Je foto's bekijken op je smartdisplay of smartklok

Je kunt het inactieve scherm van je smartdisplay of smartklok gebruiken als digitaal fotolijstje voor je Google-foto's. Meer informatie over aan de slag gaan met Google Foto's.

Belangrijk: Sommige functies zijn niet in alle talen of landen beschikbaar.

Op smartklokken kun je de Google Assistent gebruiken in het Deens, Duits, Engels, Frans, Japans, Nederlands, Noors, Spaans en Zweeds.

Een live album instellen

Je kunt een fotoalbum maken waaraan foto's van je vrienden en familie automatisch worden toegevoegd.

Smartdisplay

Op je telefoon

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op je smartdisplay en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Fotolijstje.
  5. Tik op Google Foto's en dan Familie en vrienden selecteren.
  6. Tik op de mensen die je wilt toevoegen en dan Bevestigen.
  7. Tik op Terug Terug om terug te gaan naar de instellingen van het fotolijstje.

Lees hoe je een live album maakt in Google Foto's.

Op je smartdisplay

1. Swipe omhoog op je smartdisplay.
  2. Tik op Instellingen Instellingen.
  3. Tik onder Fotolijstje op Google Foto's
  4. Kies de albums die je in de Ambient-modus wilt weergeven.

Smartklok

1. Swipe omhoog op het startscherm van je smartklok.
  2. Tik op Instellingen Instellingen en dan Wijzerplaat.
  3. Scroll naar rechts.
  4. Tik op Google Foto's en dan Albums selecteren.
  5. Tik op de albums die je wilt opnemen en dan Gereed.

Je kunt ook een live album maken in Google Foto's.

Let op:  Alleen liggende foto's worden weergegeven op het apparaat.

Meerdere live albums instellen

Elk live album kan maximaal 10.000 foto's bevatten. Als je meer foto's wilt weergeven, kun je een nieuw live album maken waaraan alleen nieuwe foto's uit je bibliotheek worden toegevoegd in plaats van oudere foto's.

Smartdisplay

Stap 1: Een album maken

1. Open de Google Foto's-app Photos op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek.
  3. Tik onder Albums op Nieuw album Toevoegen.
  4. Tik op Voeg een titel toe om het album een naam te geven.
  5. Tik op Meer Meer en dan Opties en dan Automatisch foto's toevoegen Toevoegen.
  6. Tik op de mensen waarvan je foto's automatisch wilt toevoegen aan het album.
    • Vink het vakje aan voor Bestaande foto's toevoegen als je oudere foto's wilt toevoegen van de mensen die je hebt geselecteerd.
  7. Tik op Bevestigen.

Stap 2: Het nieuwe album toevoegen

1. Open de Google Home-app Google Home-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op je smartdisplay en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Fotolijstje.
  5. Tik op Google Foto's en dan je nieuwe album.
  6. Tik op Terug Terug om terug te gaan naar de instellingen van het fotolijstje.

Smartklok

1. Open de Google Foto's-app Photos.
  2. Tik op Albums en dan Nieuw album Toevoegen.
  3. Tik op Voeg een titel toe om het album een naam te geven.
  4. Tik op MeerMeer en dan Opties en dan Automatisch foto's toevoegen Toevoegen.
  5. Tik op de mensen waarvan je foto's automatisch wilt toevoegen aan het album.
  6. Zorg ervoor dat 'Oudere foto's uit mijn bibliotheek toevoegen' niet is aangevinkt.
  7. Tik op Bevestigen.
  8. Swipe omhoog op het startscherm van je smartklok.
  9. Tik op Instellingen Instellingen en dan wijzerplaat.
  10. Scroll naar rechts.
  11. Tik op Google Foto's en dan Albums selecteren.
  12. Tik rechtsboven op Terug Terug om terug te gaan.

Let op:  Alleen liggende foto's worden weergegeven op het apparaat.

Foto's beheren vanaf je smartdisplay

Je kunt verschillende acties uitvoeren, zoals navigeren tussen foto's, een foto als favoriet instellen of een foto verwijderen wanneer je album wordt weergegeven op je smartdisplay.

Als je een actie wilt uitvoeren voor de foto's, zeg je 'Hey Google' en vervolgens:

• 'Volgende foto'
  • 'Vorige foto'
  • 'Wanneer is deze foto gemaakt?'
  • 'Waar is deze foto gemaakt?'
  • 'Stel deze foto in als favoriet'
  • 'Deel deze foto met [naam contact]'
  • 'Verwijder deze foto'

Als je een foto verwijdert, wordt de foto niet meer weergegeven op je smartdisplay en wordt deze gearchiveerd in Google Foto's. Meer informatie over wat er gebeurt met gearchiveerde foto's.