Spraakberichten omroepen in je huis

Met de Google Assistent kun je spraakberichten omroepen naar je ruimtes en apparaten. Je kunt je bericht omroepen naar:

• Al je speakers, smartdisplays en smartklokken.
  • Een specifieke speaker, smartdisplay of smartklok.
  • Een specifieke ruimte met ten minste één apparaat met de Google Assistent.

Belangrijk: Sommige omroepfuncties zijn niet in alle talen en landen beschikbaar.

Aan de slag

Omroepen vanaf je Android-telefoon of -tablet

Als je een bericht wilt sturen vanaf een Android-telefoon of -tablet, heb je het volgende nodig:

• Een Android-telefoon of -tablet met de Google Assistent.
  • Ten minste één speaker, smartdisplay of smartklok met de Google Assistent ingebouwd.
  • Hetzelfde Google-account moet zijn ingelogd op je telefoon, speaker, smartdisplay of smartklok.
  • Zet Niet storen uit op je speaker, smartdisplay of smartklok.

Omroepen via je speaker, smartdisplay of smartklok

Als je een bericht wilt sturen vanaf een speaker, smartdisplay of smartklok, heb je het volgende nodig:

• 2 of meer speakers, smartdisplays of smartklokken met een ingebouwde Google Assistent.
  • Alle apparaten moeten verbinding hebben met hetzelfde wifi-netwerk.
  • Alle apparaten in het huishouden moeten ingesteld zijn in de Google Assistent-app of de Google Home-app.
  • Zet Niet weergeven uit op je speakers, smartdisplays en smartklokken.

Als je omroept naar je hele huis, wordt je bericht afgespeeld op alle speakers, smartdisplays en smartklokken die:

1. Met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.
  2. Ingelogd zijn op dezelfde accounts als het apparaat waarmee je omroept.
Tip: Je kunt routines maken om berichten in je huis om te roepen. Meer informatie over hoe je een routine maakt

Een bericht omroepen in je hele huis

Zeg 'Hey Google' en dan:

• 'Roep [bericht] om.'
  • 'Schreeuw [bericht].'
  • 'Vertel iedereen [bericht].'
  • 'Kondig [bericht] aan.'

Je kunt kiezen welke apparaten in je huis een bericht omroepen.

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik op Instellingen en dan Communicatie en dan Omroepen.
  3. Kies een huis onder Omroepen op smarthome-apparaten.
  4. Kies welke apparaten berichten omroepen.

Een bericht omroepen naar een specifieke ruimte of een specifiek apparaat

Zeg 'Hey Google' en dan:

• 'Roep [bericht] om naar [naam van ruimte].'
  • 'Roep [bericht] om naar [apparaatnaam].'

Je kunt bijvoorbeeld zeggen:

• 'Hey Google, roep 'het is tijd voor huiswerk' om in de woonkamer.'
  • 'Hey Google, roep 'is het eten al klaar?' om op de display in de keuken.'

Een vooraf ingesteld bericht omroepen

Voor sommige veelvoorkomende aankondigingen kan je speaker, smartdisplay of smartklok vooraf ingestelde berichten afspelen. Zeg 'Hey Google, roep het volgende om' en dan:

• Wakker worden: 'Het is tijd om wakker te worden.'
  • Ontbijt: 'Het ontbijt is klaar.'
  • Lunch: 'Het is lunchtijd.'
  • Diner: 'Het avondeten wordt geserveerd.'
  • Tijd om te vertrekken: 'Het is tijd om te vertrekken.'
  • Thuis aangekomen: 'Ik ben thuis.'
  • Onderweg: 'Ik ben zo terug.'
  • Tv-tijd: 'Het programma gaat beginnen.'
  • Filmtijd: 'Laten we naar de film gaan.'
  • Bedtijd: 'Het is tijd om naar bed te gaan.'