Konfigurer Google Assistent på din enhed

Din Google-assistent kan hjælpe dig med at finde oplysninger og få ting gjort. Stil den spørgsmål, eller bed den om at gøre noget.

Få flere oplysninger om den nye Google Assistent.

Tilgængelige sprog

På Android-enheder er Google Assistent tilgængelig på arabisk, bengali, dansk, engelsk, fransk, gujarati, hindi, hollandsk, indonesisk, italiensk, japansk, kannada, kinesisk (forenklet), kinesisk (traditionelt), koreansk, malayalam, marathi, norsk, polsk, portugisisk (Brasilien), portugisisk (Portugal), russisk, spansk, svensk, tamil, telugu, thai, tyrkisk, tysk, urdu og vietnamesisk. Der kommer snart flere sprog.

Du skal bruge følgende

Google Assistent kræver en enhed med:

• Android 5.0 eller nyere med mindst 1 GB ledig hukommelse eller
  • Android 6.0 eller nyere med mindst 1,5 GB ledig hukommelse
  • Version 6.13 eller nyere af Google-appen
  • Google Play-tjenester
  • Skærmopløsning på 720p eller højere
  • Enhedens sprog skal være indstillet til et af de ovennævnte sprog
Tjek, om din enhed har disse ting

Tjek din Android-version

Find ud af, hvilken version af Google-appen du har

1. Åbn Google-appen Google Søgning på din enhed.
  2. På startskærmen skal du trykke på menuen Menu efterfulgt af Indstillinger efterfulgt af Om.
  3. Find versionsnummeret øverst.
  4. Hvis din version er ældre end 6.13, skal du gå til siden for Google-appen og derefter trykke på Opdater.

Tjek, om du har Google Play-tjenester

1. Gå til siden med Google Play-tjenester på din enhed.
  2. Tryk på Installer. Hvis der står "Afinstaller" eller "Deaktiver", betyder det, at du allerede har Google Play-tjenester.

Start en samtale

1. Hold knappen Hjem nede på din enhed, eller sig "Hey Google". Hvis Google Assistent er deaktiveret, bliver du bedt om at aktivere den.
  2. Stil et spørgsmål, eller sig en kommando.

Tip! På enheder med Android 8.0 eller nyere, kan du også snakke med Google Assistent, når din enhed er låst. Du skal bare sige "Hey Google". Se, hvordan du styrer, hvilke oplysninger der vises på din låseskærm.

Sådan kan du også komme i kontakt med Google Assistent

Skriv
  1. Hold knappen Hjem nede på din enhed.
  2. Tryk på Tastatur Type.
  3. Skriv et spørgsmål eller en kommando efterfulgt af Send Send Arrow.
Åbn Google Assistent-appen

Start med at hente Google Assistent-appen.

1. Åbn Google Assistent-appen Assistent (iOS) på din enhed.
  2. Stil et spørgsmål, eller sig en kommando.
Klem din telefon (Pixel 2, 3, 3a og 4)
  1. Klem den nederste halvdel af din telefon
  2. Stil et spørgsmål, eller sig en kommando.

Se klemmebevægelsen, eller se, hvordan du justerer, hvor hårdt telefonen skal klemmes.

Press & hold the Power button

• På Pixel 6 og nyere modeller, herunder Fold, skal du holde afbryderknappen nede.
  • Hvis du har en Pixel 4a eller nyere, herunder Fold, der anvender Android 12 og nyere, og vil tale med Google Assistent via afbryderknappen, skal du åbne Enhedsindstillinger og derefter System og derefter Bevægelser og derefter Hold afbryderknappen nede.

Vælg, hvordan du vil kommunikere med Google Assistent

1. Sig "Hey Google, åbn indstillingerne for Assistent" på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Under "Alle indstillinger" skal du trykke på Generelt og derefter Foretrukket input.
  3. Vælg dit foretrukne input.
    • Sådan bruger du indtaling til at angive dit spørgsmål eller din kommando: Tryk på Stemme.
    • Sådan bruger du indtastning til at angive dit spørgsmål eller din kommando: Tryk på Tastatur.
Tip! Hvis du har en Pixel 6 eller nyere, herunder Fold, kan du i forbindelse med visse opgaver tale til Assistent uden at sige "Hey Google". Se, hvordan du aktiverer kvikkommandoer.

Det kan du bede eller spørge om

Stil spørgsmålet "Hvad kan du gøre?" til Google Assistent for at få forslag til, hvad assistenten kan gøre. Her er flere eksempler på, hvad du kan bede eller spørge om.