Slik fungerer handlingsforslag

Hva er handlingsforslag?

Når du bruker Google-assistenten, kan du få handlingsforslag du kan velge for å utføre en handling eller finne ut mer om hva den gjør. Handlingsforslag gir en nyttigere opplevelse med et mer personlig preg. Forslagene kan vises på forskjellige enheter – for eksempel telefoner, TV-er og smartskjermer – og under forskjellige interaksjoner med Google-assistenten.

Sånn lages handlingsforslag

For å skape en mer personlig tilpasset opplevelse bruker handlingsforslag informasjonen vi samler inn når du bruker tjenestene våre, for eksempel

• spørsmål du har stilt Google-assistenten tidligere
  • aktiviteter du har opprettet i Google Kalender

For eksempel: Hvis du spør Google-assistenten om å finne en utendørsrestaurant, kan den foreslå at du spør om været der du skal.

Handlingsforslag er også basert på populære spørsmål knyttet til det du har spurt om.

Hva er personlig tilpassede handlingsforslag?

Når du bruker en Android-telefon, kan Google-assistenten sende deg varsler med personlig tilpassede funksjonsforslag for å gi deg en bedre opplevelse.
Du kan gjenkjenne disse personlig tilpassede funksjonsforslagene ved at varselet har en overskrift med teksten «Assistent · foreslått for deg».

Slik fungerer personlig tilpassede handlingsforslag

For å finne ut hvilke funksjoner du kanskje liker, basert på tillatelser du har gitt, kan Google-assistenten bruke denne informasjonen fra deg:
  • tidligere interaksjoner med og innstillinger for assistenten
  • posisjonsloggen
  • bruk av Android-appen
  • aktivitet i andre Google-produkter

Kontroller hvilke handlingsforslag du får

Du kan påvirke hvilke handlingsforslag du får, ved å slette tidligere aktivitet eller slå personlige resultater av eller på. Du kan også kontrollere hvilken aktivitet som lagres i Google-kontoen din, ved å justere Aktivitetslagring.

Gå til Googles Sikkerhetssenter for å finne ut mer om dataene som samles inn, hvordan de brukes, og hvordan du kontrollerer innstillingene dine for personvern.

Slå av nett- og appaktiviteten
Hvis du ikke vil ha forslag til funksjoner fra Google-assistenten på Android basert på nett- og appaktiviteten din, kan du slå av Nett- og appaktivitet.
Slå av personlige resultater
Hvis du slår av varsler for personlige resultater fra Google-assistenten på enheten din, får du ikke varsler om personlig tilpassede funksjonsanbefalinger på den enheten.
Slå av posisjonsloggen
Noen personlig tilpassede forslag bruker informasjon fra posisjonsloggen din, for eksempel forslag fra «Play Musikk». Hvis du reiser til jobben, bruker Play Musikk posisjonsloggen din og sender et personlig tilpasset forslag om å spille musikk før du drar til jobben.
Hvis du ikke vil at personlig tilpassede forslag skal bruke posisjonsloggen din, kan du slå av Posisjonslogg.
Slik slår du av posisjonsloggen:
  1. Gå til «Posisjonslogg»-delen av Google-kontoen din.
  2. Velg hvorvidt kontoen din eller enhetene dine kan rapportere posisjonsloggen til Google:
    • Kontoen din og alle enhetene dine: Slå Posisjonslogg av eller på øverst.
    • Bare en bestemt enhet: Slå enheten av eller på under «Denne enheten» eller «Enheter på denne kontoen».