Kiezen welke services jou onthouden

Als je met de Assistent een andere service dan Google gebruikt, wordt er een unieke ID-code naar de service gestuurd zodat deze je acties en voorkeuren tijdens gesprekken kan onthouden.

• Als je niet wilt dat een service je eerdere acties en voorkeuren onthoudt, kun je je ID resetten.
  • Als je niet wilt dat een service je eerdere of toekomstige acties en voorkeuren onthoudt, verander je de instellingen.

Je app en ID resetten

Je kunt je app en ID als volgt resetten

Belangrijk: Als je Resetten niet kunt vinden, kun je je app-gegevens beheren in Mijn activiteit.

De Google Assistent op een telefoon of tablet

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Ontdekken.
  3. Tik links van een service op het bijbehorende icoon.
  4. Tik onderaan op Resetten.

De Google Assistent op een Pixel 4

1. Ga op je Pixel 4 naar de instellingen van de Assistent.
    • Je kunt ook 'Hey Google, open de Assistent-instellingen' zeggen en dan op Alle Assistent-instellingen bekijken tikken.
  2. Tik onder Alle instellingen op Ontdekken.
  3. Tik links van een service op het bijbehorende icoon.
  4. Tik onderaan op Resetten

De Google Assistent op een speaker

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Browsen Browse.
  3. Tik links van een service op het bijbehorende icoon.
  4. Tik onderaan op App resetten.
Wat er gebeurt als je je app en ID reset

Wat er gebeurt als je je app en ID reset

• Als je een account aan de service hebt gekoppeld, word je uitgelogd en ontkoppeld.
  • De service vergeet je gegevens, dus het lijkt alsof je een nieuwe gebruiker bent als je de service opnieuw gebruikt.
  • Je voorkeuren en huidige status voor de service worden gereset.
  • Als je een Google Assistent-apparaat met anderen deelt, weten ze niet dat je de service hebt gebruikt.

Wat er niet gebeurt

• Het resetten van je ID voorkomt niet dat de service je herinnert als je bent ingelogd met je account bij die service in de Google Assistent.
  • Je eerdere activiteit met een service wordt niet verwijderd uit je Google-account. Meer informatie over het verwijderen van activiteit die is opgeslagen in je Google-account.
  • Je eerdere activiteit, inclusief aankopen, wordt niet verwijderd uit de app van de service.

Voorkomen dat een service je onthoudt

Voorkomen dat een service je onthoudt

De Google Assistent op een telefoon of tablet

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Ontdekken.
  3. Tik links van een service op het bijbehorende icoon.
  4. Tik bovenaan op Ontkoppelen.

De Google Assistent op een speaker

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je Profielfoto of initiaal en danAssistent-instellingen.
  3. Tik op de service die je wilt updaten, zoals Muziek, Video's en Foto's, of Radio.
  4. Tik onder de serviceprovider op Ontkoppelen.

Tip: Als je een muziekservice wilt verwijderen die momenteel je standaardservice is, selecteer dan eerst een nieuwe standaardservice of Geen standaard.

Wat er gebeurt als je voorkomt dat een service je onthoudt

Wat er gebeurt als je voorkomt dat een service je onthoudt

• De service vergeet je gegevens, dus het lijkt alsof je een nieuwe gebruiker bent als je de service opnieuw gebruikt.
  • De service onthoudt geen toekomstige acties of voorkeuren.
  • Als je een Google Assistent-apparaat met anderen deelt, weten ze niet dat je de service hebt gebruikt.

Wat er niet gebeurt