Digitale afleidingen verminderen met de Google Assistent

De Google Assistent helpt je ontspannen voordat je naar bed gaat en geeft je inzicht in hoe je je tijd besteedt op je apparaat. Je kunt digitale afleidingen ook beheren via de app Instellingen.

Onderbrekingen beperken met de Google Assistent

Als je gesprekken en meldingen wilt dempen, vraag je de Google Assistent om Niet storen in te schakelen.

• Je kunt Niet storen beheren op een telefoon die is gekoppeld aan je Google-account.
  • Je kunt Niet storen beheren op speakers, smartdisplays en smartklokken die aan je Google-account zijn gekoppeld en met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.

Als je Niet storen op andere apparaten wilt gebruiken met de Google Assistent, moet je Voice Match aanzetten en de Google Assistent in het Engels (VS) gebruiken.

Tip: Als je Niet storen inschakelt voor speakers, smartdisplays en smartklokken, kun je geen spraakberichten omroepen op die apparaten of Duo-gesprekken ontvangen op je smartdisplay.

Opmerking: Dit werkt voorlopig alleen op Pixel- en Android One-telefoons. Deze functie is niet in alle talen beschikbaar.

Vragen hoe je je tijd besteedt op je apparaat

1. Tik op de startknop op je Android-apparaat en houd deze vast, of zeg 'Hey Google'.
  2. Zeg of typ een vraag over hoe je je apparaat gebruikt, bijvoorbeeld:
    • 'Hoelang heb ik vandaag mijn telefoon gebruikt?'
    • 'Hoelang heb ik woensdag mijn telefoon gebruikt?'
    • 'Hoelang heb ik vandaag [app] gebruikt?'
    • 'Hoelang heb ik zaterdag [app] gebruikt?'

Beheren hoelang je een app gebruikt

1. Tik op de startknop op je Android-telefoon en houd deze vast, of zeg 'Hey Google'.
  2. Zeg of typ een app-timerverzoek, bijvoorbeeld:
    • 'Stel een timer van 15 minuten in voor [app].'
    • 'Stel een app-timer van 30 minuten in voor [app].'

Als je ingestelde tijdslimiet is bereikt, wordt de app voor de rest van de dag tijdelijk gepauzeerd. App-timers worden elke dag om middernacht gereset.

Als je een app wilt gebruiken nadat je timer is afgelopen, annuleer je de timer om de app te hervatten. Zeg of typ een zin, bijvoorbeeld:

• 'Stop de timer van [app].'
  • 'Annuleer de timer voor [app].'

Zorg dat je minder afgeleid bent door je apparaat

Je kunt ervoor zorgen dat je je apparaat niet op bepaalde tijden gebruikt, zoals voordat je naar bed gaat.

1. Tik op de startknop op je Android-apparaat en houd deze vast, of zeg 'Hey Google'.
  2. Zeg of typ je verzoek om afleidingen te beperken, bijvoorbeeld:
  • 'Start Bijna bedtijd nu.'
  • 'Start 'Bijna bedtijd' om [tijd].'
  1. Je kunt verschillende opties kiezen als je voor de eerste keer 'Bijna bedtijd' gebruikt, bijvoorbeeld:
  • Je begin- en eindtijden
  • Je telefoon geen kleuren meer laten zien op het scherm en over te schakelen naar Grijstinten
  • Niet storen aanzetten
  • Wanneer je Nachtverlichting wilt aanzetten

Als je Bijna bedtijd voor de eindtijd wilt uitzetten, zeg of typ je een zin, zoals:

• 'Zet Bijna bedtijd uit.'
  • 'Annuleer Bijna bedtijd.'
  • 'Stop Bijna bedtijd.'

Niet storen aan- of uitzetten op een ander apparaat

Je kunt één apparaat met de Google Assistent vragen om Niet storen aan of uit te zetten op een ander apparaat. Je kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

• Vraag de Google Assistent op je smartdisplay om je telefoon op stil te zetten.
  • Vraag de Google Assistent op je telefoon om je speaker in te stellen op Niet storen.

Zeg Hey Google en geef een opdracht zoals:

• 'Stel het scherm in de keuken in op Niet storen.'
  • 'Demp mijn telefoon.'
  • 'Schakel 'Niet storen' uit op de speaker in de woonkamer.'
  • 'Zet de stille modus van mijn telefoon uit.'

'Niet storen' aan- of uitzetten voor alle apparaten

Je kunt één apparaat met de Google Assistent vragen om Niet storen aan of uit te zetten voor al je apparaten.

Zeg Hey Google en geef een opdracht zoals:

• 'Stel alle apparaten in op Niet storen.'
  • 'Demp alle apparaten.'
  • 'Zet 'Niet storen' uit op alle apparaten.'