Aan de slag met de Google Assistent op uw telefoon of tablet

U kunt informatie zoeken en taken uitvoeren met hulp van de Google Assistent. U kunt de Assistent vragen stellen en opdrachten geven.

Talen die u kunt gebruiken

Op iPhones en iPads is de Google Assistent beschikbaar in het Arabisch, Chinees (traditioneel), Deens, Duits, Engels, Frans, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees (Brazilië), Russisch, Spaans, Thai, Turks, Vietnamees en Zweeds.  Meer talen volgen binnenkort.

Wat u nodig heeft

• Een iPhone of iPad met iOS 10 of hoger
  • De taal van het apparaat moet zijn ingesteld op een van de bovenstaande talen
  • Google Assistent-app

Een gesprek beginnen

Praten

1. Open de Google Assistent-app Google Assistent op uw iPhone of iPad.
  2. Kies een optie:
    • Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google'.
    • Tik op Spreken Microfoon
  3. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.

Typen

1. Open de Google Assistent-app Google Assistent op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Toetsenbord Type.
  3. Typ een vraag of opdracht en dan Verzenden Verzenden.

Wat u kunt vragen

Vraag de Assistent 'Wat kun je doen?' om ideeën te krijgen. Voorbeelden van wat je kunt vragen.

Gerelateerde pagina's: