Informatie delen uitzetten op apparaten zonder Android TV

Bepaalde televisies van LG die vanaf 2018 zijn uitgerust met de Google Assistent, maken geen gebruik van het besturingssysteem van Android TV. Als een tv of settopbox is voorzien van de Google Assistent, wordt dit aangegeven op de verpakking.

Als je de Google Assistent en de spraakservices van je apparaat op deze tv's wilt gebruiken, hebben Google en de fabrikant van het apparaat je toestemming nodig om informatie te delen.

Op tv's waarop het Android TV-besturingssysteem niet wordt uitgevoerd, variëren de beschikbare talen. Op LG-tv's is de Google Assistent beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees (Brazilië) en Spaans. Op alle andere tv's is de Google Assistent alleen beschikbaar in het Engels.

Informatie delen aan- of uitzetten

Als je je tv-apparaat instelt, worden de voorwaarden voor het delen van informatie voor de Google Assistent en de spraakservices van de fabrikant van je tv weergegeven. Volg de instructies op het scherm om de functie voor informatie delen en de Google Assistent aan te zetten.

Informatie delen uitzetten

Je kunt het delen van informatie op elk moment uitzetten.

Als je de functie voor informatie delen uitzet, werken de Google Assistent en de spraakservices van de fabrikant van je apparaat niet.

1. Druk op de afstandsbediening van je tv op de microfoon.
  2. Zeg 'Informatie delen uitzetten'.

Belangrijk: Als deze opdracht niet werkt, bekijk je deze pagina in de taal die je gebruikt voor de Assistent en gebruik je de opdracht vanaf die pagina.

Informatie delen weer aanzetten

1. Druk op de afstandsbediening van je tv op de microfoon.
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.
  3. Lees de voorwaarden voor het delen van informatie en ga ermee akkoord.

Hoe de functie voor informatie delen werkt

Hoe informatie wordt gedeeld

• Alles wat je zegt terwijl je op de microfoon op de afstandsbediening van je apparaat drukt, wordt gedeeld met Google.
  • Google zet de spraakinvoer om naar tekst en stuurt het gemaakte transcript naar de fabrikant van je apparaat.
  • Afhankelijk van wat je zegt, reageert de fabrikant van het apparaat of Google. De partner die niet reageert, verwijdert dat wat je hebt gezegd binnen dertig dagen uit de logboeken.
  • Als je een reactie van Google ontvangt, zijn de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Google van toepassing op het gebruik van deze informatie door Google.
  • De fabrikant van je apparaat mag de persoonlijke gegevens die door Google worden gedeeld niet gebruiken voor andere doeleinden, bijvoorbeeld om advertenties weer te geven of gebruikersprofielen samen te stellen.

Meer informatie over hoe we je gegevens beveiligen en beschermen in het Google Veiligheidscentrum.

Welke informatie wordt gedeeld?

Google en de fabrikant van het apparaat delen onder andere de volgende informatie:

• Apparaatnaam
  • Postcode
  • Locatie
  • Apparaatinstellingen
  • Apparaat-ID

Nadat je je Google-account aan het apparaat hebt gekoppeld, heeft de fabrikant van je apparaat ook toegang tot een beperkt aantal persoonlijke gegevens, zoals:

• Naam
  • E-mailadres
  • Profiel-URL en -foto, als je een Google+ profiel hebt
  • Taalvoorkeuren

Tijdens een gesprek kunnen Google en de fabrikant van het apparaat de inhoud van het gesprek en de content op je scherm gebruiken om een beter antwoord te geven.

Als je bijvoorbeeld vraagt 'Wie is Barack Obama' en daarna vraagt 'Hoe lang is hij', kunnen Google en de fabrikant van het apparaat de eerste vraag gebruiken om je een beter antwoord op je tweede vraag te geven.