Testa nya åtgärder för Google Assistent innan de lanseras

För att få din feedback kan utvecklare bjuda in dig att testa en ny åtgärd för assistenten innan den blir tillgänglig för allmänheten.

Obs! Åtgärder som ännu inte har lanserats officiellt kan vara mindre stabila. Det innebär att appen kan krascha och åtgärderna kanske inte fungerar korrekt.

Testa en förtursåtgärd

Alternativ 1: Använda länken till inbjudan

1. Tryck på länken på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Jag är med under Bli testare.
  3. Be Google-assistenten att använda den nya åtgärden.

Alternativ 2: Söka efter åtgärden

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Utforska under Alla inställningar.
  3. Sök efter åtgärdens namn från inbjudan.
  4. Tryck på Jag är med under Bli testare.
  5. Be Google-assistenten att använda den nya åtgärden.

Ändra inställningarna

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Utforska under Alla inställningar.
  3. Tryck på en förtursåtgärd.
  4. Så här ändrar du testläget:
    1. Tryck på Ändra.
    2. Tryck på den version av åtgärden som du vill använda.
      Obs! Ett alfatest är en tidig version. Betatestning sker närmare lanseringen.
    3. Tryck på OK.
  5. Du kan ändra andra inställningar genom att trycka på dem. Följ stegen på skärmen.

Ge feedback

Du kan ge feedback genom att kontakta utvecklaren direkt. Kontaktuppgifter finns i inbjudan.

Sluta använda en förtursåtgärd

Om du vill sluta testa en förtursåtgärd ändrar du testläget till Ingen testning eller trycker på Återställ.

• Om åtgärden är tillgänglig får du den aktuella offentliga versionen.
  • Om åtgärden inte har lanserats än fungerar den inte längre med Google-assistenten.

Om åtgärden inte längre visas i din lista erbjuder utvecklaren inte längre förtur till den.