Slett Google Assistent-aktiviteten din

Google-assistenten lagrer den tidligere aktiviteten din for blant annet å huske interessene dine og gi deg mer personlig tilpassede svar. Du kan når som helst finne eller slette den tidligere aktiviteten din.

Gå til Google Sikkerhetssenter for å finne ut mer om hvordan vi sikrer og beskytter dataene dine.

Slett aktivitet med stemmen

Du kan be Google-assistenten om å slette aktivitet fra kontoen din.

Du kan for eksempel si

• «Hey Google, slett den forrige samtalen min»
  • «Hey Google, slett aktiviteten fra i dag»
  • «Hey Google, slett aktiviteten fra denne uken»
  • «Hey Google, det var ikke til deg» for å slette det siste du sa

Finn ut mer om hvordan aktiviteten din blir slettet.

Slett en spesifikk aktivitet

Du kan slette enkeltelementer, for eksempel noe du har bedt Google-assistenten om å huske.

I samtalen (bare på telefon)

Hvis du bruker Google-assistenten på telefonen, kan du slette tidligere aktivitet direkte i samtalen med assistenten. Du kan finne opptil én måned med tidligere aktivitet i samtalen.

1. Trykk og hold på hjemknappen på telefonen din. Eventuelt kan du si «Hey Google».
  2. Finn frem til et element du vil slette, i samtalen med Google-assistenten.
  3. Trykk og hold på elementet. Relaterte elementer fremheves og så Slett gruppe.
Tips: Hvis du bruker andre Assistent-enheter – for eksempel Google Home eller Android Wear – kan du følge trinnene nedenfor for å slette aktivitet i Google-kontoen din.
I Google-kontoen
  1. Gå til siden for Assistent-aktivitet i Google-kontoen din. Logg på Google-kontoen din hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Finn frem til aktiviteten du vil slette. Tips: Filtrér etter dato øverst på siden.
  3. Trykk på Mer More og så Slett.

Slett all Assistent-aktivitet samtidig

Viktig: Når du sletter all aktiviteten, kan det ta et døgn å slette aktiviteten fra de andre enhetene dine.

1. Gå til siden for Assistent-aktivitet i Google-kontoen din.
  2.  Logg på Google-kontoen din.
  3. På Google Assistent-banneret øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slett aktivitet etter.
  4. Under «Slett aktivitet etter» velger du Alltid.
  5. Trykk på Slett.
  6. For å bekrefte, trykk på Slett.

Slå på og sjekk Assistent-aktiviteten din på Chromebook

Når du konfigurerer Google-assistenten på Chromebook, blir du kanskje bedt om å slå på visse innstillinger. Du kan slå dem av eller på når som helst. Finn ut mer om innstillinger du kan bli bedt om å slå på.

Slå aktivitetsinnstillingene dine av eller på

Viktig: Når du slår på disse innstillingene, slår du dem på for assistenten og andre Google-tjenester du bruker.

1. Gå til Aktivitetslagring i Google-kontoen din. Du må kanskje logge på kontoen.
  2. Slå disse innstillingene av eller på:

Sjekk Google Assistent-aktiviteten din

Når assistenten har tilgang til Google-kontoen din og Nett- og appaktivitet er slått på, blir interaksjonene du har med assistenten, lagret i kontoen din.

1. Gå til siden for Assistent-aktivitet i Google-kontoen din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst på siden søker du etter en aktivitet eller filtrerer etter dato.

Tips: For å se spesifikk aktivitetsinformasjon, gå til et aktivitetsbanner og velg Mer Mer og så Detaljer.

Slett Assistent-aktiviteten din

Viktig: Når du sletter all aktiviteten, kan det ta et døgn å slette aktiviteten fra de andre enhetene dine.

1. Gå til siden for Assistent-aktivitet i Google-kontoen din. Logg på Google-kontoen din hvis du ikke er pålogget.
  2. På «Google Assistent»-banneret øverst til høyre velger du Mer Mer og så Slett aktivitet etter.
  3. Under «Slett Google Assistent-aktivitet» velger du en tidsperiode.
  4. Velg Slett.

Vanlige spørsmål

Hvordan bruker Google informasjonen min?

Vi bruker data for å gjøre tjenestene våre, for eksempel Google-assistenten, nyttigere for deg. Du kan lese mer på siden med Googles personvernregler.

Blir interaksjoner jeg har med Google-assistenten, brukt for å forbedre den?

Vi jobber kontinuerlig med å gjøre Google-assistenten nyttigere over tid, og en del av dette arbeidet handler om å lære av tidligere aktivitet med Google-assistenten.

Bruker Google interaksjoner jeg har med Google-assistenten, for å vise meg personlig tilpassede annonser?

Hvis du bruker Google-assistenten, kan vi bruke interaksjonene for å vise deg nyttigere annonser. Du kan slette tidligere aktivitet med assistenten når som helst.

Administrer bruken av Google Assistent-enheten din

Viktig: Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig på alle språk eller i alle land og regioner.

Du kan bruke Digital balanse til å kontrollere når og hvordan folk, for eksempel gjester eller familiemedlemmer, kan bruke høyttaleren, den Assistent-kompatible enheten eller smartklokken din.

Bare den som konfigurerte høyttaleren, den Assistent-kompatible enheten eller smartklokken, kan konfigurere og administrere filtre og pausetid.

Kontroller hvilke funksjoner folk kan bruke

Viktig: Ingen filtre er 100 % effektive, men du kan bruke disse filtrene som et hjelpemiddel for å administrere tilgangen til innhold som er tiltenkt voksne.

Du kan velge om filtre skal gjelde for alle som bruker enheten, eller bare for gjester og barn med Family Link-konto. Du kan velge mellom å ta i bruk filtre kun på bestemte enheter eller på alle støttede enheter.

Konfigurer Digital balanse-filtre

Viktig: Når du konfigurerer filtre, begrenser eller blokkerer de musikk, videotjenester og andre handlinger som inngår i rutiner.

1. Åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Trykk på Hjem Home nederst.
  3. Trykk og hold på enheten din.
  4. Øverst til høyre trykker du på Enhetsinnstillinger Innstillinger og så Varsler og Digital balanse og så Digital balanse og så Konfigurer.

Sånn fungerer Digital balanse-filtre

Viktig: Hvis du slår på filtre for video og annet innhold, er det fortsatt mulig å åpne videoer og annet innhold via nyheter, podcaster og nettsteder. Hvis du for eksempel blokkerer videoer, men tillater nettsteder, kan det hende at det fortsatt er mulig å åpne videoer via nettsteder.

Du kan ta i bruk de fleste av Digital balanse-filtrene nedenfor for høyttalere, Assistent-kompatible enheter og smartklokker. Nettstedsfilteret er bare tilgjengelig på Assistent-kompatible enheter.

Tips: For at Digital balanse skal fungere skikkelig, må enhetene og appene dine være oppdatert.

Videofiltre

• Tillat alle videoer: Enheten spiller alle støttede videoer.
  • Tillat bare filtrerte videoer: Enheten spiller bare videoer fra videotjenestene du velger.
  • Blokker alle videoer: Enheten spiller ingen videoer.

Musikkfiltre

Viktig: Uavhengig av innstillingene for musikkfiltre er lydbøker og radiostasjoner fra tjenester som iHeartRadio og TuneIn alltid tilgjengelige.

• Tillat all musikk: Enheten spiller all musikk.
  • Tillat bare barnevennlig musikk: Enheten lar deg velge mellom musikktjenester som kan spille barnevennlige sanger.
  • Blokker all musikk: Enheten spiller ingen musikk.

Nyheter

• Tillat nyheter: Enheten spiller alle støttede nyheter.
  • Blokker nyheter: Enheten spiller ingen nyheter.

Podcaster

• Tillat podcaster: Enheten spiller alle støttede podcaster.
  • Blokker podcaster: Enheten spiller ingen podcaster.

Anrop

• Tillat anrop: Enheten kan starte tale- og videoanrop.
  • Blokker alle anrop: Enheten kan ikke starte tale- eller videoanrop. Dette blokkerer ikke talemeldinger du kringkaster i hjemmet.

Google Assistent-svar

• Tillat svar: Enheten kan svare med alle støttede svar.
  • Begrens svar: Enheten svarer bare på grunnleggende spørsmål om for eksempel været, matte, definisjoner og andre enkle faktaopplysninger.
  • Tips: Eksempler på enkle faktaopplysninger er hvor mange dager det er igjen til en høytid, eller hvor en by befinner seg.

Handlinger på Google

• Tillat alle handlinger: Enheten kan utføre alle støttede handlinger.
  • Tillat bare familievennlige handlinger: Enheten kan bare utføre handlinger for hele familien, som er egnet for familiemedlemmer i alle aldre.

Nettsteder

Viktig:

• Dette filteret er bare tilgjengelig på Assistent-kompatible enheter. Hvis du knytter en administrert konto for et barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) til den Assistent-kompatible enheten, kan nettet bli blokkert, med mindre du tillater nettsteder.
  • Googles Assistent-kompatible enheter kan åpne nettet via Sikkert Søk-teknologien, som kan blokkere ikke-barnevennlige nettsteder. Visse tredjepartsenheter har ikke støtte for Sikkert Søk.
  • Hvis du tillater nettsteder på slike tredjepartsenheter, kan ikke folk som bruker Assistent-kompatible enheter fra tredjeparter, se nettet med Sikkert Søk.
  • Tillat nettsteder: Den Assistent-kompatible enheten kan åpne nettsteder.
  • Blokker nettsteder: Den Assistent-kompatible enheten kan ikke åpne nettsteder.

Tips: «Tillat nettsteder»-innstillingen er som standard slått på for Assistent-kompatible enheter med Sikkert Søk og slått av for Assistent-kompatible enheter uten Sikkert Søk. I innstillingsmenyen for Digital balanse kan du administrere nettstedsinnstillinger.

Administrer filtre for YouTube, YouTube Music og YouTube TV

1. Åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Trykk på Hjem Home nederst.
  3. Trykk og hold på enheten din.
  4. Øverst til høyre trykker du på Enhetsinnstillinger Innstillinger og så Varsler og Digital balanse og så YouTube-innstillinger.

Søkefiltre for YouTube Music og YouTube-videoer

Du kan filtrere bort musikk og videoer med potensielt innhold for voksne på YouTube. Dette kan du gjøre både for deg selv og for brukere enheten ikke gjenkjenner. Finn ut mer om Begrenset innhold-modus på YouTube.

Gjør dette under «Bruk Begrenset innhold-modus»:

• Slå Begrens for meg av eller på.
  • Slå Begrens for brukere som ikke gjenkjennes av eller på.

YouTube TV-filtre

Viktig: YouTube TV er bare tilgjengelig i USA. Finn ut mer om tilgjengelige steder og kanaler.

Du kan velge å tillate avspilling av programmer med aldersgrensene YT-Y, YT-G, G og PG for deg på enheten.

Under «Filtrer innhold for YouTube TV» slår du Filtrer for meg av eller på.

Slå av Google-assistenten midlertidig

Du kan slå på pausetid for midlertidig å begrense hva høyttaleren, den Assistent-kompatible enheten eller smartklokken kan gjøre.

Konfigurer pausetid

1. Åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Trykk på Hjem Home nederst.
  3. Trykk og hold på enheten din.
  4. Øverst til høyre trykker du på Enhetsinnstillinger Mer og så Varsler og Digital balanse og så Digital balanse og så Ny tidsplan.

Endre tidsplanen for pausetid

1. Åpne Google Home-appen Google Home.
  2. Trykk på Hjem Home nederst.
  3. Trykk og hold på enheten din.
  4. Øverst til høyre trykker du på Enhetsinnstillinger Innstillinger og så Varsler og Digital balanse og så Digital balanse.
  5. Trykk på tidsplanen du vil endre.
    • Slik velger du dagene du vil slå på pausetid for:
      1. Velg dager. Du kan opprette en egendefinert tidsplan eller bruke en som finnes allerede.
      2. Trykk på Lagre.
    • Slik velger du start- og sluttidspunktet for pausetid:
      1. Velg start- og sluttidspunktene for pausetid.
      2. Trykk på Lagre.

Hva skjer når pausetid er på?

• Enheten svarer ikke på de fleste kommandoer eller spørsmål. Kommandoer for å stoppe eller avbryte aktiviteter fungerer fortsatt.
  • Du mottar ikke varsler på enheten din.
  • Rutiner virker ikke – med mindre du starter en bestemt rutine før du slår på pausetid.
  • Aktiviteter som har startet før pausetid begynner, fortsetter. Hvis du for eksempel spiller musikk før du slår på pausetid, fortsetter musikkavspillingen frem til du stopper den.
  • Du kan stille inn alarmer og nedtellinger eller spørre hva klokken er.
  • Du kan kontrollere smartenheter for hjemmeautomatisering med kommandoer, for eksempel ved å be assistenten om å slå lysene av eller på.