Hantera länkade Google-tjänster

Obs! Den här artikeln gäller endast användare inom EU.

Förordningen om digitala marknader (DMA) är en EU-lag som trädde i kraft den 6 mars 2024. Som ett resultat av DMA erbjuder Google dig inom EU möjligheten att låta vissa av Googles tjänster vara länkade.

Dessa tjänster från Google omfattar

• Sök
  • YouTube
  • annonstjänster
  • Google Play
  • Chrome
  • Google Shopping
  • Google Maps.

När dessa tjänster är länkade kan de dela din data med varandra och med alla andra Google-tjänster för vissa ändamål. Alla typer av data som beskrivs i Googles integritetspolicy kan delas mellan länkade tjänster från Google. Denna data omfattar din aktivitet när du är inloggad, till exempel vad du söker efter och vilka videor du tittar och lyssnar på.

Du kan hantera dina val om vilka tjänster som är länkade i ditt Google-konto.

Tips! Att länka Googles tjänster handlar inte om att dela din data med tjänster från tredje part.

Uppdatera dina val om vilka tjänster du vill länka

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och integritet till vänster.
  3. Välj Hantera länkade tjänster under Länkade Google-tjänster.
  4. Välj de tjänster du vill länka och välj Nästa.
    • Tips! Alla andra Google-tjänster som inte är angivna är alltid länkade och kan dela data med varandra i de syften som beskrivs i vår integritetspolicy, beroende på dina integritetsinställningar.
  5. Granska dina val och välj Bekräfta följt av Klar följt av OK.
Tips! Du kan när som helst granska och uppdatera dina val om vilka tjänster som ska vara länkade.

Related resources