Kiezen wat je wilt delen met de Google Assistent

Als je je Google Assistent instelt, kan je worden gevraagd bepaalde instellingen in te schakelen.

Instellingen die je mogelijk moet inschakelen

Voor volledige functionaliteit kan de Assistent je vragen de volgende instellingen in te schakelen:

Als je deze instellingen inschakelt, schakel je ze in voor de Assistent en andere Google-services die je gebruikt.

Kiezen om deze instellingen niet in te schakelen
Zonder deze instellingen in te schakelen kun je kiezen voor een beperkte, minder gepersonaliseerde Assistent-functionaliteit.
De Assistent kan dan nog steeds dingen doen zoals lokale informatie vinden, vragen stellen aan Google en je vermaken met grappen en leuke weetjes. Afhankelijk van welke instelling(en) je niet wilt inschakelen, kan de ondersteuning van de Assistent beperkter zijn, bijvoorbeeld:

Communicatie

• Je kunt wel een bedrijf of een telefoonnummer bellen
  • Je kunt niet een van je eigen contacten bellen

Navigatie

• Je kunt wel naar een adres navigeren
  • Je kunt niet 'navigeer naar huis' of 'navigeer naar het werk' zeggen

Media

• Je kunt je stem niet gebruiken om muziek naar je speaker of tv te casten

Productiviteit

• Je kunt wel een wekker zetten
  • Je kunt niet een herinnering instellen of een afspraak aan je agenda toevoegen

Instellingen in- of uitschakelen

Volg deze stappen:

1. Ga op je apparaat naar de activiteitsopties van je Google-account. Je moet misschien eerst inloggen op je Google-account.
  2. Schakel deze instellingen in of uit:
    • Web- en app-activiteit
      • Spraak- en audio-opnamen
    • App-gegevens vanaf je apparaten
    • Contactgegevens vanaf je apparaten
Je kunt deze instellingen op elk gewenst moment in- of uitschakelen. Meer informatie over hoe deze instellingen de Assistent toestaan om jou te helpen
Wat je nog meer kunt delen
Je kunt andere informatie delen met je Assistent om antwoorden te krijgen die meer op jou zijn afgestemd. De toestemming om te delen is afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt en kan het volgende omvatten:
  • Wat er wordt weergegeven op je scherm. Op sommige apparaten, zoals Android-telefoons, Android-tablets en Chrome OS-laptops, kun je je Assistent vragen informatie te tonen over wat er op je scherm wordt weergegeven. Als er bijvoorbeeld een filmtitel op het scherm te zien is, kun je informatie bekijken over de acteurs.
  • Voice Match. Met deze functie (beschikbaar op sommige apparaten) kunnen je Assistent en de Google-app je stem herkennen. Wanneer deze instelling is ingeschakeld, heeft dit het volgende effect:
    • Meerdere mensen kunnen zich registreren op gedeelde apparaten.
    • De Assistent gebruikt je stem voor toegang tot je persoonlijke resultaten, zoals agenda-afspraken (als je de instelling 'Persoonlijke resultaten' inschakelt).

De activiteit van de Google Assistent verwijderen

Als de Assistent toegang heeft tot je Google-account en je Web- en app-activiteit is ingeschakeld, worden je interacties met de Assistent opgeslagen op de pagina Mijn activiteit van je account. Meer informatie over hoe je op elk gewenst moment de activiteiten van de Google Assistent kunt verwijderen.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruikt Google mijn gegevens?

We gebruiken gegevens om onze services (zoals de Google Assistent) nuttiger voor je te maken. Je kunt meer informatie vinden op de pagina met het privacybeleid van Google.

Worden mijn interacties met de Google Assistent gebruikt om de Assistent te verbeteren?

We blijven eraan werken de Google Assistent nog bruikbaarder te maken, onder meer door te leren van eerdere activiteiten met de Google Assistent.

Gebruikt Google mijn interacties met de Google Assistent om gepersonaliseerde advertenties weer te geven?

Als je contact hebt met de Google Assistent, kunnen we de interacties gebruiken om relevantere advertenties te laten zien. Je kunt eerdere interacties met je Assistent op elk gewenst moment verwijderen.

Meer informatie over hoe je de advertenties kunt beheren die je te zien krijgt