Velg hva du vil dele med Google-assistenten

Når du konfigurerer Google-assistenten, kan du bli bedt om å slå på bestemte innstillinger.

Innstillinger du kan bli bedt om å slå på

Assistenten ber deg kanskje om å slå på disse innstillingene:

Når du slår på disse innstillingene, slås de på for både assistenten og andre Google-tjenester du bruker.

Velg å ikke slå på disse innstillingene
Du kan fortsatt få en mindre personlig tilpasset Assistent-opplevelse selv om du ikke slår på disse innstillingene.
Assistenten kan fortsatt hjelpe deg med blant annet å finne svar og lokal informasjon på nettet, spille medieinnhold og angi påminnelser. Avhengig av hvilke innstillinger du eventuelt ikke slår på, kan assistenten bli mindre personlig tilpasset for deg. Hvis du for eksempel ber om å ringe noen og «Kontaktinformasjon fra enhetene dine» ikke er slått på, forstår kanskje ikke assistenten hvilken kontakt du vil ringe.

Slik slår du disse innstillingene på eller av

Følg denne fremgangsmåten:

1. Gå til Google-kontoen på enheten din. Du må kanskje logge på kontoen.
  2. Slå disse innstillingene av eller på:
Du kan når som helst slå disse innstillingene på eller av. Finn ut mer om hvordan disse innstillingene gjør det mulig for assistenten å hjelpe deg
Du kan også dele dette
Du kan dele annen informasjon med assistenten din for å få svar som er skreddersydd for deg. Hvilke tillatelser du kan gi, avhenger av hvilken enhet du bruker, og kan omfatte følgende:
  • Det som er på skjermen. På enkelte enheter, for eksempel Android-telefoner, Android-nettbrett og bærbare ChromeOS-datamaskiner, kan du be assistenten om å vise deg informasjon som er knyttet til det som er på skjermen. Hvis du for eksempel har en filmtittel på skjermen, kan du se informasjon om skuespillerne.
  • Voice Match. Denne funksjonen er tilgjengelig på enkelte enheter, og med den kan assistenten og Google-appen gjenkjenne stemmen din. Når denne innstillingen er på, kan
    • flere personer registrere seg på delte enheter
    • assistenten bruke stemmen din til å gi deg personlige resultater fra for eksempel kalenderen (hvis du slår på Personlige resultater-innstillingen)

Slett Google Assistent-aktiviteten din

Hvis du har slått på Nett- og appaktivitet, kan det hende interaksjonene du har med assistenten, lagres i Google-kontoen din og vises på Min aktivitet-siden. Finn ut hvordan du når som helst kan slette Google Assistent-aktiviteten din.

Vanlige spørsmål

Hvordan bruker Google informasjonen min?

Vi bruker data til å gjøre tjenestene våre, for eksempel Google-assistenten, nyttigere for deg. Du kan lese mer på siden med Googles personvernregler.

Blir interaksjoner jeg har med Google-assistenten, brukt til å forbedre den?

Vi jobber kontinuerlig med å øke Google-assistentens nytteverdi over tid, og en del av dette arbeidet handler om å lære av tidligere aktivitet med Google-assistenten.

Bruker Google interaksjoner jeg har med Google-assistenten, til å vise meg personlig tilpassede annonser?

Hvis du bruker Google-assistenten, kan vi bruke interaksjonene til å vise deg nyttigere annonser. Du kan når som helst slette tidligere interaksjoner du har hatt med assistenten.

Finn ut hvordan du kontrollerer hvilke annonser du ser