Meerdere apparaten reageren op Hey Google

Als je 'Hey Google' zegt in de buurt van 2 of meer apparaten, zoals je Google Nest- of smarthome-apparaat en je Pixel Tablet of telefoon, kunnen meerdere apparaten aangaan. Slechts één van de apparaten moet reageren.

Google selecteert het beste apparaat om op te reageren op basis van verschillende factoren, zoals:

• Nabijheid van apparaat
  • Type verzoek
  • Mogelijkheden van het apparaat

Stap 1: Update je versie van de Google-app

1. Open de Google-app Search Icon op je telefoon of tablet met de Assistent.
  2. Tik op je profiel en dan Instellingen  en dan Over.
  3. Controleer het versienummer.
    1. Als je versie lager is dan 6.5, ga je naar de pagina van de Google-app.
    2. Tik op Updaten.

Stap 2: Voeg op beide apparaten hetzelfde account toe

Belangrijk: Als de reagerende telefoon niet van jou is, kun je het probleem met deze stappen niet oplossen.

Als je meerdere Google-accounts hebt, voeg je het account waarmee je Google Home hebt ingesteld ook toe aan je apparaat.

Stap 1: Controleer welk account je gebruikt voor Google Home
  1. Open de Google Home-app Google Home-app op je apparaat met de Assistent.
  2. Houd je vinger op het scherm van je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen  en dan Herkenning en delen en dan Gekoppelde account(s).
  4. Controleer de Google-accounts die aan dit apparaat zijn gekoppeld.
Stap 2: Voeg het account toe aan je apparaat
  1. Open de Google Home-app Google Home-app op je apparaat.
  2. Tik bovenaan op je profielfoto of je initiaal.
  3. Tik rechts van je e-mail op de pijl-omlaag Down Arrow en dan Nog een account toevoegen.
  4. Volg de stappen om je account toe te voegen.
    • Je hoeft niet ingelogd te blijven nadat je het account hebt toegevoegd.

Meer hulp ontvangen of feedback sturen

Hulp krijgen voor Google Nest-apparaten

Contact opnemen

1. Ga op je apparaat naar het Helpcentrum van Google Nest.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Contact opnemen.
  3. Selecteer hoe je contact met ons wilt opnemen.

Feedback geven

Aan de hand van je feedback kunnen we het probleem oplossen. Bekijk hoe je feedback over Google Home stuurt.

Ga naar het Helpforum

Je kunt vragen stellen en antwoorden vinden op het Helpforum van Google Nest.

Hulp krijgen voor Pixel- en Nexus-telefoons

Contact opnemen of feedback sturen

1. Open de instellingen-app van je telefoon.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Support.
  3. Selecteer een contactmethode:
    • Bel ons.
    • Chat online met ons.
    • Stuur feedback.
      • Aan de hand van je feedback kunnen we het probleem oplossen.

Ga naar het Helpforum

Je kunt vragen stellen en antwoorden vinden op het Helpforum van Google.

Hulp krijgen bij Pixel Tablets
  1. Ga op je Pixel Tablet naar het Helpcentrum voor de Google Pixel Tablet.
  2. Tik op Contact opnemen.
  3. Selecteer hoe je contact met ons wilt opnemen.
In het Helpforum voor de Google Pixel Tablet kun je vragen stellen en antwoorden vinden.
Hulp krijgen voor andere Android-telefoons

Feedback geven

1. Open de Google-app Search Icon.
  2. Tik rechtsonder in het startscherm op Meer Meer en danFeedback sturen.
  3. Vul informatie in over het probleem.
  4. Tik op Sturen Verzenden.

Aan de hand van je feedback kunnen we het probleem oplossen.

Ga naar het Helpforum

Je kunt vragen stellen en antwoorden vinden op het Helpforum van Google.