Bruk Google Assistent for Android (Go-utgaven)

Du kan finne svar og få gjøremål unnagjort med Google Assistent Go.

Google Assistent Go fungerer på rimelige enheter og med forskjellige Internett-hastigheter. Appen er forhåndsinstallert på Android-enheter (Go-utgaven).

Språk du kan bruke

For øyeblikket er Google Assistent Go tilgjengelig på engelsk, hindi, indonesisk, portugisisk (Brasil) og spansk. Flere språk kommer snart.

Sjekk om du har den nyeste appversjonen

1. Gå til siden for Google Assistent Go i Play-butikken på telefonen.
  2. Trykk på Oppdater. Hvis du ser «Installert», har du den nyeste versjonen allerede.

Start en samtale

1. På telefonen velger du ett av følgende alternativer:
    • Trykk og hold på startsideknappen
    • Åpne Google Assistent Go Google Assistant Go
  2. Trykk på Snakk Mikrofon.
  3. Still et spørsmål, eller si en kommando.

Dette kan du spørre om

Finn lokal informasjon

• Været: Hvordan er været i dag?
  • Mat: Vis meg pizzarestauranter i nærheten.
  • Åpningstider: Når åpner Starbucks?
  • Navigasjon: Finn veien til Stavanger. Hvordan kommer jeg meg til nærmeste kaffebar?

Kommuniser

• Anrop: Ring Simen. Ring 650 00 000.
  • SMS: Send en SMS. Send en SMS til Mikkel.

Planlegg dagen

• Alarmer: Still inn en alarm. Still inn en alarm til klokken 07.00.
  • Tidtakere: Still inn en tidtaker. Start en tidtaker på 5 minutter.
  • Kalendere: Legg til en kalenderaktivitet.

Spill av media

• Videoer: Spill av Lady Gaga. Spill av en morsom video på YouTube. Spill av Bruno Mars på Google Play Musikk.
  • Kontroller: Stopp. Gjenoppta. Neste. Forrige.

Spør Google

• Utregninger: Hva er 20 % av 80?
  • Ordbok: Hva betyr «kontaminere»?
  • Kampoppdateringer: Når er den neste kampen til Rosenborg?
  • Søk: Søk etter ideer til sommerferien.
  • Oversettelser: Hvordan sier man «takk» på fransk?
  • Bildesøk: Finn bilder av kattunger.
  • Svar fra nettet: Hvordan fjerner man vinflekker fra et teppe?

Ha det gøy

• Underholdning: Fortell en vits. Jeg kjeder meg.

For å få flere ideer, spør assistenten «Hva kan du gjøre?»

Slett aktiviteten din

Google-assistenten lagrer den tidligere aktiviteten din for å huske interessene dine og gi deg mer personlig tilpassede svar. Du kan når som helst se eller slette den tidligere aktiviteten din.

Slett bestemt aktivitet
  1. Åpne Google Assistent Go Google Assistant Go på telefonen.
  2. Trykk på Mer Mer og så Min Aktivitet øverst til høyre.
  3. Finn aktiviteten du vil slette.
  4. Trykk på Mer Mer og så Slett øverst til høyre.
Slett all aktivitet
  1. Åpne Google Assistent Go Google Assistant Go på telefonen.
  2. Trykk på Mer Mer og så Min Aktivitet øverst til høyre.
  3. Trykk på Mer Mer og så Slett aktivitet etter ved siden av søkefeltet øverst på skjermen.
  4. Velg Alle datoer under «Slett etter dato».
  5. Trykk på Slett.

Mer om Google Assistent Go

Google-assistenten for Android (Go-utgaven) er forskjellig fra Google-assistenten for vanlige Android-telefoner. Siden appen er laget for å bruke mindre lagring og data, er enkelte funksjoner utilgjengelige, for eksempel et bestemt tastatur, påminnelser, kontroller for smarthjem-enheter samt spill og tjenester fra andre selskaper. Flere funksjoner blir tilgjengelig etter hvert.