Sammanfatta meddelanden på Android Auto med Google Assistent

Du kan få översikter av långa meddelanden på din Android-enhet med Google Assistent.

Den här funktionen är inte tillgänglig för alla enheter, regioner, länder eller språk.

Samtycka till översikter

Obs!

• Dina meddelandeöversikter genereras av artificiell intelligens, så misstag kan ske. Du kan inaktivera funktionen när som helst i inställningarna för Android Auto.
  • Assistenten loggar inte meddelanden eller översikter och interaktioner används inte för att träna den stora språkmodellen (LLM).
    1. För att samtycka till meddelandeöversikter manuellt trycker du på Inställningar Settings nere till vänster.
    2. Om du vill få översikter av dina meddelanden aktiverar du Meddelandeöversikt under Aviseringar i inställningarna.

Tips! Du kan även samtycka till meddelandeöversikter första gången funktionen används.

Samtycka första gången du använder Meddelandeöversikt

Första gången användaren får ett meddelande som uppfyller kraven för Meddelandeöversikt (över 40 ord) spelar assistenten upp en begäran om godkännande att sammanfatta.

1. Säg ”Ja” för att ge behörighet.
    • Sammanfattningen spelas upp och flödet fortsätter.
  2. Om du vill neka behörighet säger du Nej eller avbryter medan samtyckesmeddelandet spelas upp.
    • Funktionen inaktiveras. Du kan återaktivera den i inställningarna på telefonen och Android Auto.
    • Assistenten spelar upp hela meddelandet.

Vilka meddelanden sammanfattas?

Om det finns ett långt meddelande eller flera meddelanden från samma avsändare eller grupp sammanfattas meddelandena automatiskt när du trycker på Spela upp. Annars läser assistenten upp meddelandet utan att sammanfatta det. Om det finns flera konversationer från olika avsändare eller appar läser assistenten upp dem en och en.