Välja vad du delar med Google-assistenten

När du konfigurerar Google-assistenten kan du bli ombedd att aktivera vissa inställningar.

Inställningar du kan bli ombedd att aktivera

Assistenten ber att få tillgång till uppgifter som sparas i Google-kontot, till exempel:

• Webb- och appaktivitet innefattar sökningar, Chrome-historik och innehåll du söker efter på webben och i appar. Med hjälp av dessa uppgifter kan assistenten tillhandahålla bättre resultat och förslag.
  • Enhetsinformation innefattar kontakter, kalendern och appar så att assistenten kan hjälpa dig med att till exempel ringa en vän eller sätta på din favoritmusik.
  • Röst- och ljudaktivitet spelar in din röst- och ljudindata i syfte att förbättra röstigenkänningen.

När du aktiverar inställningarna aktiverar du dem även för assistenten och andra tjänster från Google som du använder.

Välja att inte aktivera inställningarna

Du får en begränsad, mindre anpassad upplevelse med assistenten utan att aktivera dessa inställningar.
Assistenten kan fortfarande hjälpa dig med sådant som att hitta svar på webben och lokal information, samt att få skämt och roliga fakta. Beroende på vilka inställningar som har inaktiverats begränsas sätten som assistenten kan hjälpa dig på, till exempel:

Kommunikation

• Du kan ringa företag eller telefonnummer
  • Du kan inte ringa till dina kontakter

Navigering

• Du kan navigera till en adress
  • Du kan inte säga ”navigera hem” eller ”navigera till jobbet”

Media

• Du kan inte casta musik till din högtalare eller tv med hjälp av rösten

Produktivitet

• Du kan ställa in ett alarm
  • Du kan inte ställa in en påminnelse eller lägga till en händelse i kalendern

Aktivera eller inaktivera inställningarna så här

Följ de här anvisningarna:

1. Öppna aktivitetsinställningarna för Google-kontot på enheten. Du kanske måste logga in på kontot.
  2. Aktivera eller inaktivera de här inställningarna:
    • Webb- och appaktivitet
    • Enhetsinformation
    • Röst- och ljudaktivitet

Du kan när som helst aktivera eller inaktivera inställningarna. Läs mer om hur assistenten använder de här inställningarna när den hjälper dig

Annat att dela

Du kan dela annan information med assistenten. Då får du svar som är mer anpassade efter dig. Vilka behörigheter du kan ge beror på enheten du använder, och kan omfatta:
  • Det som visas på skärmen. På vissa enheter, som mobiler och surfplattor med Android och laptop-enheter med ChromeOS, kan du be assistenten att visa information som handlar om det som visas på skärmen. Du kan till exempel hitta information om skådespelarna när namnet på en film visas på skärmen.
  • Voice Match är tillgängligt på vissa enheter. Med hjälp av Voice Match känner assistenten och Google-appen igen din röst. När inställningen är aktiv
    • kan flera personer registrera sig på delade enheter
    • kan assistenten få åtkomst till personliga resultat, till exempel kalendern (om du har aktiverat inställningen Personliga resultat).

Radera aktiviteten i Google Assistent

Om Google-assistenten har åtkomst till Google-kontot och du har aktiverat Webb- och appaktivitet sparas interaktioner med assistenten på sidan Min aktivitet i kontot. Läs mer om hur du när som helst raderar aktiviteten i Google Assistent.

Vanliga frågor

Hur använder Google mina uppgifter?

Vi använder data för att göra Google Assistent och andra tjänster mer användbara för dig. Du kan läsa mer om detta i Googles sekretesspolicy.

Används mina interaktioner med Google-assistenten till att förbättra den?

Vi fortsätter att förbättra Google-assistentens användbarhet över tid. Detta görs delvis genom att dra lärdom av tidigare aktivitet med assistenten.

Använder Google mina interaktioner med Google-assistenten till att visa anpassade annonser för mig?

Vi behandlar interaktioner med Google-assistenten på samma sätt som sökningar på Google, och kan komma att använda interaktionerna till att visa mer relevanta annonser. Du kan när som helst radera tidigare interaktioner med assistenten.