De Google Assistent openen met je stem

Belangrijk: Voor deze functie moet je Voice Match hebben.

De Google Assistent geeft handsfree hulp op je telefoon, tablet of smartwatch met de Assistent als je 'Hey Google' zegt.

Je kunt een speaker of smartdisplay met de Google Assistent ingebouwd gebruiken.

Google Assistent aanzetten

1. Open de Google Assistent-app Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Als de Google Assistent uitstaat, krijg je de optie om deze aan te zetten. Tik onderaan op Aanzetten.

Hoe je de Google Assistent instelt op je telefoon of tablet

Google Assistent uitzetten
  1. Op de meeste apparaten met de Assistent zeg je 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent'.
    • Of open de Google Assistent-app Assistent en zeg 'Assistent-instellingen'.
  2. Tik onder Alle instellingen op Algemeen.
    • Tik eerst op Alle instellingen weergeven of Alle Assistent-instellingen bekijken als je Algemeen niet ziet.
  3. Zet de Google Assistent uit.

'Hey Google' aanzetten en de Google Assistent trainen

1. Open de Google Assistent-app op je Android-telefoon of -tablet Assistent en zeg 'Assistent-instellingen'.
  2. Tik onder Populaire instellingen op Hey Google en Voice Match.
  3. Zet Hey Google aan.
    • Als je Hey Google niet kunt vinden, zet je de Google Assistent aan.
    • Tip: Als je op een Google Workspace for Education-account ingelogd bent op je apparaat en je Hey Google niet kunt aanzetten, heeft de beheerder misschien de instellingen uitgezet die nodig zijn voor Hey Google. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.
  4. Als je Voice Match wilt instellen, volg je de aanwijzingen zodat de Google Assistent kan herkennen wanneer je 'Hey Google' zegt.

Tip: Voor handsfree hulp van de Google Assistent terwijl je Android-telefoon of -tablet vergrendeld is, zorg je dat de instelling Assistent op vergrendelscherm aanstaat.

De Google Assistent opnieuw trainen om je stem te herkennen

1. Open de Google Assistent-app op je Android-telefoon of -tablet Assistent en zeg 'Assistent-instellingen'.
  2. Tik onder Populaire instellingen op Hey Google en Voice Match.
  3. Check of Hey Google aanstaat.
    • Als je Hey Google niet kunt vinden, zet je de Google Assistent aan.
    • Tip: Als je op een Google Workspace for Education-account ingelogd bent op je apparaat en je Hey Google niet kunt aanzetten, heeft de beheerder misschien de instellingen uitgezet die nodig zijn voor Hey Google. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.
  4. Tik op Spraakmodel en dan Spraakmodel opnieuw trainen.
  5. Volg de stappen om je stem op te nemen.

Je stem gebruiken om de Google Assistent te openen

Telefoon of tablet

Op Android-telefoons met Android 5.0 en hoger kun je je stem gebruiken om met de Google Assistent te praten, ook al is je telefoon vergrendeld. Meer informatie over hoe je bepaalt welke informatie je te zien en te horen krijgt

1. Open de Google Assistent-app op je Android-telefoon of -tablet Assistent en zeg 'Assistent-instellingen'.
  2. Tik onder Populaire instellingen op Hey Google en Voice Match.
  3. Zet Hey Google aan.
    • Als je Hey Google niet kunt vinden, zet je de Google Assistent aan.
    • Tip: Als je op een Google Workspace for Education-account ingelogd bent op je apparaat en je Hey Google niet kunt aanzetten, heeft de beheerder misschien de instellingen uitgezet die nodig zijn voor Hey Google. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.
  4. Als je Voice Match wilt instellen, volg je de aanwijzingen zodat de Google Assistent kan herkennen wanneer je 'Hey Google' zegt.

Tips:

• Je kunt Voice Match instellen op een losgekoppelde Pixel Tablet. Als de tablet opnieuw gedockt is, tik je op Akkoord gaan met Voice Match zodat de Hub-modus de instelling kan afronden.
  • Als je Hey Google uitzet, kun je met de Google Assistent praten door op je telefoon je vinger op de startknop te houden.
  • Je kunt op de telefoons Pixel 4, Pixel 3, Pixel 3a en Pixel 2 in je telefoon knijpen om met de Google Assistent te praten.

Horloge
  1. Als het scherm van je smartwatch gedimd is, tik je erop om deze te activeren.
  2. Swipe van boven naar beneden op het scherm van je smartwatch.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Personalisatie.
  4. Zet 'Hey Google'-detectie aan.

De Google Assistent openen op je koptelefoon met Voice Match

Je kunt Voice Match op je koptelefoon gebruiken om met de Google Assistent te praten als je verbonden bent met een Android-telefoon of -tablet. Je kunt de Google Assistent trainen om je stem te herkennen met Voice Match en spraakopdrachten gebruiken om persoonlijke resultaten te krijgen. Je kunt Voice Match gebruiken met je koptelefoon, ook als deze functie uitstaat op je telefoon.

Belangrijk: Voice Match is niet op alle apparaten beschikbaar. In de handleiding of op de verpakking van je apparaat staat of je koptelefoon Voice Match ondersteunt.

Voice Match aan- of uitzetten

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.

2. Tik op Apparaten en dan je koptelefoon.

3. Zet 'Hey Google' zeggen aan of uit.

De Google Assistent trainen om je stem te herkennen

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.

2. Tik op Apparaten en dan je koptelefoon.

3. Zorg dat de Google Assistent aanstaat.

4. Zet 'Hey Google' zeggen aan.

5. Volg de stappen om je spraakmodel te trainen.

Hoe Voice Match en de taalinstellingen van de Google Assistent werken

De Assistent luistert naar 'Hey Google' gesproken met een accent dat lijkt op de primaire taal van de Assistent. Als de primaire taal van de Assistent bijvoorbeeld is ingesteld op Spaans, luistert de Assistent naar 'Hey Google' zoals het wordt uitgesproken met een Spaans accent. Meer informatie over hoe je je taal wijzigt of meerdere talen gebruikt

Belangrijk: Voice Match op je koptelefoon is mogelijk niet beschikbaar in alle Google Assistent-talen die je telefoon ondersteunt.

Hoe Voice Match werkt met meerdere Google Assistent-apparaten

• Als je 'Hey Google' zegt als je je koptelefoon op hebt, reageert de Google Assistent via je koptelefoon, zelfs als er een ander Google Assistent-apparaat in de buurt is.
  • Als meer dan één apparaat reageert, zorg je dat je dezelfde Google-accounts aan je telefoon en aan andere apparaten hebt gekoppeld. Meer informatie over hoe je problemen met 'Hey Google' oplost
  • Als je met een ander apparaat wilt praten terwijl je een koptelefoon ophebt, noem je de apparaatnaam terwijl je de opdracht uitspreekt. Je kunt bijvoorbeeld 'muziek afspelen op de speaker in de woonkamer' zeggen.
  • Als dat niet werkt, kun je je koptelefoon afdoen om een opdracht te geven aan een ander apparaat.