Het gebruik van je Google Assistent-apparaat beheren

Belangrijk: Deze functie is in bepaalde talen en landen of regio's nog niet beschikbaar.

Je kunt digitaal welzijn gebruiken om te bepalen wanneer en hoe mensen, zoals gasten of je gezin, je speaker, apparaat met de Assistent of smartklok kunnen gebruiken.

Tip: Als je het Google-account van je kind beheert in Family Link, kun je ouderlijk toezicht instellen op Google Assistent-apparaten.

Leden van het huis kunnen filters en Time-out instellen en beheren.

Bepalen welke functies mensen kunnen gebruiken

Belangrijk: Geen enkel filter is 100% effectief, maar deze filters helpen je de toegang tot niet-gezinsvriendelijke content beheren.

Je kunt kiezen of filters van invloed zijn op iedereen die je apparaat gebruikt of alleen op gasten en kinderen met een Family Link-account. Je kunt filters toepassen op een specifiek apparaat of op alle ondersteunde apparaten.

Filters voor digitaal welzijn instellen
Belangrijk: Als je filters instelt, beperken of blokkeren ze muziek, videoservices en andere acties die deel uitmaken van een routine.
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op je apparaat en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Meldingen en digitaal welzijn en dan Digitaal welzijn en dan Instellen.
Hoe filters voor digitaal welzijn werken

Belangrijk: Zelfs als je video- en andere contentfilters aanzet, kun je nog steeds video's en andere content openen via nieuws, podcasts en websites. Als je bijvoorbeeld video's blokkeert, maar websites toestaat, kunnen mensen nog steeds video's openen via websites.

Je kunt de meeste filters voor digitaal welzijn hieronder toepassen op speakers, apparaten met de Assistent en smartklokken. Het filter Websites is alleen beschikbaar op apparaten met de Assistent.

Tip: Digitaal welzijn werkt alleen goed als de besturingssystemen van je apparaten en je apps up-to-date zijn.

Videofilters

• Alle video's toestaan: Je apparaat laat alle ondersteunde video's zien.
  • Alleen gefilterde video's toestaan: Je apparaat laat alleen video's uit de door jou gekozen videoservices zien.
  • Alle video's blokkeren: Je apparaat laat geen video's zien.

Muziekfilters

Belangrijk: Ongeacht je instellingen voor muziekfilters zijn audioboeken en radiozenders van services zoals iHeartRadio en TuneIn altijd beschikbaar.

• Alle muziek toestaan: Je apparaat laat alle muziek horen.
  • Alleen niet-expliciete muziek toestaan: Op je apparaat kun je kiezen uit muziekservices die niet-expliciete nummers afspelen.
  • Alle muziek blokkeren: Je apparaat laat geen muziek horen.

Nieuws

• Nieuws toestaan: Je apparaat speelt al het ondersteunde nieuws af.
  • Nieuws blokkeren: Je apparaat speelt geen nieuws af.

Podcasts

• Podcasts toestaan: Je apparaat laat alle ondersteunde podcasts horen.
  • Podcasts blokkeren: Je apparaat laat geen podcasts horen.

Telefoongesprekken

• Gesprekken toestaan: Je kunt ondersteunde audio- en videogesprekken voeren via je apparaat.
  • Alle gesprekken blokkeren: Je kunt niet (video)bellen met je apparaat. Dit blokkeert geen spraakberichten die je naar je gezin of in je huis laat omroepen.

Antwoorden van de Google Assistent

• Antwoorden toestaan: je apparaat kan reageren met elk ondersteund antwoord.
  • Antwoorden beperken: Je apparaat reageert alleen op algemene vragen zoals vragen over de tijd en het weer.

Actions on Google

• Alle acties toestaan: Je apparaat kan elke ondersteunde actie uitvoeren.
  • Alleen gezinsvriendelijke acties toestaan: Je apparaat kan alleen acties voor gezinnen uitvoeren. Deze acties zijn geschikt voor gezinsleden van alle leeftijden.

Websites

Belangrijk:

• Dit filter is alleen beschikbaar op apparaten met de Assistent. Als je een account dat onder toezicht staat voor een kind jonger dan 13 jaar (of de toepasselijke leeftijd in je land) koppelt aan je apparaat met de Assistent, kan het web geblokkeerd worden, tenzij je websites toestaat.
  • Apparaten met de Google Assistent kunnen het web openen via de SafeSearch-technologie, die expliciete websites kan blokkeren. Bepaalde apparaten van derden ondersteunen SafeSearch niet. Als je websites op deze apparaten van derden toestaat, kunnen mensen die apparaten met de Assistent van derden gebruiken, het web niet bekijken met SafeSearch.
  • Websites toestaan: Je apparaat met de Assistent opent websites.
  • Websites blokkeren: Je apparaat met de Assistent opent geen websites.

Tip: Voor Assistent-apparaten met SafeSearch staat de instelling Websites toestaan standaard aan. Voor Assistent-apparaten zonder SafeSearch staat deze instelling standaard uit. In het menu met de instellingen voor digitaal welzijn kun je website-instellingen beheren.

Filters voor YouTube, YouTube Music en YouTube TV beheren
  1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op je apparaat en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Meldingen en digitaal welzijn en dan Instellingen voor YouTube.

Zoekfilters voor YouTube Music en YouTube-video's

Je kunt potentieel niet-gezinsvriendelijke muziek en video's op YouTube filteren voor jezelf en voor onbekende gebruikers op het apparaat. Lees meer over de beperkte modus van YouTube.

Ga naar Beperkte modus gebruiken. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

• Zet Beperken voor mij op dit apparaat aan of uit.
  • Zet Beperken voor onbekende gebruikers op dit apparaat aan of uit.

Filters voor YouTube TV

Belangrijk: YouTube TV is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Lees meer over beschikbare locaties en netwerken.

Je kunt er voor jezelf voor kiezen om alleen programma's met de classificatie YT-Y, YT-G, G en PG af te spelen op het apparaat.

Zet onder Content filteren voor YouTube TV de optie Filteren voor mezelf aan of uit.

De Google Assistent tijdelijk uitzetten

Je kunt Time-out inschakelen om je speaker, smartdisplay of smartklok tijdelijk te beperken.

Time-out instellen
  1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op je apparaat en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Meldingen en digitaal welzijn en dan Digitaal welzijn en dan Nieuw schema.
Planning voor Time-out wijzigen
  1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op je apparaat en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Meldingen en digitaal welzijn en dan Digitaal welzijn.
  5. Tik op het schema dat je wilt veranderen.
    • Kiezen op welke dagen Time-out aanstaat:
      1. ​​​​​​​Kies de dagen. Je kunt een kant en klaar schema gebruiken of zelf een schema maken.
      2. Tik op Opslaan.
    • De begin- en eindtijd voor Time-out kiezen:
      1. ​​​​​​​Kies de begin- en eindtijd voor Time-out.
      2. Tik op Opslaan.
Wat er gebeurt wanneer Time-out is ingeschakeld
  • Je apparaat reageert niet op de meeste opdrachten of vragen. Opdrachten om activiteiten te stoppen of te annuleren, werken wel.
  • Je krijgt geen meldingen op je apparaat.
  • Routines werken niet tenzij je een routine hebt gestart voordat je Time-out inschakelde.
  • Activiteiten die zijn gestart voordat Time-out begint, gaan door. Je kunt bijvoorbeeld muziek opzetten voordat Time-out begint. De muziek blijft dan afspelen totdat je deze uitzet.
  • Je kunt een wekker of timer instellen, of vragen hoe laat het is.
  • Je kunt opdrachten gebruiken om je smartapparaten te bedienen voor automatisering in huis, bijvoorbeeld als je de Assistent vraagt om het licht aan of uit te doen.