Tillgänglighetsinställningar för Google Nest Hub-skärmen

Du kan anpassa Google Nest-skärmen med hjälp av tillgänglighetsinställningarna i Google Home-appen.

Ändra tillgänglighetsinställningar

Ljud

1.  Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som Google Nest-skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  4. Tryck länge på enhetens ruta.
  5. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Tillgänglighet.
  6. Ändra inställningarna under Ljud.

Skärm

1.  Kontrollera att telefonen eller surfplattan är länkad till samma konto som skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar  uppe till höger följt av Tillgänglighet.
  5.  Ändra inställningarna under Skärm.

Använda skärmläsaren på Nest-skärmen

När du har aktiverat skärmläsaren kan du navigera på skärmen med rörelser och få veta vad som visas på den.

• Utforska objekt på skärmen: Rör ett finger över skärmen. Objektet under fingret markeras och läses upp.
  • Ta reda på vad som visas på skärmen: Tryck på skärmen med ett finger.
  • Öppna eller aktivera ett markerat objekt: Tryck snabbt två gånger på skärmen med ett finger.
  • Välja nästa objekt och få det uppläst: Svep åt höger med ett finger.
  • Välja föregående objekt och få det uppläst: Svep åt vänster med ett finger.
  • Ändra ett skjutreglage: Aktivera justeringsläget genom att svepa uppåt eller nedåt med ett finger när ett skjutreglage är markerat. Ställ sedan in reglaget på önskat värde genom att svepa åt vänster eller höger med ett finger. Du återgår till det vanliga navigeringsläget genom att svepa uppåt eller nedåt.
  • Gå tillbaka till föregående skärm: Svep åt höger med tre fingrar.
  • Navigera mellan skärmar: Svep åt vänster eller höger med tre fingrar.
  • Öppna snabbinställningarna: Svep uppåt med tre fingrar.
  • Stäng snabbinställningarna: Svep nedåt med tre fingrar.
  • Starta skärmsläckaren (viloläge): Svep åt höger med tre fingrar på startskärmen.
  • Återgå till startskärmen: Svep åt vänster med tre fingrar i viloläget.
  • Navigera till hemstyrning: Svep nedåt med tre fingrar.
  • Stänga av talet för skärmläsaren: Tryck på skärmen med två fingrar.
  • Stänga av talet för Google-assistenten: Tryck på skärmen med två fingrar.

Så här fungerar tillgänglighetsinställningarna

Ljudalternativ

• Spela upp startljud: Ett ljud spelas upp när Nest-skärmen registrerar ”Hey Google”.
  • Spela upp slutljud: Ett ljud spelas upp när Nest-skärmen har registrerat din förfrågan.
  • Ljudbeskrivningar: Beskrivningar av vad som händer i en video läses upp. Obs! Detta fungerar endast för videor som innehåller ljudbeskrivningar.
  • Skärmläsare: Nest-skärmen ger talad feedback när du trycker på skärmen. Obs! Skärmläsaren ändrar hur pekskärmen och rörelser fungerar.

Bildalternativ

• Färgkorrigering: Du kan justera färgerna på Nest-skärmen för att underlätta färgblindhet.
  • Inverterade färger: Färgerna blir ombytta på skärmen. Exempelvis blir svart text på vit skärm vit text på en svart skärm.
  • Skärmförstoring: Förstora det som visas genom att trycka snabbt tre gånger på skärmen. Tryck tre gånger med ett finger och håll kvar det för att tillfälligt aktivera förstoring.
  • Textning: Ställ in textning för videoinnehåll. Obs! Textning fungerar endast för videor som har undertexter.
Sök
Rensa sökning
Stäng sökrutan
Huvudmeny
true
Sök i hjälpcentret