Gesprekken screenen voordat je opneemt

Met 'Gespreksscreening' kun je zien wie er belt en waarom voordat je een gesprek beantwoordt. 'Gespreksscreening' werkt op je apparaat en maakt geen gebruik van wifi of mobiele data. Voor gesprekken die door de Google Assistent worden beantwoord, worden belminuten van de provider in rekening gebracht. Meer informatie over hoe 'Gespreksscreening' werkt met je gegevens

Je kunt gesprekken automatisch screenen in het Engels, in de VS, op alle Pixel-telefoons. Je kunt gesprekken ook handmatig screenen in de VS en Canada op alle Pixel-telefoons en bepaalde andere Android-telefoons.

Automatische gespreksscreening instellen

Belangrijk: Gespreksscreening werkt niet met apps van derden voor gespreksopnamen en schermopnamen. We raden je aan dergelijke apps uit te schakelen voordat je Gespreksscreening gebruikt.

1. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Telefoon-app gebruikt. Als je Updaten ziet staan, tik je hierop.
  2. Open de app Telefoon telefoon.
  3. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en dan Spam en gespreksscreening.
  4. Zorg ervoor dat Beller- en spam-ID bekijken is ingeschakeld.
  5. Tik op Gespreksscreening.
  6. Tik bij 'Instellingen voor onbekende bellers' op de typen bellers die je wilt screenen.
  7. Als je automatisch wilt screenen, kies je Automatisch screenen. Robocalls weigeren. Kies anders uit:
    • Telefoon bellen
    • Automatisch screenen. Robocalls weigeren.
    • Stil afwijzen
  8. Optioneel: Als je audio van gescreende gesprekken wilt opslaan, schakel je Audio van Gespreksscreening opslaan in.
    • Als je 'Audio van Gespreksscreening opslaan' inschakelt, wordt alleen opgenomen wat de beller zegt. De audio die je telefoon richting de beller afspeelt, wordt niet opgenomen. Als je opneemt, wordt het gesprek niet opgenomen.

Gesprekken automatisch screenen

Belangrijk: Als je een hoofdtelefoon gebruikt of als je telefoon is verbonden met bluetooth, worden gesprekken niet automatisch gescreend op je telefoon.

1. Schakel Automatisch screenen. Robocalls weigeren in.
  2. Als iemand je belt en wordt gescreend, krijg je de stille melding 'Een onbekend gesprek screenen'.
    • Optioneel: Als je een gesprek wilt aannemen of wilt ophangen, veeg je op de melding omlaag en tik je op Beantwoorden of Weigeren.
  3. De Google Assistent beantwoordt het gesprek en vraagt wie er belt en waarom.
    • Als de Assistent vaststelt dat het gesprek een robocall of spamgesprek is, wordt er opgehangen.
    • Als de Assistent vaststelt dat het gesprek geen robocall of spamgesprek is, gaat je telefoon over en wordt aangegeven hoe de beller heeft gereageerd.
    • Je telefoon stopt met het afspelen van media, zoals video's of muziek, als een gesprek wordt gescreend.

Gesprekken handmatig screenen

1. Tik als je wordt gebeld op Gesprek screenen.
  2. De Google Assistent screent het gesprek en vraagt wie er belt en waarom. Je krijgt een realtime transcript van de reactie van de beller.
  3. Zodra de beller reageert, kun je een voorgesteld antwoord kiezen, het gesprek beantwoorden of ophangen. Hieronder staan enkele voorbeelden van antwoorden en wat de beller te horen krijgt:
    • Is het dringend?: 'Moet je deze persoon dringend spreken?'
    • Melden als spam: 'Verwijder dit nummer uit je mailinglijst en je lijst met contacten. Bedankt en tot ziens.'
    • Ik bel je terug: 'Deze persoon is nu bezig, maar belt je later terug. Bedankt en tot ziens.'
    • Ik versta het niet: 'Je bent momenteel moeilijk te verstaan. Kun je herhalen wat je net zei?'

Transcripts en opnamen ontvangen voor gescreende gesprekken

Voor alle gescreende gesprekken wordt een transcript van de screening op je telefoon opgeslagen. De Pixel-telefoon kan ook opnamen opslaan.

1. Schakel Audio van Gespreksscreening opslaan in.
  2. Open de app Telefoon telefoon.
  3. Tik op Recent.
  4. Tik op het gescreende gesprek.
  5. Tik op Transcript of Transcript en audio. Als deze opties niet worden weergegeven, tik je op Geschiedenis en dan Transcript weergeven.
  6. Optioneel: Als je het transcript en de opname wilt verwijderen, houd je het gescreende gesprek ingedrukt. Tik vervolgens op Verwijderen Verwijderen.

Hoe Gespreksscreening werkt

• 'Gespreksscreening' gebruikt op je telefoon opgeslagen contacten om vast te stellen of een gesprek moet worden gescreend. Als je niet wilt dat een bepaald nummer wordt gescreend, kun je het betreffende nummer opslaan als contact.
  • Je telefoon kan robocalls en spamgesprekken detecteren op basis van nummers in de spamdatabase van Google. Maar niet alle spamoproepen en robocalls kunnen worden gedetecteerd.
  • Als 'Gespreksscreening' is ingeschakeld, slaat je telefoon geen informatie van gescreende gesprekken op in je Google-account, op de pagina met Google Assistent-activiteit of in Web- en app-activiteit.
  • Als je gebruikmaakt van doorschakeling van gesprekken, moet je automatische gespreksscreening niet gebruiken. Gescreende gesprekken worden niet doorgeschakeld.
  • 'Gespreksscreening' kan niet altijd volledig begrijpen en een transcript maken van wat een beller zegt.
  • Meer informatie over hoe 'Gespreksscreening' werkt