Välja vilka tjänster som ska komma ihåg dig

När du använder en annan tjänst än Google med assistenten skickas en unik id-kod till tjänsten så att den kan komma ihåg åtgärder och inställningar under konversationer.

• Om du inte vill att en tjänst ska komma ihåg tidigare åtgärder och inställningar återställer du id-koden.
  • Om du inte vill att en tjänst ska komma ihåg tidigare och framtida åtgärder och inställningar förhindrar du att den kommer ihåg dig.

Återställa din app och ditt id

Så återställer du din app och ditt id

Google Assistent på telefoner och surfplattor

1. Öppna Google Assistent-appen Google Assistent på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Utforska/För dig längst ned.
  3. Tryck på Anteckningar Anteckningar bredvid den tjänst som du vill ändra.
  4. Tryck på Återställ app längst ned.

Google Assistent på högtalare

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en iPhone eller iPad.
    • Om du inte har Google Assistent-appen blir du ombedd att ladda ned den.
  2.  Tryck på Bläddra Browse följt av en tjänst.
  3. Tryck på Återställ app längst ned.
Detta händer när du återställer din app och ditt id

Detta händer när du återställer din app och ditt id

• Om du har ett konto kopplat till tjänsten loggas du ut och länken till kontot tas bort.
  • Tjänsten glömmer dig, så nästa gång du använder den blir du behandlad som en ny person.
  • Inställningar och aktuell status i tjänsten återställs.
  • Om du delar en Google Assistent-enhet med andra kan de inte se att du har använt tjänsten.

Detta händer inte

• Även om du återställer ditt id kan tjänsten fortfarande komma ihåg dig när du är inloggad på ditt konto med den tjänsten via Google Assistent.
  • Tidigare aktivitet i en tjänst raderas inte från Google-kontot. Läs mer om hur du raderar aktivitet som har sparats i Google-kontot.
  • Tidigare aktivitet, till exempel köp, raderas inte från tjänstens app.

Hindra att en tjänst kommer ihåg dig

Så hindrar du att en tjänst kommer ihåg dig

Google Assistent på telefoner och surfplattor

1. Öppna Google Assistent-appen Google Assistent på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Utforska/För dig längst ned.
  3. Tryck på Anteckningar Anteckningar bredvid den tjänst som du vill ändra.
  4. Tryck på Jag vill inte att [appens namn] kommer ihåg mig.

Google Assistent på högtalare

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en iPhone eller iPad följt av Bläddra.
    • Om du inte har Google Assistent-appen blir du ombedd att ladda ned den.
  2. Tryck på Bläddra Browse följt av en tjänst.
  3. Tryck på Jag vill inte att [appens namn] kommer ihåg mig.
Detta händer när du hindrar att en tjänst kommer ihåg dig

Detta händer när du hindrar att en tjänst kommer ihåg dig

• Tjänsten glömmer dig, så nästa gång du använder den blir du behandlad som en ny person.
  • Tjänsten kommer inte ihåg framtida åtgärder eller inställningar.
  • Om du delar en Google Assistent-enhet med andra kan de inte se att du har använt tjänsten.

Detta händer inte