Ställa in hem- och jobbadress eller annan plats

Du kan ange personliga platser och sedan fråga Google-assistenten om pendlingstider och trafikuppdateringar. Om du redan har en personlig plats i Google Maps kan du se den i inställningarna.

Obs! Du måste använda Google Assistent på engelska och i USA om du vill ange personliga platser utöver hem och jobb.

Lägga till, ändra eller ta bort en plats

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Du följt av Dina platser.
  3. Lägg till, ändra eller ta bort en adress.

Tips! Du kan också be Google-assistenten att ställa in din hem- och jobbadress.

Tillåt att Google Assistent använder enhetens aktuella plats

Om du ger Google Assistent behörighet att använda din plats får du mer användbara resultat när du frågar efter lokal information som vädret eller restauranger i närheten.

1. Tryck länge på ikonen för Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Appinformation Information följt av Behörigheter följt av Plats.
  3. Välj ett alternativ för platsåtkomst.

Tips! Om du vill få vissa aviseringar när Google Assistent-appen inte är öppen ställer du in Platsåtkomst på Tillåt alltid.

Läs mer om platsdata och Google Assistent.

Skapa en rutin som använder plats som utlösare

För att skapa en rutin som använder plats som utlösare måste du tillåta plats- och aviseringsbehörigheter för Google Assistent-appen.

Platsbehörigheter

Obs!

• Testa att öka radien för utlösaren till 500 m om du har problem med att få rutinen att fungera.
  • När telefonens batterinivå är låg startar inte rutinen med platsbaserad utlösare lika pålitligt som när batteriet är fulladdat.
  • Batteriet kan laddas ur snabbare om platsdelning är aktiverat med rutiner.
  • Det tar några minuter innan rutinen startar när du kommer till eller lämnar den valda platsen.
  • Om den platsbaserade utlösaren inte fungerar kan du testa att starta om telefonen.

Google-appens platsbehörighet

1. Tryck länge på Google-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på Behörigheter följt av Plats.

Tips! Om du aktiverar både Tillåt alltid för platsåtkomst i bakgrunden och Använd exakt plats anses behörigheten vara på.

Aktivera enhetens plats

1. Öppna Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Plats.

Tips! Om du aktiverar Använd plats anses behörigheten vara på.

Samtycke till Age-Appropriate Design Code (AADC)

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig för användare i Förenade kungariket.

1. Öppna Google-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Integritet och säkerhet följt av Exakt plats.

Tips! Om du aktiverar Alltid anses behörigheten vara på.

Aviseringsbehörigheter

1. Tryck länge på Google-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på Aviseringar.

Tips! Om du aktiverar Alla Google-aviseringar anses behörigheten vara på.

Hitta eller radera platshistoriken

Du kan hantera och radera platshistoriken med tidslinjen i Google Maps. Läs mer om hur du hanterar platshistoriken.