Persoonlijke resultaten toestaan op het vergrendelscherm van je Android-apparaten

Opmerking: Deze functie werkt alleen op apparaten met Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt.

Je kunt op Android-apparaten bepalen welke informatie de Assistent kan voorlezen of weergeven wanneer je apparaat is vergrendeld. Je kunt persoonlijke resultaten op je vergrendelscherm inschakelen om de Google Assistent toe te staan persoonlijke berichten te sturen, je contacten te bellen en persoonlijke resultaten voor te lezen of weer te geven. Deze gegevens kunnen afkomstig zijn uit de volgende bronnen:

• E-mail, waaronder persoonlijke resultaten uit Gmail, zoals vluchtreserveringen en facturen
  • Google Agenda
  • Contacten
  • Herinneringen
  • Geheugensteuntjes
  • Boodschappenlijstjes

Als je persoonlijke resultaten op je vergrendelscherm uitschakelt, moet je het apparaat ontgrendelen om reacties van de Assistent met persoonlijke resultaten te kunnen zien en horen.

Persoonlijke resultaten op je vergrendelscherm in- of uitschakelen

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' of ga naar de instellingen voor de Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder 'Alle instellingen' op Personalisatie.
  3. Zet Persoonlijke resultaten aan en dan zet Persoonlijke resultaten op vergrendelscherm aan.

Hoe persoonlijke resultaten op je vergrendelscherm samenwerken met andere instellingen

Als je persoonlijke resultaten op je vergrendelscherm inschakelt, moet je de apparaat alsnog ontgrendelen om reacties van de Assistent te zien die te maken hebben met de volgende functies:

• Betalingen
  • Google Foto's
  • Verzoeken om andere apps te openen
  • Vragen over je naam of adres

Als je een Google Assistent-routine toevoegt aan een wekker in de Klok-app en persoonlijke resultaten opneemt, kun je die persoonlijke resultaten nog steeds beluisteren of bekijken in de routine, zelfs als je persoonlijke resultaten op het vergrendelscherm uitschakelt.