Je telefoonnummer wijzigen

Je kunt bepalen welk telefoonnummer de Google Assistent gebruikt als die taken voor je uitvoert.

De Google Assistent geeft dit telefoonnummer bijvoorbeeld op bij een restaurantreservering.

Als je dit nummer wijzigt, wordt het nummer dat wordt gebruikt voor bellen op speakers en smartdisplays niet gewijzigd. Meer informatie over het wijzigen van je nummer voor uitgaande gesprekken of de telefoonnummers die aan je Google-account zijn gekoppeld.

De Google Assistent op je mobiele apparaat

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' of ga naar de instellingen voor de Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder 'Populaire instellingen' op Algemene informatie en dan Telefoonnummer en dan je telefoonnummer.
  3. Voer het telefoonnummer in dat de Google Assistent moet gebruiken.
  4. Als je een sms met een code ontvangt, voer je de code in.
  5. Tik op Verifiëren.

De Google Assistent voor een speaker of smartdisplay

1. Open de Google Home-app op je Android-telefoon of -tablet Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen .
  3. Tik op Services en dan Spraak- en videogesprekken en dan Mobiel bellen en dan Bewerken
  4. Voer het telefoonnummer in dat de Google Assistent moet gebruiken.
  5. Wanneer je een sms met een code ontvangt, voer je de code in.
  6. Tik op Verifiëren.