Bruk Google Assistent for Android (Go-utgaven)

Du kan finne svar og få gjøremål unnagjort med Google Assistent Go.

Google Assistent Go fungerer på rimelige enheter og med forskjellige internetthastigheter. Appen er forhåndsinstallert på Android-enheter (Go-utgaven).

Viktig: Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige på alle språk, i alle land eller på alle kompatible Android-enheter.

Sjekk om du har den nyeste appversjonen

1. Gå til siden for Google Assistent Go i Play-butikken på telefonen.
  2. Trykk på Oppdater. Hvis du ser «Installert», har du allerede den nyeste versjonen.

Start en samtale

1. Velg ett av disse alternativene på telefonen:
    • Trykk og hold på Hjem.
    • Åpne Google Assistent Go Assistent
  2. Trykk på Snakk Mikrofon og så si kommandoen.

Dette kan du spørre om

Ring noen

Si en kommando:

• «Ring [kontaktnavn]»
  • «Ring [bedriftsnavn]»
  • «Ring [telefonnummer]»

Finn lokal informasjon

• Været: Hvordan er været i dag?
  • Mat: Vis meg pizzarestauranter i nærheten.
  • Åpningstider: Når åpner Starbucks?
  • Navigasjon: Finn veien til Stavanger. Hvordan kommer jeg meg til nærmeste kaffebar?

Kommuniser

• Anrop: Ring Simen. Ring 650 00 000.
  • SMS: Send en SMS. Send en tekstmelding til Mikael.

Planlegg dagen

• Alarmer: Still inn en alarm. Still inn en alarm til klokken 07.00.
  • Tidtakere: Still inn en tidtaker. Start en tidtaker på 5 minutter.
  • Kalendere: Legg til en kalenderaktivitet.

Spill medieinnhold

• Videoer: Spill av Lady Gaga. Spill en morsom video på YouTube. Spill Bruno Mars på YouTube Music.
  • Kontroller: Stopp. Gjenoppta. Neste. Forrige.

Spør Google

• Utregninger: Hva er 20 % av 80?
  • Ordbok: Hva betyr «kontaminere»?
  • Kampoppdateringer: Når er den neste kampen til Rosenborg?
  • Søk: Søk etter ideer til sommerferien.
  • Oversettelser: Hvordan sier man «takk» på fransk?
  • Bildesøk: Finn bilder av kattunger.
  • Svar fra nettet: Hvordan fjerner man vinflekker fra et teppe?

Ha det gøy

• Underholdning: Fortell en vits. Jeg kjeder meg.

Hvis du vil høre flere ideer, kan du spørre assistenten «Hva kan du gjøre?»

Slett aktiviteten din

Google-assistenten lagrer den tidligere aktiviteten din for å huske interessene dine og gi deg mer personlig tilpassede svar. Du kan når som helst finne eller slette den tidligere aktiviteten din.

Slett bestemt aktivitet

1. Åpne Google Assistent Go Assistent på telefonen.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Min aktivitet.
  3. Finn aktiviteten du vil slette.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slett.

Slett all aktivitet

1. Åpne Google Assistent Go Assistent på telefonen.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Min aktivitet.
  3. Ved siden av søkefeltet øverst til høyre på skjermen trykker du på Mer Mer og så Slett aktivitet etter.
  4. Velg Alle datoer under «Slett etter dato».
  5. Trykk på Slett.

Mer om Google Assistent Go

Google-assistenten for Android (Go-utgaven) er forskjellig fra Google-assistenten for vanlige Android-telefoner. Siden appen er laget for å bruke mindre lagring og data, er enkelte funksjoner utilgjengelige, for eksempel påminnelser, kontroller for smarthjemenheter samt spill og tjenester fra andre bedrifter. Flere funksjoner blir gjort tilgjengelige etter hvert.