Bruk Google-assistenten for Android (Go-utgaven)

Du kan finne svar og få oppgaver utført ved hjelp av Google Assistent Go.

Google Assistent Go kan brukes på enkle enheter og med lave internetthastigheter. Appen er forhåndsinstallert på Android-enheter (Go-utgaven).

Viktig: Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig på alle språk.

Sjekk om du har den nyeste appversjonen

1. Gå til Google Assistent Go-siden i Play-butikken på telefonen.
  2. Trykk på Oppdater. Hvis du ser «Installert», har du allerede den nyeste versjonen.

Start samtaler

1. Gjør ett av følgende på telefonen din:
    • Trykk og hold på startsideknappen.
    • Åpne Google Assistent Go Assistent.
  2. Trykk på Snakk Mikrofon.
  3. Still et spørsmål eller si en kommando.

Dette kan du spørre om

Finn lokal informasjon

• Været: Hvordan blir været i dag?
  • Mat: Vis meg pizzarestauranter i nærheten.
  • Åpningstider: Når åpner Starbucks?
  • Navigering: Naviger til Stavanger. Hvordan kommer jeg meg til den nærmeste kaffebaren?

Kommuniser

• Anrop: Ring Stian. Ring 12345678.
  • SMS: Send en SMS. Send en tekstmelding til Marius.

Planlegg dagen

• Alarmer: Still inn en alarm. Still inn en alarm til klokken 7.
  • Nedtellinger: Still inn en nedtelling. Still inn en nedtelling på fem minutter.
  • Kalendere: Legg til en kalenderaktivitet.

Spill av medier

• Videoer: Spill av Lady Gaga. Spill av en morsom video på YouTube. Spill av Bruno Mars på Google Play Musikk.
  • Kontroller: Stopp. Gjenoppta. Neste. Forrige.

Spør Google

• Utregninger: Hva er 20 % av 80?
  • Ordbok: Hva betyr «gregarious»?
  • Oppdateringer om sportsarrangementer: Når skal India spille neste cricketkamp?
  • Søk: Søk etter ideer til sommerferien.
  • Oversettelser: Hvordan sier man «Takk» på fransk?
  • Bildesøk: Finn bilder av kattunger.
  • Svar fra nettet: Hvordan fjerner man vinflekker fra et teppe?

Ha det gøy

• Underholdning: Fortell en vits. Jeg kjeder meg.

Trenger du flere ideer, kan du spørre Google-assistenten din: «Hva kan du gjøre?»

Slett aktiviteten din

Google-assistenten lagrer den tidligere aktiviteten din for blant annet å huske interessene dine og gi deg mer personlig tilpassede svar. Du kan når som helst se eller slette den tidligere aktiviteten din.

Slett bestemt aktivitet

1. Åpne Google Assistent Go Assistent på telefonen.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer More og så Min aktivitet.
  3. Finn aktiviteten du vil slette.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer More og så Slett.

Slett all aktivitet

1. Åpne Google Assistent Go Assistent på telefonen.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer More og så Min aktivitet.
  3. I søkefeltet øverst til høyre på skjermen trykker du på Mer More og så Slett aktivitet etter.
  4. Under «Slett etter dato» velger du Alle datoer.
  5. Trykk på Slett.

Mer om Google Assistent Go

Google-assistenten for Android (Go-utgaven) er forskjellig fra Google-assistenten for standard Android-telefoner. Ettersom appen er laget for å bruke mindre lagringsplass og færre data er enkelte funksjoner ikke tilgjengelige, for eksempel påminnelser, kontroller for smarthjemenheter samt spill og tjenester fra andre selskaper. På sikt blir flere funksjoner tilgjengelige.