Få åtkomst till Google Assistent på låsskärmen på Android

Du kan få hjälp från Google Assistent medan telefonen eller surfplattan med Android är låst. Google Assistent kan hjälpa dig att utföra uppgifter, till exempel ställa in en timer på telefonen och visa information om sportuppdateringar eller personliga resultat. Med personliga resultat kan du

• läsa meddelanden och e-post, inklusive personliga resultat från Gmail
  • få tillgång till dina kontakter
  • ställa in påminnelser
  • visa inköpslistor
  • justera lamporna eller termostaterna i hemmet.
Obs! Den här funktionen fungerar bara på enheter med Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Aktivera eller inaktivera Google Assistent på låsskärmen

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Låsskärm under Alla inställningar.
  3. Aktivera eller inaktivera Tillåt att assistenten visas på låsskärmen.

Detta kan du inte göra med Google Assistent på låsskärmen

Även om du aktiverar Google Assistent på låsskärmen måste du fortfarande låsa upp enheten för att få hjälp med

• Google Foto
  • att begära att andra appar öppnas

Få personliga resultat på låsskärmen

Med Voice Match

Om du vill ha personliga resultat på låsskärmen när du pratar med Google Assistent måste du

Med rörelser
När telefonen eller surfplattan är låst kan du använda Google Assistent med rörelser för att få personliga resultat utan Voice Match.
  1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Låsskärm under Alla inställningar.
  3. Aktivera Få även personliga resultat när du aktiverar Assistent utan att säga ”Hey Google”, till exempel genom att trycka på skärmen.
  4. Lås telefonen.
  5. Om du vill använda Assistent med rörelser trycker du på skärmen eller sveper från hörnen på vissa enheter.

Få åtkomst till Google Assistent medan du laddar enheten

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig på vissa Android-enheter. Läs mer om enhetens funktioner.

Medan enheten laddas kan Google Assistent utföra åtgärder, till exempel spela upp media eller visa information om kollektivtrafik. Du kan även visa album från Google Foto när du aktiverar fotoramen.

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Viloläge under Alla inställningar.
  3. Aktivera Viloläge eller Fotoram på aktiv låsskärm.
    • Välj foton genom att trycka på Välj album i Google Foto.
Tips! Om du får en avisering om att konfigurera viloläget medan du laddar enheten kan du följa anvisningarna på skärmen.