Google Assistantille jaettavien tietojen valitseminen

Kun määrität Google Assistantin, sinua saatetaan pyytää ottamaan käyttöön tiettyjä asetuksia.

Asetukset, joiden käyttöönottoa voidaan pyytää

Assistant voi pyytää sinua laittamaan nämä asetukset päälle:

Kun laitat nämä asetukset päälle, ne menevät päälle Assistantissa ja muissa käyttämissäsi Googlen palveluissa.

Asetusten käyttöön ottamatta jättäminen
Assistant-käyttökokemuksesi on vähemmän personoitu, jos et laita näitä asetuksia päälle.
Assistant voi silti auttaa sinua esimerkiksi etsimään paikallisia tietoja ja vastauksia verkosta sekä toistamaan mediaa ja asettamaan muistutuksia. Assistantin toiminta on vähemmän sinulle personoitua riippuen siitä, mitä asetuksia et laita päälle. Jos esimerkiksi "Yhteystiedot laitteiltasi" ei ole päällä, Assistant ei välttämättä tunnista oikeaa yhteystietoa, kun pyydät sitä soittamaan jollekulle.

Asetusten käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen

Tee näin:

1. Siirry laitteellasi Google-tilillesi. Tämä voi edellyttää tilille kirjautumista.
  2. Laita nämä asetukset päälle tai pois päältä:
Voit ottaa nämä asetukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä milloin tahansa. Lue lisää siitä, miten Assistant voi auttaa sinua näiden asetusten kautta
Muut jaettavat tiedot
Voit jakaa Assistantille muita tietoja, jotta saat yksilöidympiä vastauksia. Myönnettävissä olevat käyttöoikeudet riippuvat käyttämästäsi laitteesta. Esimerkkejä:
  • Näytön näkymä: Joillakin laitteilla, kuten Android-puhelimilla ja ‑tableteilla sekä Chrome-käyttöjärjestelmää käyttävillä kannettavilla, voit pyytää Assistantilta lisätietoja näytöllä näkyvistä kohteista. Jos näytöllä on esimerkiksi elokuvan nimi, voit saada tietoja elokuvan näyttelijöistä.
  • Voice Match on käytettävissä joillakin laitteilla. Sen avulla Assistant ja Google-sovellus voivat tunnistaa äänesi. Kun asetus on käytössä:
    • Jaetuille laitteille voi lisätä useita käyttäjiä.
    • Assistant voi hakea kalenteritapahtumia tai muita omia hakutuloksia äänesi perusteella (jos Omat hakutulokset ‑asetus on käytössä).

Google Assistantin toiminnan poistaminen

Jos Verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, Assistantin kanssa käymäsi keskustelut saatetaan tallentaa Google-tilillesi ja näyttää Oma toiminta ‑sivulla. Lue, miten voit poistaa Google Assistantin toimintatiedot milloin tahansa.

Yleisiä kysymyksiä

Miten Google käyttää tietojani?

Datasi avulla teemme Google Assistantista ja muista palveluistamme sinulle hyödyllisempiä. Lisätietoja on Googlen tietosuojakäytäntöä koskevalla sivulla.

Käytetäänkö keskustelujani Google Assistantin kanssa sen kehittämiseen?

Google Assistantin hyödyllisyys paranee ajan myötä. Tämä saavutetaan muun muassa tutkimalla, miten käyttäjät ovat käyttäneet Google Assistantia.

Käyttääkö Google keskustelujani Google Assistantin kanssa personoitujen mainosten tarjoamiseen?

Jos käytät Google Assistantia, voimme käyttää keskusteluja hyödyllisempien mainosten näyttämiseen. Voit poistaa Assistantin kanssa käymäsi keskustelut milloin tahansa.

Lue, miten voit vaikuttaa näkemiisi mainoksiin