Välja röst för Google-assistenten

Du kan ändra Google-assistentens röst. När du ändrar rösten tillämpas den på alla dina Assistent-enheter.

Google Assistent på telefoner och surfplattor

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller på alla kompatibla Android-enheter.
  1. Öppna Google Assistent-appen Google Assistent på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen högst upp följt av Assistentens röst.
  3. Välj en röst.

Google Assistent på högtalare eller Smart Display

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller på alla kompatibla Android-enheter.
  1. Öppna Google Home-appen Google Home på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar följt av Assistentens röst.
  3. Välj en röst.

Välja en barnvänlig röst för assistenten för konton som tillhör barn

Viktigt! Barnvänliga assistent-röster är bara tillgängliga för Google-konton för barn. Den här funktionen är inte tillgänglig på alla språk, i alla länder eller för alla enheter.

Om du vill välja en barnvänlig röst för Google Assistent behöver du en Assistent-kompatibel enhet med barnets Google-konto. På delade enheter måste du även ställa in Voice Match för barnet.

Så här ändrar du assistentens röst för ditt barns konto:

1. På barnets enhet, eller en delad enhet som du har kopplat barnets konto till, ber du barnet att säga ”Hey Google, byt röst”.
    • Du kan även välja en röst för barnets Google-assistent i Assistent-inställningarna.
  2. Lyssna på de olika röstexemplen.
  3. Välj en röst genom att trycka på kryssrutan.
  4. När assistenten ber om bekräftelse kan du säga ”Ja”, ”Nej” eller ”Avbryt”.

Tips! Du kan även välja en barnvänlig röst för assistenten på kompatibla högtalare. Du eller ditt barn kan säga ”Hey Google, byt röst” och följa anvisningarna.