Informatie krijgen over je foto's en omgeving

Je kunt Google Lens gebruiken om meer informatie op te vragen of actie te ondernemen aan de hand van je foto's, objecten om je heen of afbeeldingszoekopdrachten.

Opmerkingen:

• Lens kan tekst vertalen naar alle Google Translate-talen.
  • Shopping-resultaten zijn beschikbaar in Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Denemarken, Duitsland, Filipijnen, Frankrijk, Ierland, India, Indonesië, Italië, Japan, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Je kunt Google Lens gebruiken via:

• Google Foto's
  • De Google Assistent op de meeste Android-telefoons
  • De Google-app op bepaalde Android-telefoons, zoals de Pixel

Informatie vinden en actie ondernemen voor je foto's

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een foto.
  3. Tik op Lens .
  4. Afhankelijk van de foto kun je informatie checken, actie ondernemen of vergelijkbare producten vinden.

Als je foto's maakt van bepaalde objecten, kun je bijbehorende informatie krijgen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

• Kleding en huishoudelijke artikelen: zoek vergelijkbare producten en ontdek waar je ze koopt.
  • Streepjescodes: gebruik een streepjescode om informatie over een product te vinden, bijvoorbeeld waar je het koopt.
  • Visitekaartje: sla het telefoonnummer of adres op als contact.
  • Boek: krijg een samenvatting en lees reviews.
  • Flyer of poster voor een evenement: voeg het evenement als afspraak toe aan je agenda.
  • Herkenningspunt of gebouw: vind historische feiten of openingstijden.
  • Schilderij in een museum: lees meer over de kunstenaar en krijg meer informatie.
  • Plant of dier: kom meer te weten over soorten en rassen.

Tip: Tik op de gewenste woorden en selecteer ze als je tekst wilt kopiëren.

Een screenshot vertalen

Belangrijk: Je kunt alleen screenshots in deze talen vertalen:

• Chinees
  • Frans
  • Duits
  • Hebreeuws
  • Hindi
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Portugees
  • Spaans
  1. Ga op je apparaat naar de website of app die je wilt vertalen.
  2. Maak een screenshot.
  3. Open de Google Foto's-app Foto's.
  4. Selecteer het screenshot dat je wilt vertalen en tik op Lens en dan Vertalen.

Je Google Lens-activiteit vinden en verwijderen

Als je je Google Lens-activiteit wilt vinden en verwijderen, ga je naar de pagina Lens in Mijn activiteit. Beheren wat wordt opgeslagen in je Google-account

Als je niet wilt dat je Google Lens-activiteit wordt opgeslagen in je Google-account, zet je Web- en app-activiteit uit. Je Web- en app-activiteit vinden en beheren