Informatie krijgen over je foto's en omgeving

Je kunt Google Lens gebruiken om meer informatie op te vragen of actie te ondernemen aan de hand van je foto's of objecten om je heen.

Opmerking: Google Lens is beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Koreaans, Portugees en Spaans.

Je kunt Google Lens gebruiken via:

• Google Foto's,
  • de Google Assistent op de meeste Android-telefoons, en
  • de Camera-app op sommige Android-telefoons, zoals de Pixel.

Acties uitvoeren op je foto's:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een foto.
  3. Tik op Google Lens Google Lens.
  4. Afhankelijk van de foto kun je informatie bekijken, actie ondernemen of vergelijkbare producten vinden.

Als je foto's neemt van bepaalde objecten, kun je bijbehorende informatie ontvangen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

• Kleding en huishoudelijke artikelen: Zoek vergelijkbare producten en ontdek waar je ze kunt kopen.
  • Streepjescodes: Gebruik een streepjescode om informatie over een product op te zoeken, bijvoorbeeld waar je het kunt kopen.
  • Visitekaartje: Sla het telefoonnummer of adres op voor een contact.
  • Boek: Bekijk een samenvatting en lees reviews.
  • Flyer of poster voor een evenement: Voeg het evenement als afspraak toe aan je agenda.
  • Herkenningspunt of gebouw: Bekijk historische feiten, openingstijden en meer.
  • Schilderij in een museum: Lees meer over de kunstenaar en bekijk meer informatie.
  • Plant of dier: Kom meer te weten over soorten en rassen.

Informatie vinden over objecten om je heen

1. Open Lens op je Android-telefoon.
    • Met je Google Assistent: Houd de startknop ingedrukt, of zeg 'Oké Google'. Tik rechtsonder op Google Lens Google Lens
    • Op sommige Android-telefoons, zoals de Pixel: Open de Google Camera-app van je apparaat Google Camera en vervolgens Meer Meer en vervolgens Google Lens Google Lens.
    • Als het Google Lens-pictogram niet wordt weergegeven, is Google Lens niet beschikbaar op je telefoon.
  2. Richt je camera op een item.
  3. Tik op het scherm op het item.
    Tip: Als je tekst wilt selecteren, tik je op een woord, tik je er opnieuw op en versleep je de blauwe stippen.
  4. Tik op Spreken Knop
  5. Stel een vraag of spreek een opdracht uit, zoals:
    • Wat is dit?
    • Hoe hoog is dit?
    • Voeg dit toe aan Google Keep.

Je Google Lens-activiteit bekijken en verwijderen

Ga naar Mijn activiteit om je Google Lens-activiteit te vinden en te verwijderen. Ontdek hoe je beheert wat is opgeslagen in je Google-account

Als je niet wilt dat je Google Lens-activiteit (inclusief de foto) wordt opgeslagen in je Google-account, schakel je Web- en app-activiteit uit