Ändra språk eller använda flera språk

Välj den Google Assistent-enhet du använder: Telefon eller surfplatta

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller på alla kompatibla Android-enheter.

Ändra eller lägga till ett språk

Google-assistenten pratar med dig på det språk som du har valt i inställningarna för Android. Du kan ändra eller lägga till ett språk i inställningarna för Google Assistent.

Om till exempel engelska (USA) används på telefonen och du ställer in Google-assistenten på spanska (USA) kan du prata med assistenten på antingen engelska eller spanska.

Du kan använda upp till tre språk med Google-assistenten på enheten: språket för Android och två språk för Google Assistent.

1. Tryck länge på Hem på en telefon eller surfplatta med Android, eller säg ”Hey Google”.
  2. Tryck på Utforska/För dig nere till höger.
  3. Tryck på din profilbild eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Assistent följt av Språk.
  4. Välj språk.
    • Om du vill ändra primärt språk trycker du på det nuvarande språket.
    • Om du vill lägga till ytterligare ett språk trycker du på Lägg till ett språk.

Du kan prata med Google-assistenten på något av språken, men blanda dem inte.

Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk. Om du vill byta till marathi, bengali, tamil, telugu, malayalam, urdu, gujarati eller kannada ändrar du ditt primära språk.

Högtalare

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller på alla kompatibla Android-enheter.

Ändra eller lägga till ett språk

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar följt av Assistent följt av Språk.
  3. Välj språk.
    • Om du vill ändra primärt språk trycker du på det nuvarande språket.
    • Om du vill lägga till ytterligare ett språk trycker du på Lägg till ett språk.

Om du lägger till ytterligare ett språk kan du prata med Google-assistenten på det språk du väljer, och assistenten svarar på samma språk.

Tips! Om alla som använder samma högtalare vill använda olika språk måste varje person konfigurera Voice Match på enheten. På så sätt kan Google-assistenten känna igen och svara på det språk du vill använda.

Smart Display

Viktigt! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk eller i alla länder.

Ändra eller lägga till ett språk

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar följt av Assistent följt av Språk.
  3. Välj språk.
    • Om du vill ändra primärt språk trycker du på det nuvarande språket.
    • Om du vill lägga till ytterligare ett språk trycker du på Lägg till ett språk.

Om du lägger till ytterligare ett språk kan du prata med Google-assistenten på det språk du väljer, och assistenten svarar på samma språk.

Tips! Om alla som använder samma högtalare vill använda olika språk måste varje person konfigurera Voice Match på enheten. På så sätt kan Google-assistenten känna igen och svara på det språk du vill använda.

Smart väckarklocka

Språk som du kan använda

På smarta väckarklockor kan du använda Google-assistenten på danska, engelska, franska, japanska, nederländska, norska, spanska, svenska och tyska.

Ändra eller lägga till ett språk

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initialen uppe till högerföljt av Assistent-inställningar följt av Assistent följt av Språk.
  3. Tryck på det nuvarande språket.
  4. Välj ett nytt språk.
Hörlurar

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller på alla kompatibla Android-enheter.

Ändra eller lägga till ett språk

Du kan ändra assistentens språk i hörlurarna genom att ändra språket för Google Assistent på telefonen.

Klocka

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller på alla kompatibla Android-enheter.

Ange språk

1. Öppna Wear OS-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Google Assistent under Inställningar följt av Inställningar.
  3. Tryck på Inställningar följt av Språk för assistenten.
  4. Välj språk.
    • Om du vill ändra primärt språk trycker du på det nuvarande språket.
    • Om du vill lägga till ytterligare ett språk trycker du på Lägg till ett språk.

Du kan prata med Google-assistenten på något av språken, men blanda dem inte.

Tv

På Android TV finns Google Assistent på engelska, franska, hindi, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, portugisiska (Brasilien), spanska, svenska, tyska och vietnamesiska. Fler språk kommer snart.

På Google TV-enheter är Google Assistent tillgänglig på engelska, franska, tyska, spanska, italienska, japanska, hindi, kinesiska (traditionell), koreanska, portugisiska (Brasilien), nederländska, norska, svenska och danska.

Vilka språk som är tillgängliga på tv-apparater som inte kör operativsystemet Android TV varierar. På LG:s tv-apparater finns Google-assistenten på engelska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, portugisiska (Brasilien) och spanska. Google-assistenten är endast tillgänglig på engelska på andra tv-apparater.

Bil

Viktigt! Du kan ställa in ett primärt språk i bilar som har Google Assistent integrerad. Ställ in assistentens språk så det är detsamma som systemspråket för bilen. Läs mer om tjänster från Google som är inbyggda i bilar.

Google Assistent-funktioner är inte tillgängliga i alla länder och på alla språk.

Ändra språk

1. Tryck på skärmens startsida i bilen.
  2. Navigera till dina appar.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar följt av Google följt av Google Assistent.
  4. Tryck på Språk.
  5. Välj ett språk.