Radera aktivitet med Google Assistent

Din tidigare aktivitet sparas så att Google-assistenten till exempel kommer ihåg dina intressen och kan ge mer personliga resultat. Du kan granska eller radera den tidigare aktiviteten när som helst.

Läs mer om hur vi skyddar din data i Googles säkerhetscenter.

Radera aktivitet med rösten

Du kan be Google-assistenten att radera aktivitet i ditt konto.

Du kan till exempel säga

• ”Hey Google, radera min senaste konversation.”
  • ”Hey Google, radera dagens aktivitet.”
  • ”Hey Google, radera veckans aktivitet.”
  • ”Hey Google, det där var inte till dig” (om du vill radera det du just sa).

Läs mer om hur din aktivitet raderas.

Radera en enskild aktivitet

Du kan radera en enskild post, till exempel något som du bett Google Assistent att komma ihåg.

I konversationen (endast telefon)

Om du använder Google-assistenten på telefonen kan du radera tidigare aktivitet direkt i konversationen med assistenten. Du kan se aktivitet sedan upp till en månad tillbaka i konversationen.

1. Öppna Google Assistent-appen Google Assistent på en iPhone.
  2. Leta reda på en post som ska tas bort från konversationen med Google Assistent.
  3. Tryck länge på posten. Relaterade poster markeras och sedan Radera grupp.

Tips! För andra assistent-enheter, till exempel Google Home eller Android Wear, följer du stegen nedan för att radera aktivitet i Google-kontot.

I Google-kontot
  1. Öppna sidan för aktivitet med Google Assistent i Google-kontot. Logga in på Google-kontot om du inte redan är inloggad.
  2. Leta reda på aktiviteten som ska raderas. Tips! Filtrera efter datum högst upp på sidan.
  3. Tryck på Mer Mer och sedan Radera.

Radera all aktivitet med assistenten

Viktigt! När du raderar all aktivitet kan det ta ett dygn innan aktiviteten har raderats från dina andra enheter.

1. Öppna sidan för aktivitet med Google Assistent i Google-kontot.
  2.  Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger på bannern Google Assistent följt av Radera aktivitet efter.
  4. Välj Genom tiderna under Radera aktivitet efter.
  5. Tryck på Radera.
  6. Bekräfta genom att trycka på Radera.

Aktivera och kontrollera aktivitet med assistenten på Chromebook

När du konfigurerar Google-assistenten på Chromebook kan du bli ombedd att aktivera vissa inställningar. Du kan välja att aktivera eller inaktivera dem när som helst. Läs mer om inställningar som du kan bli ombedd att aktivera.

Aktivera eller inaktivera aktivitetsinställningarna

Obs! När du aktiverar dessa inställningar aktiveras de för assistenten och för andra tjänster från Google som du använder.

1. Öppna aktivitetsinställningarna för Google-kontot. Du kanske måste logga in på kontot.
  2. Aktivera eller inaktivera de här inställningarna:

Kontrollera aktiviteten med Google Assistent

När assistenten har åtkomst till Google-kontot och du har aktiverat Webb- och appaktivitet sparas dina interaktioner med assistenten i kontot.

1. Öppna sidan för aktivitet med Google Assistent i Google-kontot.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Sök efter en aktivitet högst upp på sidan eller filtrera efter datum.

Tips! Om du vill ha information om en viss aktivitet väljer du Mer Mer i aktivitetens banner följt av Information.

Radera aktivitet med Google Assistent

Obs! När du raderar all aktivitet kan det ta ett dygn innan aktiviteten har raderats från dina andra enheter.

1. Öppna sidan för aktivitet med Google Assistent i Google-kontot. Logga in på Google-kontot om du inte redan är inloggad.
  2. Välj Mer Mer på bannern för Google Assistent uppe till höger följt av Radera aktivitet efter
  3. Välj en tidsperiod under Radera aktivitet med Google Assistent.
  4. Välj Radera.

Vanliga frågor

Hur använder Google mina uppgifter?

Vi använder data för att göra Google Assistent och andra tjänster mer användbara för dig. Du kan läsa mer om detta i Googles integritetspolicy.

Används mina interaktioner med Google-assistenten till att förbättra den?

Vi fortsätter att förbättra Google-assistentens användbarhet över tid. Detta görs delvis genom att dra lärdom av tidigare aktivitet med assistenten.

Använder Google mina interaktioner med Google-assistenten till att visa anpassade annonser för mig?

Vi kan använda din interaktion med Google-assistenten för att visa mer användbara annonser för dig. Du kan när som helst radera tidigare interaktioner med assistenten.

Hantera användningen av din Google Assistent-enhet

Obs! Den här funktionen är ännu inte tillgänglig på vissa språk och i vissa länder och regioner.

Med Digitalt välmående kan du styra när och hur personer som gäster och familjemedlemmar använder en högtalare, enhet med Google Assistent eller smart väckarklocka.

Det är bara personen som har konfigurerat högtalaren, enheten med Google Assistent eller den smarta väckarklockan som kan konfigurera och hantera filter och Paus.

Kontrollera vilka funktioner som kan användas

Obs! Inget filter är perfekt, men dessa bör hjälpa dig att hantera åtkomsten till innehåll för vuxna.

Du kan välja om filter påverkar alla som använder enheten eller bara gäster och barn med ett Family Link-konto. Du kan tillämpa filtren på en enskild enhet eller på alla enheter som stöds.

Ställa in filter för digitalt välmående

Obs! När du ställer in filter begränsas eller blockeras musik, videotjänster och andra åtgärder som ingår i rutiner.

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på Hem Home längst ned.
  3. Tryck länge på enheten.
  4. Tryck på Enhetsinställningar Inställningar uppe till höger följt av Aviseringar och digitalt välmående följt av Digitalt välmående följt av Konfigurera.

Så fungerar filter för digitalt välmående

Obs! Även om du aktiverar filter för videor och annat innehåll går det fortfarande att öppna videor och annat innehåll via nyheter, poddar och webbplatser. Om du till exempel blockerar videor men tillåter webbplatser kan det fortfarande gå att öppna videor via webbplatser.

De flesta filtren för digitalt välmående nedan går att tillämpa på högtalare, enheter med Google Assistent och smarta väckarklockor. Filtret Webbplatser är bara tillgängligt på enheter med Google Assistent.

Tips! Om du vill att digitalt välmående ska fungera korrekt måste dina enheter och appar vara uppdaterade.

Videofilter

• Tillåt alla videor: Enheten spelar upp alla videor som stöds.
  • Tillåt endast filtrerade videor: Enheten spelar bara upp videor från videotjänster du väljer.
  • Blockera alla videor: Inga videor spelas upp på enheten.

Musikfilter

Obs! Ljudböcker och radiokanaler från tjänster som iHeartRadio och TuneIn är alltid tillgängliga oavsett inställningen för musikfilter.

• Tillåt all musik: Enheten spelar upp all musik.
  • Tillåt endast musik utan explicita texter: Du kan välja bland musiktjänster som kan spela upp icke-explicita låtar på enheten.
  • Blockera all musik: Ingen musik spelas upp på enheten.

Nyheter

• Tillåt nyheter: Enheten spelar upp alla nyheter som stöds.
  • Blockera nyheter: Inga nyheter spelas upp på enheten.

Poddar

• Tillåt poddar: Enheten spelar upp alla poddar som stöds.
  • Blockera poddar: Inga poddar spelas upp på enheten.

Samtal

• Tillåt samtal: Du kan ringa röst- och videosamtal på enheten.
  • Blockera alla samtal: Du kan inte ringa röst- eller videosamtal på enheten. Detta blockerar inte röstmeddelanden som du sänder ut i hemmet.

Svar från Google-assistenten

• Tillåt svar: Du kan få svar på alla frågor som stöds på enheten.
  • Begränsa svar: Enheten svarar bara på grundläggande frågor som väder, matte, definitioner och andra enkla fakta.
  • Tips! Exempel på enkla fakta är antalet dagar kvar till en helgdag eller var en ort ligger.

Actions on Google

• Tillåt alla åtgärder: Enheten kan utföra alla åtgärder som stöds.
  • Tillåt endast familjevänliga åtgärder: Enheten kan bara utföra Actions for Families, vilka är lämpliga för familjemedlemmar i alla åldrar.

Webbplatser

Obs!

• Detta filter är bara tillgängligt på enheter med Google Assistent. Om du länkar ett kontrollerat konto för ett barn under 13 år eller tillämplig ålder i ditt land till din enhet med Google Assistent kan webben blockeras om du inte tillåter webbplatser.
  • Det går att komma åt webben på enheter med Google Assistent via SafeSearch-teknik som kan blockera webbplatser med explicit innehåll. Vissa enheter från tredje part har inte stöd för SafeSearch.
  • Om du tillåter webbplatser på dessa enheter från tredje part kan personer som använder enheter från tredje part med Google Assistent inte surfa på webben med SafeSearch.
  • Tillåt webbplatser: Enheten med Google Assistent kan komma åt webbplatser.
  • Blockera webbplatser: Enheten med Google Assistent kan inte komma åt webbplatser.

Tips! Inställningen Tillåt webbplatser är aktiverad som standard på enheter med Google Assistent med SafeSearch, och den är inaktiverad som standard på enheter med Google Assistent utan SafeSearch. Du kan hantera webbplatsinställningar via inställningsmenyn för digitalt välmående.

Hantera filter för YouTube, YouTube Music och YouTube TV

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på Hem Home längst ned.
  3. Tryck länge på enheten.
  4. Tryck på Enhetsinställningar Inställningar uppe till höger följt av Aviseringar och digitalt välmående följt av YouTube-inställningar.

Sökfilter för YouTube Music och YouTube-videor

Du kan filtrera bort musik och videor med potentiellt vuxeninnehåll på YouTube för dig själv och okända användare på enheten. Läs mer om begränsat läge på YouTube.

Under Använd begränsat läge

• aktiverar eller inaktiverar du Begränsa för mig på den här enheten
  • aktiverar eller inaktiverar du Begränsa för okända användare på enheten.

Filter för YouTube TV

Obs! YouTube TV är bara tillgängligt i USA. Läs mer om tillgängliga platser och nätverk.

Du kan välja att tillåta att program med klassificeringarna YT-Y, YT-G, G och PG spelas upp för dig på enheten.

Aktivera eller inaktivera Filtrera för mig under Filtrera innehåll för YouTube TV.

Inaktivera Google Assistent tillfälligt

Du kan aktivera Paus tillfälligt om du vill begränsa vad som går att göra med en högtalare, enhet med Google Assistent eller smart väckarklocka.

Ställa in Paus

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på Hem Home längst ned.
  3. Tryck länge på enheten.
  4. Tryck på Enhetsinställningar Mer uppe till höger följt av Aviseringar och digitalt välmående följt av Digitalt välmående följt av Nytt schema.

Ändra schema för Paus

1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på Hem Home längst ned.
  3. Tryck länge på enheten.
  4. Tryck på Enhetsinställningar Inställningar uppe till höger följt av Aviseringar och digitalt välmående följt av Digitalt välmående.
  5. Tryck på schemat du vill ändra.
    • Så här väljer du vilka dagar du vill att Paus ska aktiveras:
      1. Välj dagar. Du kan använda ett färdigt schema eller skapa ett anpassat schema.
      2. Tryck på Spara.
    • Så här väljer du start- och sluttider för Paus:
      1. Välj när Paus ska starta och sluta.
      2. Tryck på Spara.

Vad som händer när Paus är aktiverat

• Enheten svarar inte på de flesta kommandon och frågor. Kommandon för att stoppa eller avbryta aktiviteter fungerar fortfarande.
  • Du får inte aviseringar på enheten.
  • Rutiner fungerar inte om de inte startades innan du aktiverade Paus.
  • Aktiviteter som startades innan Paus aktiverades förblir aktiva. Om du till exempel spelar upp musik innan Paus aktiveras fortsätter uppspelningen tills du stoppar den.
  • Du kan ställa in ett alarm eller en timer eller fråga hur mycket klockan är.
  • Med kommandon kan du styra smarta enheter för hemautomatisering, till exempel genom att be assistenten att tända eller släcka lamporna.