Komma igång med Google Assistent på mobilen eller surfplattan

Med hjälp av Google Assistent kan du hitta information och få saker gjorda. Ställ frågor till den och be den att göra saker.

Språk som du kan använda

På iPhone och iPad är Google Assistent tillgängligt på arabiska, danska, engelska, franska, hindi, indonesiska, italienska, japanska, kinesiska (traditionell), koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien), ryska, spanska, svenska, thai, tyska, turkiska och vietnamesiska.  Fler språk kommer snart.

Detta behövs

• En iPhone eller iPad med iOS 10 eller senare.
  • Något av språken ovan som språkinställning.
  • Appen Google Assistent.

Starta en konversation

Prata

1. På en iPhone eller iPad öppnar du appen Google Assistent Google Assistent.
  2. Välj ett alternativ:
    • Säg ”Ok Google” eller ”Hej Google”
    • Tryck på Tala Mikrofon
  3. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.

Skriva

1. På en iPhone eller iPad öppnar du appen Google Assistent Google Assistent.
  2. Tryck på Tangentbord Typ.
  3. Skriv en fråga eller ett kommando följt avSkicka Skicka.

Detta kan du fråga

Om du behöver förslag kan du fråga assistenten ”Vad kan du göra?” Se exempel på vad du kan fråga och be om.

Relaterade sidor: