Nieuwe Google Assistent-acties proberen vóór de officiële release

Als een ontwikkelaar feedback wil hebben, kan hij of zij je uitnodigen een nieuwe Assistent-actie uit te proberen voordat deze beschikbaar komt voor de meeste mensen.

Belangrijk: Vóór de officiële release kunnen acties minder stabiel zijn. Dit betekent dat de app kan vastlopen en dat acties mogelijk niet goed werken.

Een vroegtijdige actie testen

Optie 1: Gebruik de uitnodigingslink

1. Tik op je Android-telefoon of -tablet op de link.
  2. Tik onder 'Tester worden' op Ik doe mee.
  3. Vraag de Google Assistent om de nieuwe actie te gebruiken.

Optie 2: Zoek naar de actie

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder 'Alle instellingen' op Ontdekken.
  3. Zoek naar de naam van de actie in de uitnodiging.
  4. Tik onder 'Tester worden' op Ik doe mee.
  5. Vraag de Google Assistent om de nieuwe actie te gebruiken.

Je instellingen veranderen

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder 'Alle instellingen' op Ontdekken.
  3. Tik op een actie waartoe je vroege toegang hebt.
  4. Je teststatus wijzigen:
    1. Tik op Wijzigen.
    2. Tik op de gewenste versie van de actie.
      Opmerking: Een 'alfatest' is een eerdere versie. Een 'bètatest' wordt dichter bij de officiële release uitgevoerd.
    3. Tik op OK.
  5. Tik op de gewenste instelling als je andere instellingen wilt wijzigen. Volg de stappen op het scherm.

Feedback geven

Neem rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar om feedback te geven. Bekijk de uitnodiging voor contactgegevens.

Stoppen met het gebruik van een vroegtijdige actie

Als je wilt stoppen met het testen van een vroegtijdige actie, wijzig je de teststatus in Niet testen of tik je op Resetten.

• Als de actie beschikbaar is, krijg je de huidige openbare versie.
  • Als de actie nog niet is vrijgegeven, voert de Google Assistent deze actie niet meer uit.

Als de actie niet langer wordt weergegeven in je lijst, biedt de ontwikkelaar de actie niet langer aan voor vroege toegang.