Problemen met 'Hey Google' oplossen op een speaker, smartdisplay of smartklok

Als de Assistent niet reageert op je apparaat, volg je deze stappen om het probleem op te lossen.

Voordat je begint

Controleer de speaker, het smartdisplay of de smartklok waar je problemen mee ondervindt.

1. Zorg ervoor dat het apparaat is aangesloten en ingeschakeld.
  2. Zorg ervoor dat het is verbonden met het internet en met hetzelfde wifi-netwerk als je mobiele apparaat.

Stap 1: Zorg ervoor dat de microfoon is ingeschakeld

De Assistent reageert niet als je microfoon is uitgeschakeld of gedempt.

• Speakers (behalve Google Home), smartdisplays of smartklokken: Controleer of de schakelaar voor de microfoon op de achterkant van het apparaat is ingeschakeld. De schakelaar is vaak oranje of rood wanneer de microfoon is uitgeschakeld.
  • Google Home: Druk op de achterkant van de speaker op de knop die de microfoon dempt om de microfoon aan of uit te zetten. De Assistent geeft aan of je de microfoon hebt aangezet of gedempt.

Stap 2: Start je apparaat opnieuw op

1. Haal de stroomkabel uit het apparaat.
  2. Sluit de stroomkabel opnieuw aan.

Stap 3: Controleer de taal van de Assistent

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen en dan Talen.
  3. De taal van de Assistent wijzigen:
    1. Tik op je huidige taal.
    2. Kies een nieuwe taal voor de Assistent.

Stap 4: Koppel je stem aan je apparaat

De Assistent werkt beter wanneer je stem aan je apparaat is gekoppeld via de Google Home-app Google Home of de Google Assistent-app Assistent.

In de Google Home-app
  1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingenen dan Assistent en dan Voice Match.
  3. Check onder 'Gekoppelde apparaten' of je apparaat wordt vermeld.
    • Apparaat vermeld: Je stem is al gekoppeld.
    • Apparaat niet vermeld: Tik op Apparaten toevoegen en volg de instructies op het scherm.
In de Google Assistent-app
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder 'Populaire instellingen' op Voice Match.
  3. Check onder 'Gedeelde apparaten' of je apparaat wordt vermeld.
    1. Apparaat vermeld: Je stem is al gekoppeld.
    2. Apparaat niet vermeld: Tik op Apparaten toevoegen en volg de instructies op het scherm.

Stap 5: Train Google opnieuw om je stem te herkennen

In de Google Home-app
  1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingenen dan Assistent en dan Voice Match.
  3. Check onder 'Gekoppelde apparaten' of je apparaat wordt vermeld.
    • Apparaat vermeld: Je stem is al gekoppeld.
    • Apparaat niet vermeld: Tik op Apparaten toevoegen en volg de instructies op het scherm.
In de Google Assistent-app
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder 'Populaire instellingen' op Voice Match en dan De Assistent je stem opnieuw leren en dan Opnieuw trainen.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Feedback sturen

Als de Assistent nog steeds niet reageert, stuur je een feedbackrapport via de Google Home-app.

Stap 1: Schakel apparaatrapporten in

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op het apparaat waarover je feedback wilt sturen en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Herkenning en personalisatie.
  5. Zet Gebruiksgegevens en crashrapporten van [je apparaat] naar Google sturen aan.

Stap 2: Deel je feedback

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Help en feedback en dan het type apparaat waarover je feedback wilt sturen en danFeedback sturen en dan het apparaat waarover je feedback wilt sturen.
  3. Geef een korte beschrijving van je probleem.
  4. Vink het vakje aan voor Screenshot en Systeemlogboeken.
  5. Tik rechtsboven op Sturen Verzenden.