Informatie krijgen over je foto's en omgeving

Je kunt Google Lens gebruiken om meer informatie op te vragen of actie te ondernemen aan de hand van je foto's, objecten om je heen of afbeeldingszoekopdrachten.

Opmerkingen:

• Google Lens is beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees en Spaans.
  • Lens kan tekst vertalen naar alle Google Translate-talen.
  • Shopping-resultaten zijn beschikbaar in Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Filipijnen, India, Indonesië, Ierland, Italië, Japan, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Tsjechië, Spanje, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Je kunt Google Lens gebruiken via:

• Google Foto's,
  • De Google Assistent op de meeste Android-telefoons
  • De Camera-app op sommige Android-telefoons, zoals de Pixel

Informatie vinden en actie ondernemen voor je foto's

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een foto.
  3. Tik op Google Lens Google Lens.
  4. Afhankelijk van de foto kun je informatie bekijken, actie ondernemen of vergelijkbare producten vinden.

Als je foto's neemt van bepaalde objecten, kun je bijbehorende informatie ontvangen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

• Kleding en huishoudelijke artikelen: Zoek vergelijkbare producten en ontdek waar je ze kunt kopen.
  • Streepjescodes: Gebruik een streepjescode om informatie over een product op te zoeken, bijvoorbeeld waar je het kunt kopen.
  • Visitekaartje: Sla het telefoonnummer of adres op voor een contact.
  • Boek: Bekijk een samenvatting en lees reviews.
  • Flyer of poster voor een evenement: Voeg het evenement als afspraak toe aan je agenda.
  • Herkenningspunt of gebouw: Bekijk historische feiten, openingstijden en meer.
  • Schilderij in een museum: Lees meer over de kunstenaar en bekijk meer informatie.
  • Plant of dier: Kom meer te weten over soorten en rassen.

Tip: Tik op de gewenste woorden en selecteer ze als je tekst wilt kopiëren.

Informatie vinden over objecten om je heen

1. Open Lens op je Android-telefoon.
    • Met je Google Assistent: Houd de startknop ingedrukt, of zeg 'Oké Google'. Tik rechtsonder op Google Lens Google Lens.
    • Op sommige Android-telefoons, zoals de Pixel: Open de Google Camera-app Google Camera van je apparaat en dan Meer Meer en dan Google Lens Google Lens.
    • Als het Google Lens-pictogram niet wordt weergegeven, kan Google Lens geen informatie over objecten om je heen vinden op je telefoon.
  2. Richt je camera op een item.
  3. Tik op het scherm op het item.
    • Als je tekst wilt selecteren, tik je op een woord, tik je er opnieuw op en versleep je de blauwe stippen.
  4. Tik op Spreken Knop .
  5. Stel een vraag of spreek een opdracht uit, zoals:
    • Wat is dit?
    • Hoe hoog is dit?
    • Voeg dit toe aan Google Keep.

Informatie vinden over resultaten op Google Afbeeldingen

1. Ga op je telefoon of tablet naar images.google.com.
  2. Tik op een afbeeldingsresultaat.
  3. Tik op Google Lens Google Lens.
  4. Je kunt als volgt meer informatie krijgen over:
    • Herkende afbeeldingen: Tik op een witte stip of scroll omlaag en tik op een afbeeldingsresultaat.
    • Andere afbeeldingen: Omcirkel met je vinger of een stylus het gewenste gedeelte van de afbeelding. Wijzig zo nodig de vorm. Tik vervolgens op een afbeeldingsresultaat.
  5. Als je Lens wilt verlaten en wilt teruggaan naar Google Afbeeldingen, tik je op Sluiten Sluiten.

Opmerking: Momenteel werkt Google Lens voor zoeken alleen in het Amerikaans-Engels, alleen vanuit Google Afbeeldingen, alleen voor foto's en alleen in mobiele browsers (niet in de Google-app). De app werkt niet met aanstootgevende afbeeldingen. Meer informatie over hoe je kunt zoeken naar afbeeldingen.

Je Google Lens-activiteit bekijken en verwijderen

Ga naar Mijn activiteit om je Google Lens-activiteit te vinden en te verwijderen. Meer informatie over hoe je beheert wat is opgeslagen in je Google-account

Als je niet wilt dat je Google Lens-activiteit (inclusief de afbeelding) wordt opgeslagen in je Google-account, schakel je 'Web- en app-activiteit' uit. Meer informatie over hoe je je zoekactiviteit kunt bekijken en beheren