Je Activiteiten met de Google Assistent verwijderen

De Google Assistent slaat je eerdere activiteiten op, bijvoorbeeld om te onthouden wat je interesses zijn en om beter op jou toegesneden reacties te kunnen geven. Je kunt je eerdere activiteiten altijd bekijken of verwijderen.

Meer informatie over hoe we je gegevens beveiligen en beschermen in het Google Veiligheidscentrum.

Activiteit verwijderen met je stem

Je kunt de Google Assistent vragen activiteit uit je account te verwijderen.

Je kunt bijvoorbeeld zeggen:

• 'Hey Google, verwijder mijn laatste gesprek.'
  • 'Hey Google, verwijder de activiteit van vandaag.'
  • 'Hey Google, verwijder de activiteit van deze week.'
  • 'Hey Google, dat was niet voor jou bedoeld'. Hiermee verwijder je wat je als laatste hebt gezegd.

Meer informatie over hoe je activiteit wordt verwijderd.

Een specifieke activiteit verwijderen

Je kunt een afzonderlijk item verwijderen, zoals iets dat je de Google Assistent hebt laten onthouden.

In je gesprek (alleen telefoon)

Als je de Google Assistent op je telefoon gebruikt, kun je eerdere activiteiten rechtstreeks in je gesprek met de Assistent verwijderen. Je kunt tot een maand aan eerdere activiteiten bekijken in je gesprek.

1. Tik op je telefoon op de startknop en houd deze vast of zeg 'Hey Google'.
  2. Zoek in je gesprek met de Google Assistent een item dat je wilt verwijderen.
  3. Tik op het item en houd dit vast. Gerelateerde items worden gemarkeerd en dan Groep verwijderen.
Tip: Voor andere Assistant-apparaten, zoals de Google Home of Android Wear, volg je de onderstaande stappen om activiteiten in je Google-account te verwijderen.
In je Google-account
  1. Ga naar de pagina met activiteit van de Assistent in je Google-account. Log in op je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Zoek de activiteit die je wilt verwijderen. Tip: Bovenaan de pagina kun je filteren op datum.
  3. Tik op Meer Meer en dan Verwijderen.

Alle Assistent-activiteit in één keer verwijderen

Belangrijk: Als je alle activiteiten verwijdert, kan het een dag duren voordat ze zijn verwijderd van je andere apparaten.

1. Ga naar de pagina Activiteiten met de Assistent in je Google-account.
  2.  Log in op je Google-account.
  3. Tik in de banner van de Google Assistent rechtsboven op Meer Meer en dan Activiteit verwijderen op basis van.
  4. Kies Altijd onder 'Activiteit verwijderen op basis van'.
  5. Tik op Verwijderen.
  6. Tik op Verwijderen om te bevestigen.

Assistent-activiteit aanzetten en controleren op je Chromebook

Als je de Google Assistent instelt op je Chromebook, wordt je misschien gevraagd om bepaalde instellingen aan te zetten. Je kunt deze altijd aan- of uitzetten. Meer informatie over instellingen die je misschien wordt gevraagd om aan te zetten

Je activiteitsinstellingen aan- of uitzetten

Belangrijk: Als je deze instellingen aanzet, zet je ze aan voor de Assistent en andere Google-services die je gebruikt.

1. Ga naar de activiteitsopties van je Google-account. Je moet misschien eerst inloggen op je Google-account.
  2. Zet deze instellingen aan of uit:

Je activiteiten met de Google Assistent checken

Als de Assistent toegang heeft tot je Google-account en Web- en app-activiteit aanstaat, worden je interacties met de Assistent opgeslagen in je account.

1. Ga naar de pagina Activiteiten met de Assistent in je Google-account.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Zoek bovenaan de pagina een activiteit of filter op datum.

Tip: Als je specifieke activiteitsgegevens wilt bekijken, selecteer je Meer Meer en dan Details in de banner van een activiteit.

Je activiteiten met de Assistent verwijderen

Belangrijk: Als je alle activiteiten verwijdert, kan het een dag duren voordat ze zijn verwijderd van je andere apparaten.

1. Ga naar de pagina Activiteiten met de Assistent in je Google-account. Log in op je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsboven in de banner Google Assistent de optie Meer Meer en dan Activiteit verwijderen op basis van .
  3. Kies een periode onder Activiteiten met de Google Assistent verwijderen.
  4. Selecteer Verwijderen.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruikt Google mijn gegevens?

We gebruiken gegevens om onze services, zoals de Google Assistent, nuttiger voor je te maken. Je kunt meer informatie vinden op de pagina met het Privacybeleid van Google.

Worden mijn interacties met de Google Assistent gebruikt om de Assistent te verbeteren?

We blijven eraan werken om de Google Assistent nuttiger te maken. Onderdeel van dit proces is leren van eerdere activiteit met de Google Assistent.

Gebruikt Google mijn interacties met de Google Assistent om gepersonaliseerde advertenties te tonen?

Als je de Google Assistent gebruikt, kunnen we de interacties gebruiken om relevantere advertenties te tonen. Je kunt eerdere interacties met de Assistent op elk moment verwijderen.

Het gebruik van je Google Assistent-apparaat beheren

Belangrijk: Deze functie is in bepaalde talen en landen of regio's nog niet beschikbaar.

Je kunt Digitaal welzijn gebruiken om te bepalen wanneer en hoe mensen (zoals gasten of je gezin) je speaker, apparaat met de Assistent of smartklok kunnen gebruiken.

Alleen de persoon die de speaker, het apparaat met de Assistent of de smartklok instelt, kan filters en Time-out toevoegen en beheren.

Bepalen welke functies mensen kunnen gebruiken

Belangrijk: Geen enkel filter is 100% effectief, maar deze filters helpen je om de toegang tot niet-gezinsvriendelijke content te beheren.

Je kunt kiezen of filters van invloed zijn op iedereen die je apparaat gebruikt of alleen op gasten en kinderen met een Family Link-account. Je kunt filters toepassen op een specifiek apparaat of op alle ondersteunde apparaten.

Filters voor digitaal welzijn instellen

Belangrijk: Als je filters instelt, beperken of blokkeren deze muziek, videoservices en andere acties die deel uitmaken van een routine.

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik onderaan op het huisje Home.
  3. Houd je vinger op je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Meldingen en digitaal welzijn en danDigitaal welzijn en dan Instellen.

Hoe filters voor digitaal welzijn werken

Belangrijk: Zelfs als je video- en andere contentfilters aanzet, kun je nog steeds video's en andere content openen via nieuws, podcasts en websites. Als je bijvoorbeeld video's blokkeert, maar websites toestaat, kunnen mensen nog steeds video's openen via websites.

Je kunt de meeste filters voor digitaal welzijn hieronder toepassen op speakers, apparaten met de Assistent en smartklokken. Het filter Websites is alleen beschikbaar op apparaten met de Assistent.

Tip: Digitaal welzijn werkt alleen goed als je apparaten en apps de nieuwste versie hebben.

Videofilters

• Alle video's toestaan: Je apparaat speelt alle ondersteunde video's af.
  • Alleen gefilterde video's toestaan: Je apparaat speelt alleen video's af via de door jou gekozen videoservices.
  • Alle video's blokkeren: Je apparaat speelt geen video's af.

Muziekfilters

Belangrijk: Ongeacht je instellingen voor muziekfilters zijn audioboeken en radiozenders van services zoals iHeartRadio en TuneIn altijd beschikbaar.

• Alle muziek toestaan: Je apparaat speelt alle muziek af.
  • Alleen niet-expliciete muziek toestaan: Op je apparaat kun je kiezen uit muziekservices die niet-expliciete nummers afspelen.
  • Alle muziek blokkeren: Je apparaat speelt geen muziek af.

Nieuws

• Nieuws toestaan: Je apparaat speelt al het ondersteunde nieuws af.
  • Nieuws blokkeren: Je apparaat speelt geen nieuws af.

Podcasts

• Podcasts toestaan: Je apparaat speelt alle ondersteunde podcasts af.
  • Podcasts blokkeren: Je apparaat speelt geen podcasts af.

Gesprekken

• Gesprekken toestaan: Je kunt (video)bellen met je apparaat.
  • Alle gesprekken blokkeren: Je kunt niet (video)bellen met je apparaat. Dit blokkeert geen spraakberichten die je in je huis laat omroepen.

Antwoorden van de Google Assistent

• Antwoorden toestaan: Je apparaat kan reageren met elk ondersteund antwoord.
  • Antwoorden beperken: Je apparaat reageert alleen op algemene vragen, bijvoorbeeld over het weer, wiskunde, definities en andere eenvoudige feiten.
  • Tip: Voorbeelden van eenvoudige feiten zijn het aantal dagen tot een feestdag of de locatie van een stad.

Acties op Google

• Alle acties toestaan: Je apparaat kan elke ondersteunde actie uitvoeren.
  • Alleen gezinsvriendelijke acties toestaan: Je apparaat kan alleen acties voor gezinnen uitvoeren. Deze acties zijn geschikt voor gezinsleden van alle leeftijden.

Websites

Belangrijk:

• Dit filter is alleen beschikbaar op apparaten met de Assistent. Als je een account onder toezicht voor een kind jonger dan 13 jaar (of de toepasselijke leeftijd in je land) koppelt aan je apparaat met de Assistent, kan het web geblokkeerd worden, tenzij je websites toestaat.
  • Apparaten met de Google Assistent kunnen het web openen via de technologie van SafeSearch, die mogelijk expliciete websites kan blokkeren. Bepaalde apparaten van derden ondersteunen SafeSearch niet.
  • Als je websites op deze apparaten van derden toestaat, kunnen mensen die apparaten met de Assistent van derden gebruiken, het web niet bekijken met SafeSearch.
  • Websites toestaan: Je apparaat met de Assistent opent websites.
  • Websites blokkeren: Je apparaat met de Assistent opent geen websites.

Tip: Voor apparaten met de Assistent en SafeSearch staat de instelling Websites toestaan standaard aan. Voor Assistent-apparaten zonder SafeSearch staat deze instelling standaard uit. In het menu met de instellingen voor digitaal welzijn kun je website-instellingen beheren.

Filters voor YouTube, YouTube Music en YouTube TV beheren

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik onderaan op het huisje Home.
  3. Houd je vinger op je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Meldingen en digitaal welzijnen dan YouTube-instellingen.

Zoekfilters voor YouTube Music en YouTube-video's

Je kunt potentieel niet-gezinsvriendelijke muziek en video's op YouTube filteren voor jezelf en voor onbekende gebruikers op het apparaat. Meer informatie over de beperkte modus van YouTube

Ga naar Beperkte modus gebruiken. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

• Zet Beperken voor mij op dit apparaat aan of uit.
  • Zet Beperken voor onbekende gebruikers op dit apparaat aan of uit.

Filters voor YouTube TV

Belangrijk: YouTube TV is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Meer informatie over beschikbare locaties en netwerken

Je kunt kiezen om programma's met de classificatie YT-Y, YT-G, G en PG voor jezelf af te spelen op het apparaat.

Zet onder Content filteren voor YouTube TV de optie Filteren voor mezelf aan of uit.

De Google Assistent tijdelijk uitzetten

Je kunt Time-out aanzetten om tijdelijk te beperken wat je speaker, apparaat met de Assistent of smartklok kan doen.

Time-out instellen

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik onderaan op het huisje Home.
  3. Houd je vinger op je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Meer en dan Meldingen van digitaal welzijn en dan Digitaal welzijn en dan Nieuw schema.

Een planning voor Time-out wijzigen

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik onderaan op het huisje Home.
  3. Houd je vinger op je apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan  Meldingen en digitaal welzijn en dan Digitaal welzijn.
  5. Tik op het schema dat je wilt veranderen.
    • Kiezen op welke dagen Time-out aanstaat:
      1. Kies de dagen. Je kunt een kant en klaar schema gebruiken of zelf een schema maken.
      2. Tik op Opslaan.
    • De begin- en eindtijd voor Time-out kiezen:
      1. Kies de begin- en eindtijd voor Time-out.
      2. Tik op Opslaan.

Wat er gebeurt wanneer Time-out aanstaat

• Je apparaat reageert niet op de meeste opdrachten of vragen. Opdrachten om activiteiten te stoppen of te annuleren, werken nog steeds.
  • Je krijgt geen meldingen op je apparaat.
  • Routines werken niet tenzij je een routine hebt gestart voordat je Time-out aanzette.
  • Activiteiten die zijn gestart voordat Time-out begint, gaan door. Je kunt bijvoorbeeld muziek opzetten voordat Time-out begint. De muziek blijft dan afspelen totdat je deze uitzet.
  • Je kunt een wekker of timer instellen, of vragen hoe laat het is.
  • Je kunt opdrachten gebruiken om je smartapparaten te bedienen voor automatisering in huis, bijvoorbeeld de Assistent vragen om het licht aan of uit te doen.