Använda Google Assistent för Android (Go edition)

Hitta svar och få saker gjorda med Google Assistent Go.

Google Assistent Go fungerar på grundläggande enheter och med olika internethastigheter. Appen är förinstallerad på enheter med Android (Go edition).

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller på alla kompatibla Android-enheter.

Kontrollera om du har den senaste versionen av appen

1. Öppna sidan Google Assistent Go i Play Butik på telefonen.
  2. Tryck på Uppdatera. Om det står Installerad har du den senaste versionen.

Starta en konversation

1. Använd ett av följande alternativ på telefonen:
    • Tryck länge på hemknappen.
    • Öppna Google Assistent Go. Assistent
  2. Tryck på Tala Mikrofon följt av säg kommandot.

Detta kan du be eller fråga om

Ringa samtal

Säg ett kommando:

• ”Ring [kontaktens namn].”
  • ”Ring [företagets namn].”
  • ”Ring [telefonnummer].”

Hitta lokal information

• Väder: What’s the weather today (vad är det för väder i dag)?
  • Mat: Show me pizza restaurants nearby (visa pizzerior i närheten).
  • Öppettider: What time does Starbucks open? (Vilken tid öppnar Starbucks?)
  • Navigera: Navigera till en stad. How do I get to the nearest coffee shop? (Hur tar jag mig till närmaste kafé?)

Kommunicera

• Samtal: Call Sam (ring Sam). Call 650-000 0000.
  • SMS: Send an SMS (skicka ett sms). Text Mike (sms:a Mike).

Planera dagen

• Alarm: Set an alarm (ställ in ett alarm). Set an alarm for 7am (ställ in ett alarm på 07.00).
  • Timer: Set a timer (ställ in en timer). Set a timer for 5 minutes (Ställ in timern på 5 minuter).
  • Kalendrar: Add a calendar event (lägg till en kalenderhändelse).

Spela upp media

• Videor: Play Lady Gaga (spela Lady Gaga). Play a funny video on YouTube (spela en rolig video på YouTube). Play Bruno Mars on YouTube Music (spela Bruno Mars på YouTube).
  • Kontroller: Stop (stopp). Resume (fortsätt). Next (nästa). Previous (föregående).

Fråga Google

• Beräkningar: What’s 20 % of 80 (hur mycket är 20 procent av 80)?
  • Ordbok: What does "gregarious" mean (vad betyder ”bifall”)?
  • Matchuppdateringar: When is the next game in Champions League? (När spelas nästa match i Champions League?)
  • Sökningar: Search for summer vacation ideas (sök efter semestertips).
  • Översättningar: How do you say "Thank you" in French? (Hur säger man ”tack” på franska?)
  • Bildsökningar: Find pictures of kittens (hitta bilder på kattungar).
  • Webbsvar: How do you remove wine stains from a rug (hur får man bort vinfläckar på en matta)?

Ha kul

• Underhållning: Tell me a joke (dra ett skämt). I’m bored (jag har tråkigt).

Om du vill ha fler exempel frågar du assistenten "What can you do?" (”Vad kan du göra?”)

Radera aktivitet

Din tidigare aktivitet sparas så att Google-assistenten kommer ihåg dina intressen och kan ge mer personliga resultat. Du kan granska eller radera den tidigare aktiviteten när som helst.

Radera en viss aktivitet

1. Öppna Google Assistent Go Assistent på telefonen.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Min aktivitet.
  3. Leta reda på aktiviteten som ska raderas.
  4. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Radera.

Radera all aktivitet

1. Öppna Google Assistent Go Assistent på telefonen.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Min aktivitet.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger bredvid sökfältet följt av Radera aktivitet efter .
  4. Välj Genom tiderna under Radera efter datum.
  5. Tryck på Radera.

Mer om Google Assistent Go

Google Assistent för Android (Go edition) skiljer sig åt från Google Assistent för standardtelefoner med Android. Appen är utformad för att använda mindre utrymme och data. Därför är vissa funktioner inte tillgängliga, till exempel påminnelser, styrning av smarta enheter för hemmet samt spel och tjänster från andra företag. Fler funktioner blir tillgängliga med tiden.