Gesprekken screenen voordat je opneemt

Via Gespreksscreening kun je zien wie er belt en waarom voordat je opneemt. Gespreksscreening werkt op je apparaat en maakt geen gebruik van wifi of mobiele data. Gesprekken die door de Google Assistent worden beantwoord, worden op dezelfde manier behandeld als normale inkomende gesprekken. Meer informatie over hoe Gespreksscreening werkt met je gegevens

Waar Gespreksscreening beschikbaar is

In de Verenigde Staten kun je gesprekken automatisch screenen op alle Pixel-telefoons.
In deze landen kun je gesprekken handmatig screenen op Pixel-telefoons:
  • Australië
  • Canada
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Spanje
  • VK
  • Verenigde Staten
Tip: Handmatige gespreksscreening is in de Verenigde Staten en Canada ook beschikbaar op bepaalde Android-apparaten.
Tip: Handmatige gespreksscreening werkt alleen met een simkaart uit de landen waar Gespreksscreening beschikbaar is.

Automatische gespreksscreening instellen op je telefoon

Belangrijk:

• Gespreksscreening werkt niet met apps van derden voor gespreksopnamen of schermopnamen. We raden je aan dergelijke apps uit te zetten voordat je Gespreksscreening gebruikt.
  • Zorg dat je de nieuwste versie van de app Telefoon hebt. Als je Updaten ziet, tik je erop.

Zo stel je automatische gespreksscreening in:

1. Open de app Telefoon .
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en dan Spam en gespreksscreening of Gespreksscreening.
  3. Tik op Gespreksscreening.
  4. Selecteer je beveiligingsniveau:
    • Voor de Pixel 6 en lager:
      • Instellingen voor onbekende bellers: Tik om de typen bellers te selecteren die je wilt screenen.
    • Voor de Pixel 7 en hoger:
      • Beveiligingsniveau: Zet Automatisch screenen aan of uit.
        • Spam
        • Mogelijk vervalste nummers
        • Mensen die je voor het eerst bellen

Automatische gespreksscreening instellen op je Pixel Watch

Belangrijk:

• Gespreksscreening is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten voor Pixel Watches en vereist een Pixel 6 of nieuwere Pixel-telefoon.
  • Je hebt het volgende nodig:
    • De app Telefoon van Google (versie 116 of hoger)
    • De app Telefoon van Google op je Pixel Watch (versie 50 of hoger)

Je kunt de apps op je Pixel Watch en Pixel-telefoon updaten via Google Play.

Zo gebruik je automatische gespreksscreening op je Pixel Watch:

• Je Pixel Watch moet via bluetooth met je Pixel-telefoon zijn verbonden.

Gesprekken automatisch screenen

Belangrijk: Je telefoon kan stoppen met het afspelen van media, zoals video's of muziek, als het gesprek wordt gescreend.

1. Zet Automatische screening aan.
    • Als iemand belt en wordt gescreend, krijg je een stille melding Onbekend nummer screenen of Verdachte oproep screenen.
  2. Zo kun je opnemen of ophangen:
    • Tik op Beantwoorden of Weigeren.
    • Swipe omhoog of omlaag over de melding.
  3. De Google Assistent beantwoordt het gesprek en vraagt wie er belt en waarom. Als de Assistent vaststelt dat het gesprek:
    • Een spamgesprek is, wordt je telefoon beëindigd.
    • Geen spamgesprek is, gaat je telefoon over en zie je hoe de beller heeft gereageerd.
Tip: Als je een koptelefoon gebruikt of als je telefoon is verbonden met bluetooth, worden gesprekken misschien niet automatisch gescreend door je telefoon, afhankelijk van het apparaatmodel. Gespreksscreening screent gesprekken niet automatisch tijdens roaming.

Gesprekken handmatig screenen

1. Tik als je wordt gebeld op Gesprek screenen.
    • De Google Assistent screent het gesprek en vraagt wie er belt en waarom.
    • Je krijgt een realtime transcript van de reactie van de beller.
  2. Zodra de beller reageert, kun je een voorgesteld antwoord kiezen, het gesprek beantwoorden of ophangen. Dit zijn enkele reacties en wat de beller kan horen:
    • Is het dringend?: 'Moet je deze persoon dringend spreken?'
    • Melden als spam: 'Verwijder dit nummer uit je mailinglijst en je lijst met contacten. Bedankt en tot ziens.'
    • Ik bel je terug: 'Deze persoon is nu bezig, maar belt je later terug. Bedankt en tot ziens.'
    • Ik versta het niet: 'Je bent momenteel moeilijk te verstaan. Kun je herhalen wat je net zei?'

Kan optie om gesprekken handmatig te screenen niet vinden

Als je gesprekken niet handmatig kunt screenen, moet je misschien extra stappen volgen om Gespreksscreening aan te zetten.

1. Open de app Telefoon .
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en dan Spam en gespreksscreening of Gespreksscreening.
  3. Volg de instructies op het scherm.
    • Als er geen instructies op het scherm staan of als er helemaal geen instellingen voor Gespreksscreening zijn, werkt je apparaat niet met Gespreksscreening.

Transcripts en opnamen ontvangen voor gescreende gesprekken

Voor alle gescreende gesprekken wordt een transcript van de screening op je telefoon opgeslagen. De Pixel-telefoon kan ook opnamen opslaan.

1. Schakel Audio van Gespreksscreening opslaan in.
  2. Open de app Telefoon .
  3. Tik op Recent.
  4. Tik op het gescreende gesprek.
  5. Tik op Transcript of Transcript en audio. Als deze opties niet worden weergegeven, tik je op Geschiedenis en dan Transcript weergeven.
  6. Optioneel: Als je het transcript en de opname wilt verwijderen, houd je het gescreende gesprek ingedrukt. Tik vervolgens op Verwijderen Verwijderen.

Hoe Gespreksscreening werkt

• Gespreksscreening gebruikt op je telefoon opgeslagen contacten om vast te stellen of een gesprek moet worden gescreend. Als je niet wilt dat een bepaald nummer wordt gescreend, kun je dat nummer opslaan als contact.
  • Niet alle spamgesprekken en robocalls kunnen worden gedetecteerd.
  • De gescreende gespreksgegevens worden niet opgeslagen in je Google-account, op de pagina Activiteiten met de Google Assistent of in Web- en app-activiteit.
  • Als je gebruikmaakt van doorschakeling van gesprekken, moet je automatische gespreksscreening niet gebruiken. Gescreende gesprekken worden niet doorgeschakeld.
  • Gespreksscreening kan niet altijd alles volledig begrijpen en een transcript maken van wat een beller zegt.
  • Meer informatie over hoe Gespreksscreening werkt.