Plaatsen reserveren met de Google Assistent

Je kunt de Google Assistent zitplaatsen laten reserveren in een restaurant. Als er geen online reserveringsservice beschikbaar is, belt de Google Assistent het restaurant voor je en vraagt een reservering aan.

Belangrijk: Vergeet niet de reservering te annuleren als je de tafel niet meer wilt.

Om te kunnen reserveren, moet je de Google Assistent in het Engels gebruiken. Voorlopig is deze functie op bepaalde locaties niet beschikbaar.

Een reservering maken

Als de Google Assistent een reservering maakt, wordt benodigde informatie gedeeld, zoals je voornaam, achternaam of telefoonnummer.

1. Tik op de startknop op je Android-telefoon en houd deze vast of zeg 'Hey Google'.
  2. Spreek een verzoek uit, bijvoorbeeld:
    • 'Reserveer een tafel bij [restaurant name].'
    • 'Maak een reservering voor me bij [restaurant name].'
  3. Geef meer informatie op wanneer dit wordt gevraagd, zoals de gewenste datum en tijd.
  4. Tik op Bevestigen.
    • Nadat je reservering is bevestigd, ontvang je een melding en een e-mail.

Tip: Je kunt de Google Assistent ook via je smartdisplay vragen een reservering te maken.

Een reservering zoeken of annuleren

1. Tik op de startknop op je Android-telefoon en houd deze vast of zeg 'Hey Google'.
  2. Zeg of typ 'Mijn reserveringen'.
    • Zoekstand: Zoek de reservering.
    • Annuleren: Tik op de reservering en dan Details bekijken en dan Reservering annuleren. Volg de instructies.

Reserveringsgeschiedenis verwijderen

Je kunt een reservering uit je Google Assistent-geschiedenis verwijderen. Met deze actie wordt de reservering niet geannuleerd.

1. Tik op de startknop op je Android-telefoon en houd deze vast of zeg 'Hey Google'.
  2. Tik rechtsonder op .
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Jij en dan Reserveringen.
  4. Tik op de reservering die je wilt verwijderen.
  5. Tik op Reservering verwijderen.

Opmerking: Je kunt alleen bevestigde reserveringen verwijderen. Het kan tot 72 uur duren voordat je reservering is bevestigd.