Velg hva du vil dele med Google-assistenten

Når du konfigurerer Google-assistenten, kan du bli bedt om å slå på bestemte innstillinger.

Innstillinger du kan bli bedt om å slå på

For at du skal få den fullstendige Assistent-opplevelsen, kan assistenten be deg om å slå på disse innstillingene:

• Nett- og appaktivitet. Dette omfatter hva du gjør i apper og på nettsteder fra Google. Med denne informasjonen kan assistenten gi deg mer personlig tilpassede opplevelser og forslag.
  • Enhetsinformasjon. Dette omfatter kontaktene, kalenderaktivitetene og appene dine. Med denne informasjonen kan assistenten hjelpe deg med blant annet å ringe venner og spille musikk.
  • Tale- og lydaktivitet. Med denne innstillingen blir stemmen og lyden din tatt opp når du bruker Googles tjenester. Dette gjøres for å forbedre talegjenkjenningen.

Når du slår på disse innstillingene, slås de på for både assistenten og andre Google-tjenester du bruker.

Finn ut mer om innsamling av tale og lyd fra funksjoner for barn i Google-assistenten.

Velg å ikke slå på disse innstillingene

Du kan fortsatt få en begrenset og mindre personlig tilpasset Assistent-opplevelse selv om du ikke slår på disse innstillingene.
Assistenten kan fortsatt hjelpe deg med blant annet å finne svar og lokal informasjon på nettet samt fortelle vitser og morsomme fakta. Assistenten begrenses av hvilke innstillinger du velger å ikke slå på. For eksempel:

Kommunikasjon

• Du kan ringe bedrifter eller telefonnumre.
  • Du kan ikke ringe kontaktene dine.

Navigasjon

• Du kan navigere til adresser.
  • Du kan ikke si «Naviger hjem» eller «Naviger til jobben».

Medier

• Du kan ikke bruke stemmen til å caste musikk til høyttaleren eller TV-en.

Produktivitet

• Du kan stille inn alarmer.
  • Du kan ikke angi påminnelser eller legge til aktiviteter i kalenderen.

Slik slår du disse innstillingene på eller av

Følg denne fremgangsmåten:

1. Gå til Google-kontoens aktivitetslagring på enheten din. Du må kanskje logge på kontoen.
  2. Slå disse innstillingene på eller av:
    • Nett- og appaktivitet
    • Enhetsinformasjon
    • Tale- og lydaktivitet

Du kan når som helst slå disse innstillingene på eller av. Finn ut mer om hvordan disse innstillingene gjør det mulig for assistenten å hjelpe deg

Du kan også dele dette

Du kan dele annen informasjon med assistenten din for å få svar som er skreddersydd for deg. Hvilke tillatelser du kan gi, avhenger av hvilken enhet du bruker, og kan omfatte følgende:
  • Det som er på skjermen. På enkelte enheter, for eksempel Android-telefoner, Android-nettbrett og bærbare ChromeOS-datamaskiner, kan du be assistenten om å vise deg informasjon som er knyttet til det som er på skjermen. Hvis du for eksempel har en filmtittel på skjermen, kan du se informasjon om skuespillerne.
  • Voice Match. Denne funksjonen er tilgjengelig på enkelte enheter, og med den kan assistenten og Google-appen gjenkjenne stemmen din. Når denne innstillingen er på, kan
    • flere personer registrere seg på delte enheter
    • assistenten bruke stemmen din til å gi deg personlige resultater fra for eksempel kalenderen (hvis du slår på Personlige resultater-innstillingen)

Slett Google Assistent-aktiviteten din

Hvis assistenten har tilgang til Google-kontoen din og Nett- og appaktivitet er slått på, blir interaksjoner du har med assistenten, lagret på Min aktivitet-siden i kontoen din. Finn ut hvordan du når som helst kan slette Google Assistent-aktiviteten din.

Vanlige spørsmål

Hvordan bruker Google opplysningene mine?

Vi bruker data til å gjøre tjenestene våre, for eksempel Google-assistenten, nyttigere for deg. Du kan lese mer på siden med Googles personvernregler.

Blir interaksjoner jeg har med Google-assistenten, brukt til å forbedre den?

Vi jobber kontinuerlig med å øke Google-assistentens nytteverdi over tid, og en del av dette arbeidet handler om å lære av tidligere aktivitet med Google-assistenten.

Bruker Google interaksjoner jeg har med Google-assistenten, til å vise meg personlig tilpassede annonser?

Vi behandler interaksjoner med Google-assistenten på samme måte som søk på Google, og vi kan bruke slike interaksjoner til å vise deg nyttigere annonser. Du kan når som helst slette tidligere interaksjoner du har hatt med assistenten.