Oversett samtaler med tolkemodus

Du kan be Google-assistenten om å oversette samtaler du har med personer som ikke snakker samme språk som deg.

Hvilke språk du kan bruke for å starte tolkemodus, avhenger av hvilken enhet du har. Når du har startet tolkemodus, kan du be Google-assistenten om å oversette mellom flere språk.

Enheter du kan bruke

• Alle Google Home-høyttalere
  • Enkelte høyttalere med Google-assistenten innebygd
  • Alle smartskjermer
  • Smartklokker
  • Mobiltelefoner og nettbrett

Språk du kan oversette mellom

Språk for tolkemodus: telefoner og nettbrett

Du kan be Google-assistenten om å oversette til disse språkene:

• Arabisk
  • Bengalsk
  • Bulgarsk
  • Burmesisk
  • Kambodsjansk (også kalt khmer)
  • Katalansk
  • Tsjekkisk
  • Dansk
  • Nederlandsk
  • Engelsk
  • Estisk
  • Filippinsk (tagalog)
  • Finsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Gresk
  • Gujarati
  • Hindi
  • Ungarsk
  • Indonesisk
  • Italiensk
  • Japansk
  • Javanesisk
  • Kannada
  • Koreansk
  • Latvisk
  • Malayalam
  • Marathi
  • Nepali
  • Mandarin
  • Norsk
  • Polsk
  • Portugisisk
  • Rumensk
  • Russisk
  • Serbisk
  • Singalesisk
  • Slovakisk
  • Spansk
  • Sudanesisk
  • Svensk
  • Tamil
  • Telugu
  • Thai
  • Tyrkisk
  • Ukrainsk
  • Urdu
  • Vietnamesisk
Språk for tolkemodus: høyttalere, smartskjermer og smartklokker

Du kan be Google-assistenten om å oversette til disse språkene:

• Arabisk
  • Bulgarsk
  • Katalansk
  • Tsjekkisk
  • Dansk
  • Nederlandsk
  • Engelsk
  • Filippinsk (tagalog)
  • Finsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Gresk
  • Hindi
  • Ungarsk
  • Indonesisk
  • Italiensk
  • Japansk
  • Koreansk
  • Mandarin
  • Norsk
  • Polsk
  • Portugisisk
  • Rumensk
  • Russisk
  • Serbisk
  • Slovakisk
  • Spansk
  • Svensk
  • Thai
  • Tyrkisk
  • Ukrainsk
  • Vietnamesisk

Oversett samtaler

1. Si «Hey Google»
  2. Si en kommando som dette:
    • «Tolk italiensk for meg»
    • «Tolk fra polsk til nederlandsk»
    • «Kinesisk tolk»
    • «Slå på tolkemodus»
  3. Hvis du ikke har valgt noen språk ennå, må du velge hvilke du vil bruke.
  4. Når du hører tonen, begynner du å snakke på et av språkene. Du trenger ikke bytte mellom språkene for at tolkemodus skal fungere.

Med smartskjerm både ser og hører du oversettelsen av samtalen.

For å slutte å bruke tolkemodus kan du si en kommando som dette:

• «Stopp»
  • «Avslutt»
  • «Lukk»

På smartskjermer kan du også sveipe fra venstre til høyre for å avslutte tolkemodus.

Løs problemer med tolkemodus

Tolkemodus starter ikke

Trinn 1: Sjekk hvilken kommando du bruker

Sørg for at du bruker en av kommandoene som står ovenfor, for å starte tolkemodus.

Disse kommandoene starter ikke tolkemodus:

• Snakk [språk].
  • Kan du snakke [språk]?
  • Oversett [språk].

Trinn 2: Sjekk enheten din

Tolkemodus fungerer ikke med enkelte høyttalere som er laget av andre enn Google. Sjekk med produsenten for å finne ut om tolkemodus fungerer med enheten din.

Tolkemodus skjønner ikke hva du sier

Trinn 1: Vent på tonen

Du hører en tone etter hver muntlige oversettelse. Hvis du snakker før tonen spilles, er det ikke sikkert enheten registrerer det du sier.

Trinn 2: Sørg for at enheten registrerer det du sier

Sørg for at du er nær enheten, og at ikke for mange andre snakker i nærheten.

Tolkemodus oversetter ikke det du sier

Trinn 1: Snakk tydelig

Uttal ordene tydelig og begrens bakgrunnsstøyen, så enheten kan finne ut hvilket språk du snakker.

Trinn 2: Sjekk uttalen din

Hvis du oversetter mellom to språk som har flere av de samme ordene, er det ikke sikkert enheten skjønner hvilket språk du snakker.

Hvis du for eksempel vil oversette ordet «bueno» fra spansk til engelsk, men du sier det med engelsk aksent, oversetter enheten kanskje fra engelsk til spansk i stedet. I så fall hører du det spanske ordet «bueno» i stedet for det engelske ordet «good».

Tolkemodus slår seg ikke av

Prøv en av avslutningskommandoene som står ovenfor, på engelsk eller språket du oversetter til.

Hvis enheten oversetter den aktuelle avslutningskommandoen i stedet for å avslutte, bør du prøve en annen kommando.