Problemen met de Google Assistent op een hoofdtelefoon oplossen

De Google Assistent reageert en stuurt je meldingen op je hoofdtelefoon als je verbonden bent met een Android-telefoon of -tablet. Als de Google Assistent niet werkt op je hoofdtelefoon, volg je deze stappen om het probleem op te lossen.

Een probleem met de Google Assistent op je hoofdtelefoon oplossen

De Google Assistent reageert niet op gebaren

Als de Google Assistent niet reageert als je je hoofdtelefoon aanraakt, volg je deze stappen om het probleem op te lossen.

Stap 1: Check of je hoofdtelefoon aan je telefoon is gekoppeld

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon.
  2. Tik op Apparaten en dan je hoofdtelefoon.
  3. Zoek onder Status naar Verbonden.
    • Als ze niet zijn verbonden, ga je verder met stap 2.

Stap 2: Check of bluetooth aanstaat

1. Swipe op je Android-telefoon omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Check of bluetooth aanstaat.
  3. Tik op Bluetooth  en houd vast.
  4. Zorg ervoor dat je hoofdtelefoon verbonden is of de status Actief heeft.

Stap 3: Start je hoofdtelefoon opnieuw op

Zet op je hoofdtelefoon de aan/uit-knop uit en weer aan.

Stap 4: Reset je hoofdtelefoon

Als je je hoofdtelefoon wilt terugzetten op de fabrieksinstellingen, lees je de handleiding of verpakking van je hoofdtelefoon. Nadat je je hoofdtelefoon hebt teruggezet, moet je je hoofdtelefoon opnieuw instellen.

De Google Assistent reageert niet op 'Hey Google'.

Belangrijk: Voice Match is niet op alle hoofdtelefoons beschikbaar.

Als je 'Hey Google' aanzet op je hoofdtelefoon, kun je Voice Match gebruiken om met de Google Assistent te praten. Als je hoofdtelefoon Voice Match ondersteunt, maar de Assistent niet reageert als je 'Hey Google' zegt, volg je deze stappen.

Stap 1: Check of de Google Assistent reageert op gebaren

1. Gebruik een gebaar om te checken of de Google Assistent reageert.
    • Als deze optie beschikbaar is, kun je op de Google Assistent-knop op je hoofdtelefoon tikken en deze vasthouden.
  2. Als de Google Assistent niet reageert op gebaren, volg je de stappen voor: de Google Assistent reageert niet op gebaren.

Stap 2: Check of 'Hey Google' zeggen aanstaat op je hoofdtelefoon

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon.
  2. Tik op Apparaten en dan je hoofdtelefoon.
  3. Check of 'Hey Google' zeggen aanstaat.

Stap 3: Check of Voice Match werkt op je telefoon

Je hoofdtelefoon en telefoon delen een spraakmodel. Als je telefoon niet reageert op Voice Match, kun je de Google Assistent trainen om je stem opnieuw te herkennen.

1. Ontkoppel de hoofdtelefoon van je telefoon.
  2. Zeg op je telefoon 'Hey Google'.
  3. Als de Google Assistent niet reageert, leer je de Google Assistent om je stem opnieuw te herkennen.

Ik ontvang geen meldingen van de Google Assistent

Stap 1: Check of Google Assistent-meldingen aanstaan

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon.
  2. Tik op Apparaten en dan je hoofdtelefoon en dan Gesproken meldingen.
  3. Zorg ervoor dat Gesproken meldingen aanstaat.

Stap 2: Check of je verbinding hebt met internet

Je moet verbinding met internet hebben om de meeste meldingen te ontvangen.

1. Swipe op je Android-telefoon omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Zorg ervoor dat je bent verbonden met wifi of mobiele data.

Stap 3: Check of Niet storen aanstaat en mediageluiden uitstaan

Als je Niet storen hebt aangezet, kun je de meeste meldingen nog steeds horen, tenzij je mediageluiden hebt geblokkeerd.

1. Open de app Instellingen  op je Android-telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen en dan Niet storen en dan Wekkers en andere onderbrekingen.
  3. Zorg ervoor dat Mediageluiden aanstaat