De Google Assistent gebruiken om berichten samen te vatten in Android Auto

Je kunt samenvattingen van lange berichten krijgen op je Android-apparaat met de Assistent.

Deze functie is niet voor alle apparaten, regio's, landen en talen beschikbaar.

Aanmelden voor samenvattingen

Belangrijk:

• De samenvattingen van je berichten worden gegenereerd door artificial intelligence. Er kunnen dus fouten in staan. Je kunt deze functie altijd uitzetten in de instellingen van Android Auto.
  • De Assistent registreert geen berichten of samenvattingen en de interacties worden niet gebruikt om het grote taalmodel (LLM) te trainen.
    1. Als je je handmatig wilt aanmelden voor samenvattingen van berichten, tik je linksonder op Instellingen Settings.
    2. Als je samenvattingen van je berichten wilt krijgen, zet je in Instellingen onder Meldingen de optie Berichtoverzicht aan.

Tip: Je kunt je ook aanmelden voor samenvattingen van berichten als je de functie voor het eerst gebruikt.

Aanmelden als je Berichtoverzicht voor het eerst gebruikt

De eerste keer dat de gebruiker een bericht ontvangt dat voldoet aan de vereisten voor Berichtoverzicht (meer dan 40 woorden), speelt de Assistent een verzoek af om samenvattingen goed te keuren.

1. Zeg 'Ja' om toestemming te geven.
    • De samenvatting wordt afgespeeld en het proces gaat verder.
  2. Als je geen toestemming wilt geven, zeg je 'Nee' of annuleer je terwijl het toestemmingsbericht wordt afgespeeld.
    • De functie staat uit. Je kunt deze opnieuw activeren via de instellingen op je telefoon en in Android Auto.
    • De Assistent speelt het hele bericht af.

Welke berichten worden samengevat

Als er maar één lang bericht is of meerdere berichten van dezelfde afzender of groep zijn, worden de berichten automatisch samengevat wanneer je op Hardop afspelen tikt. Anders leest de Assistent het bericht voor zonder het samen te vatten. Als er meerdere gesprekken zijn van verschillende afzenders of apps, leest de Assistent ze één voor één voor.