Wekkers instellen en beheren

Je kunt de Google Assistent vragen om wekkers te zetten en te beheren op Android-telefoons, speakers, smartdisplays en smartklokken.

Belangrijk: Als je Time-out gebruikt voor een speaker, smartdisplay of smartklok, worden je wekkers mogelijk beperkt of geblokkeerd. Meer informatie over hoe Time-out werkt

Op een telefoon of tablet

Een wekker zetten

1. Tik op de startknop van je Android-telefoon of -tablet en houd deze vast of zeg 'Hey Google'.
  2. Zeg of typ de gewenste wekker, bijvoorbeeld:
    • 'Zet morgen een wekker voor 06:00 uur.'
    • 'Maak me morgen om 07:00 uur wakker.'
    • 'Stel om 19:00 uur een wekker in met de naam Klusjes.'

Als je een wekker wilt stoppen, zeg je 'Hey Google, stop' of tik je op Sluiten.

Als je een wekker wilt snoozen, kun je iets zeggen als 'Hey Google, snooze' of 'Hey Google, snooze voor 5 minuten'. Je kunt ook op Snoozen tikken.

Een wekker zoeken en annuleren

1. Tik op de startknop van je Android-telefoon of -tablet en houd deze vast of zeg 'Hey Google'.
  2. Zeg of typ een vraag of opdracht. Bijvoorbeeld:
    • 'Welke wekkers zijn gezet?'
    • 'Laat me mijn wekkers zien.'
    • 'Annuleer mijn wekker voor 07:00 uur.'

Het wekkervolume aanpassen

1. Tik op de startknop van je Android-telefoon of -tablet en houd deze vast of zeg 'Hey Google'.
  2. Zeg of typ de gewenste volumewijziging. Bijvoorbeeld:
    • 'Verander het wekkervolume.'
    • 'Open de volume-instellingen.'
    • 'Zet het wekkervolume hoger.'
Op een speaker, smartdisplay of smartklok

Een wekker zetten

Je kunt traditionele geluiden, media of stemmen van personages kiezen als wekker.

Belangrijk: Voorlopig moet je de Google Assistent in de Verenigde Staten in het Engels gebruiken om mediawekkers te zetten. Je moet Engels gebruiken in de Verenigde Staten of Canada om wekkers te zetten met stemmen van personages.

Als je een wekker wilt zetten, zeg je wat voor soort wekker je wilt. Bijvoorbeeld:

• 'Zet morgen een wekker voor 06:00 uur.'
  • 'Set a Rolling Stones alarm for 8 am.' (Zet een Rolling Stones-wekker voor 08:00 uur)
  • 'Set a Lego Friends alarm for 6 am tomorrow.' (Zet morgen een Lego Friends-wekker om 06:00 uur)
  • 'Maak me morgen om 07:00 uur wakker.'
  • 'Set an alarm for 8 am every day of the week.' (Stel voor elke dag van de week om 08:00 uur een wekker in)

Als je een mediawekker instelt, gaat de wekker af terwijl je media op de achtergrond wordt afgespeeld.

Een wekker stoppen

Je kunt de wekker pauzeren of volledig uitschakelen.

Een wekker snoozen

Spreek een opdracht uit. Bijvoorbeeld:

• 'Hey Google, snooze.'
  • 'Hey Google, snooze voor vijf minuten.'

Op smartdisplays kun je ook op Snoozen tikken. Op smartklokken kun je ook stevig op het apparaat tikken of op Snoozen tikken.

Een wekker uitzetten

Spreek een opdracht uit. Bijvoorbeeld:

• 'Hey Google, stop.'
  • 'Hey Google, zet de wekker uit.'

Op smartdisplays kun je ook op Sluiten tikken. Op smartklokken kun je ook stevig op het apparaat tikken of op Sluiten tikken.

Tip: op sommige speakers en smartdisplays kun je in het Engels gewoon Stop zeggen. Deze functie wordt volledig op het apparaat uitgevoerd en wordt geactiveerd door het woord Stop als een wekker of timer afgaat.

Een wekker zoeken en annuleren

Spreek een vraag of opdracht uit. Bijvoorbeeld:

• 'Welke wekkers zijn gezet?'
  • 'Annuleer mijn wekker voor 07:00 uur.'

Het wekkervolume aanpassen

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Selecteer je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Audio en dan Wekkers en timers.
  5. Schuif de schuifregelaar om het volume aan te passen.

Op smartklokken wijzig je de wekkerinstellingen op het apparaat om het wekkervolume aan te passen:

1. Swipe naar links op je smartklok.
  2. Tik linksonder op Instellingen.
  3. Verplaats de schuifregelaar onder Wekker en timer om het wekkervolume aan te passen.

Tip: gebruik de knoppen +/- boven op het apparaat om het apparaatvolume aan te passen.