De Google Assistent installeren op je Android-vergrendelscherm

Je kunt hulp krijgen van de Google Assistent terwijl je Android-telefoon of -tablet is vergrendeld. De Google Assistent kan je helpen bij het uitvoeren van taken, zoals een timer instellen op je telefoon, informatie krijgen over sportupdates of persoonlijke resultaten ontvangen. Persoonlijke resultaten zijn bijvoorbeeld:

• Je berichten en e-mails lezen, waaronder persoonlijke resultaten van Gmail
  • Toegang krijgen tot je contacten
  • Je herinneringen instellen
  • Je boodschappenlijstjes laten zien
  • De lampen of thermostaten in je huis aanpassen
Belangrijk: Deze functie werkt alleen op apparaten met Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe je de Android-versie kunt checken.

Zet de toestemming voor de Google Assistent op het vergrendelscherm aan of uit

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Vergrendelscherm.
  3. Zet Assistent toestaan op het vergrendelscherm aan of uit.

Wat de Google Assistent niet kan doen op je vergrendelscherm

Ook als je de Google Assistent op het vergrendelscherm aanzet, moet je je apparaat nog steeds ontgrendelen voor hulp bij het volgende:

• Google Foto's
  • Verzoeken om andere apps te openen

Persoonlijke resultaten ontvangen op vergrendelscherm

Met Voice Match

Als je persoonlijke resultaten wilt krijgen op je vergrendelscherm als je tegen de Google Assistent praat, moet je het volgende doen:

Met gebaren
Als je telefoon of tablet is vergrendeld, kun je de Google Assistent gebruiken met gebaren om persoonlijke resultaten te ontvangen zonder Voice Match.
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Vergrendelscherm.
  3. Zet Je kunt ook persoonlijke resultaten krijgen als je de Assistent activeert zonder 'Hey Google' te zeggen, zoals door op je scherm te tikken aan.
  4. Vergrendel je telefoon.
  5. Als je de Assistent wilt gebruiken met gebaren, tik je op het scherm of veeg je op sommige apparaten vanuit de hoeken.

De Google Assistent activeren terwijl je je apparaat oplaadt

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op bepaalde Android-apparaten. Meer informatie over de mogelijkheden van je apparaat.

Terwijl je apparaat wordt opgeladen, kan de Google Assistent acties uitvoeren, zoals media afspelen of informatie over woon-werkverkeer opvragen. Je kunt ook Google Foto's-albums weergeven als je het fotolijstje aanzet.

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Sfeerstand.
  3. Zet Sfeerstand of Fotolijstje op het inactieve scherm aan.
    • Tik op Google Foto's-albums selecteren om je foto's te selecteren.
Tip: Als je een melding krijgt om de Sfeerstand in te stellen terwijl je jouw apparaat oplaadt, volg je de instructies op het scherm.