Gesprekken screenen voordat je opneemt

Met Call Screen kun je zien wie er belt - en waarom - voordat je opneemt. Je telefoon gebruikt de Google Assistent om telefoongesprekken te screenen. Als gesprekken binnenkomen via wifi of mobiele data, worden ze niet gescreend. Meer informatie over hoe Call Screen werkt met je gegevens.

Gesprekken screenen

Opmerking: Je kunt gesprekken in het Engels screenen in de Verenigde Staten en Canada op alle Pixel-telefoons en op bepaalde andere Android-telefoons.

1. Controleer of je de nieuwste versie van de Telefoon-app hebt. Als je Updaten ziet, tik je erop om de app te updaten.
  2. Tik op Gesprek screenen wanneer iemand belt.
  3. De Google Assistent screent het gesprek door te vragen wie er belt en waarom. Je ziet in realtime een transcript van de reactie van de beller.
    • Call Screen slaat niets op in je Google-account, op de pagina met Google Assistent-activiteit of in Web- en app-activiteit
  4. Zodra de beller reageert, kies je een voorgesteld antwoord of een actie. Hieronder staan enkele voorbeelden van antwoorden en wat de beller te horen krijgt:
    • Is het dringend?: 'Moet je deze persoon dringend spreken?'
    • Melden als spam: 'Verwijder dit nummer uit je mailinglijst en je lijst met contacten. Bedankt en tot ziens.'
    • Ik bel je terug: 'Deze persoon is nu bezig, maar belt je later terug. Bedankt en tot ziens.'
    • Ik versta het niet: 'Je bent momenteel moeilijk te verstaan. Kun je herhalen wat je net zei?'

Transcripten van gescreende gesprekken ontvangen

Transcripten van gescreende gesprekken worden op je telefoon opgeslagen. Voor alle gescreende gesprekken wordt een transcript opgeslagen.

1. Ga naar het gescreende gesprek en tik op het nummer of de naam van het contact.
  2. Tik op Gespreksgegevens.
  3. Tik voor het gescreende gesprek op Transcript weergeven. Je kunt het transcript beoordelen. De beoordeling is anoniem en Google verzamelt alleen gegevens over de positieve of negatieve beoordeling.

Het transcript verwijderen: Je moet de volledige vermelding voor het nummer uit de gesprekkenlijst verwijderen. Tik op het telefoonnummer en dan Gespreksgegevens en dan Verwijderen Verwijderen.

Informatie om rekening mee te houden

• Call Screen werkt niet met apps van derden voor gespreksopnamen of schermopnamen. Deze apps kunnen de werking van de functie beïnvloeden en we raden je aan deze apps uit te schakelen voordat je Call Screen gebruikt.
  • Soms verstaat Call Screen de beller niet. Als je de beller wilt vragen om iets te herhalen, tik je op Ik versta het niet. De beller hoort: 'Je bent momenteel moeilijk te verstaan. Kun je herhalen wat je net zei?'