Välja vad du delar med Google-assistenten

När du konfigurerar Google-assistenten kan du bli ombedd att aktivera vissa inställningar.

Inställningar du kan bli ombedd att aktivera

Assistenten kan be dig att aktivera följande inställningar:

När du aktiverar inställningarna aktiverar du dem även för assistenten och andra tjänster från Google som du använder.

Välja att inte aktivera inställningarna
Du får en mindre anpassad upplevelse med assistenten utan att aktivera dessa inställningar.
Assistenten kan fortfarande hjälpa dig med sådant som att hitta svar på webben och lokal information, spela upp media, ställa in påminnelser med mera. Beroende på vilka inställningar som du väljer att inte aktivera kan assistenten vara mindre anpassad för dig. Om exempelvis Kontaktuppgifter från dina enheter inte har aktiverats kanske assistenten inte förstår vilken kontakt du vill nå om du ber om att ringa upp någon.

Aktivera eller inaktivera inställningarna så här

Gör så här:

1. Öppna Google-kontot på enheten. Du kanske måste logga in på kontot.
  2. Aktivera eller inaktivera de här inställningarna:
Du kan när som helst aktivera eller inaktivera inställningarna. Läs mer om hur assistenten använder de här inställningarna när den hjälper dig
Annat att dela
Du kan dela annan information med assistenten. Då får du svar som är mer anpassade efter dig. Vilka behörigheter du kan ge beror på enheten du använder, och kan omfatta:
  • Det som visas på skärmen. På vissa enheter, som mobiler och surfplattor med Android och laptop-enheter med ChromeOS, kan du be assistenten att visa information som handlar om det som visas på skärmen. Du kan till exempel hitta information om skådespelarna när namnet på en film visas på skärmen.
  • Voice Match är tillgängligt på vissa enheter. Med hjälp av Voice Match känner assistenten och Google-appen igen din röst. När inställningen är aktiv
    • kan flera personer registrera sig på delade enheter
    • kan assistenten få åtkomst till personliga resultat, till exempel kalendern (om du har aktiverat inställningen Personliga resultat).

Radera aktiviteten i Google Assistent

Om du har aktiverat Webb- och appaktivitet kan det hända att interaktioner med assistenten sparas i Google-kontot och visas på sidan Min aktivitet. Läs mer om hur du när som helst raderar aktivitet med Google Assistent.

Vanliga frågor

Hur använder Google mina uppgifter?

Vi använder data för att göra Google Assistent och andra tjänster mer användbara för dig. Du kan läsa mer om detta i Googles sekretesspolicy.

Används mina interaktioner med Google-assistenten till att förbättra den?

Vi fortsätter att förbättra Google-assistentens användbarhet över tid. Detta görs delvis genom att dra lärdom av tidigare aktivitet med assistenten.

Använder Google mina interaktioner med Google-assistenten till att visa anpassade annonser för mig?

Vi kan använda din interaktion med Google Assistent för att visa mer användbara annonser för dig. Du kan när som helst radera tidigare interaktioner med assistenten.

Läs mer om hur du styr vilka annonser som visas.