Ställa in och hantera alarm

Du kan be Google-assistenten att ställa in och hantera alarm på Android-telefoner, högtalare, Smart Display-enheter och smarta väckarklockor.

Viktigt! Om du använder en högtalare, Smart Display eller smart väckarklocka och använder avbrottstid kan alarmfunktionen vara otillgänglig eller alarmen blockerade. Läs mer om hur avbrottstid fungerar.

På en telefon eller surfplatta

Ställa in ett alarm

1. Tryck länge på hemknappen på en telefon eller surfplatta med Android, eller säg ”Hey Google”.
  2. Säg eller skriv in det alarm du vill ha. Till exempel:
    • ”Ställ in ett alarm på klockan 6 i morgon bitti.”
    • ”Väck mig klockan 7 i morgon.”
    • ”Ställ in ett alarm på klockan 19 som heter Hushållssysslor.”

Du stoppar ett alarm genom att säga ”Hey Google, stäng av” eller trycka på Stäng.

Om du vill snooza ett alarm kan du säga något som ”Hey Google, snooza” eller ”Hey Google, snooza i 5 minuter” eller trycka på Snooza.

Hitta och avbryta ett alarm

1. Tryck länge på hemknappen på en telefon eller surfplatta med Android, eller säg ”Hey Google”.
  2. Säg eller skriv en fråga eller ett kommando. Till exempel:
    • ”Vilka alarm har ställts in?”
    • ”Visa mig mina alarm.”
    • ”Avbryt alarmet klockan 7.”

Ändra alarmvolymen

1. Tryck länge på hemknappen på en telefon eller surfplatta med Android, eller säg ”Hey Google”.
  2. Säg eller skriv den volymändring du vill ha. Till exempel:
    • ”Ändra alarmvolymen.”
    • ”Öppna volyminställningar.”
    • ”Öka alarmvolymen.”
På en högtalare, Smart Display-enhet eller smart väckarklocka

Ställa in ett alarm

Du kan välja att ha traditionella ljud som alarm.

Obs! I nuläget går det bara att ställa in mediealarm om du använder Google-assistenten på engelska i USA. I USA och Kanada måste du använda engelska för att ställa in alarm med röster från tecknad film.

Säg vilken typ av alarm du vill ha när du ställer in ett alarm. Till exempel:

• ”Ställ in ett alarm på klockan 6 i morgon bitti.”
  • ”Väck mig klockan 7 i morgon bitti.”
  • ”Ställ in ett alarm på klockan 8 varje dag.”

När du ställer in ett mediealarm kommer alarmet att ringa samtidigt som media spelas i bakgrunden.

Stänga av ett alarm

Du kan pausa alarmet eller stänga av det helt.

Snooza ett alarm

Säg ett kommando. Till exempel:

• ”Hey Google, snooza.”
  • ”Hey Google, snooza i 5 minuter.”

På Smart Display-enheter kan du även trycka på Snooza. På smarta väckarklockor kan du också trycka bestämt på enheten eller trycka på Snooza.

Stänga av ett alarm

Säg ett kommando. Till exempel:

• ”Hey Google, stoppa.”
  • ”Hey Google, stäng av det.”

På Smart Display-enheter kan du även trycka på Stäng. På smarta väckarklockor kan du också trycka bestämt på enheten eller trycka på Stäng.

Tips! Med vissa högtalare och Smart Display-enheter som är inställda på engelska säger du helt enkelt ”Stop”. Den här funktionen körs helt på enheten och aktiveras av ordet ”Stop” när ett alarm eller en timer aktiveras.

Hitta och avbryta ett alarm

Ställ en fråga eller säg ett kommando. Till exempel:

• ”Vilka alarm har ställts in?”
  • ”Avbryt alarmet klockan 7.”

Ändra alarmvolymen

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Hem Home längst ned.
  3. Tryck länge på enheten.
  4. Tryck på Enhetsinställningar Inställningar uppe till höger följt av Ljud följt av Alarm och timers.
  5. Justera volymen med skjutreglaget.

Om du vill justera alarmvolymen på smarta väckarklockor ändrar du alarminställningarna på enheten:

1. Svep åt vänster på den smarta väckarklockan.
  2. Tryck på Inställningar nere till vänster.
  3. Justera alarmvolymen med skjutreglaget under Alarm och timers.

Tips! Volymen på enheten justeras med knapparna +/- på enhetens ovansida.