Ställa in hem- och jobbadress eller annan plats

Du kan ange personliga platser och sedan fråga Google-assistenten om pendlingstider och trafikuppdateringar. Om du redan har en personlig plats i Google Maps kan du se den i inställningarna.

Obs! Du måste använda Google Assistent på engelska och i USA om du vill ange personliga platser utöver hem och jobb.

Lägga till, ändra eller ta bort en plats

1. Öppna Google Assistent-appen Assistent (iOS) på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger.
  3. Tryck på Du följt av Dina platser
  4. Lägg till, ändra eller ta bort en adress.

Tips! Du kan också be Google-assistenten att ställa in din hem- och jobbadress.

Tillåt att Google Assistent använder enhetens aktuella plats

När du ger Google Assistent behörighet att använda din plats får du mer användbara resultat när du frågar efter lokal information som vädret eller restauranger i närheten.

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Integritet följt av Platstjänster följt av Assistent.
  3. Välj ett alternativ för platsåtkomst.

Tips! Om du vill få vissa aviseringar, till exempel platsbaserade påminnelser, när du inte har Google Assistent-appen öppen ställer du in Platsåtkomst på Alltid.

Läs mer om platsdata och Google Assistent.