Je woon-, werk- en andere locaties instellen

Als je je persoonlijke locaties instelt, kun je de Google Assistent om reistijden en verkeersupdates vragen. Als je eerder een persoonlijke locatie aan Google Maps hebt toegevoegd, wordt die weergegeven in de instellingen.

Belangrijk: Voorlopig moet je de Google Assistent in de VS in het Engels gebruiken om andere persoonlijke locaties dan je woon- en werklocatie in te stellen.

Een locatie toevoegen, wijzigen of verwijderen

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' of ga naar de instellingen voor de Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Jij en dan Jouw plaatsen.
  3. Je kunt nu een adres toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Tip: Je kunt de Google Assistent ook vragen je woon- en werklocatie in te stellen.

De huidige locatie van je apparaat gebruiken

Als je de Google Assistent toestemming geeft om je huidige locatie te gebruiken, krijg je relevantere resultaten wanneer je vraagt naar lokale informatie zoals het weerbericht of restaurants in de buurt.

1. Open de app Instellingen Android Settings op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Apps en dan Google en dan Rechten.
  3. Schakel Locatie in of uit.

Meer informatie over locatie en de Google Assistent.

Je locatiegeschiedenis bekijken of verwijderen

Volg deze stappen om je locatiegeschiedenis te bekijken of te verwijderen.