Inköpslistor och anteckningar flyttas till Google Keep

Din inköpslista och dina anteckningar och listor för assistenten sparas nu i Google Keep. Anteckningar och listor flyttas automatiskt utan att du behöver göra något. Efter flytten finns både inköpslistan och anteckningar för Assistent i Keep.

Obs! En del av din data kanske inte flyttas, bland annat följande:

• Familjeanteckningar i ditt konto som skapats på Smart Display-enheter. Vissa listor eller anteckningar som är för stora för Google Keep, som
    • anteckningar eller listor med titlar som är längre än 999 tecken
    • anteckningar som är längre än 19 999 tecken
    • listor med fler än 999 objekt
    • listor där något objekt är längre än 999 tecken
    • listor som delas med fler än 49 personer.
  • Data som inte går att flytta kan laddas ned via Google Takeout fram till den 1 maj 2024 och därefter raderas den automatiskt från Googles servrar.
Hur får jag åtkomst till data som har migrerats?
Öppna Google Keep om du vill se dina anteckningar och listor. Du kan ladda ned Google Keep-appen från Android Play Butik eller Apple App Store. Anteckningar och listor som har flyttats från inköpslista eller Assistent har en bricka som identifierar dem.
Hur hittar jag data som inte har flyttats?
Du kan ladda ned dina anteckningar och listor från Google Takeout. Din data kan laddas ned fram till den 1 maj 2024 och därefter raderas den automatiskt från Googles servrar.
Varför står det ”Dina listor och anteckningar överförs till Google Keep” i Inköpslista?
Det betyder att din data för närvarande håller på att flyttas. Överföringen tar några minuter. För vissa användare kan det ta upp till några timmar. Alla anteckningar eller listor visas i Google Keep efter att överföringen slutförts.
Hur använder jag Google Assistent för att uppdatera listor och anteckningar i Google Keep?

Under överflyttningen är det möjligt att Google Assistent inte hittar dina anteckningar och listor som lagrats med Assistent. Efter migreringen måste du ge Google Assistent åtkomst till din data som lagras i Google Keep för att röstfrågor ska fungera med Google Keep. Detta gör att du kan använda Google Assistent när du skapar, uppdaterar och raderar dina anteckningar och listor. Så här gör du:

1. Öppna inställningarna för Google Assistent på en mobil enhet.
    • För iOS: Tryck på Profil uppe till höger.
    • För Android: Öppna inställningarna för Google Assistent med röstkommandon.
  1. Scrolla nedåt följt av tryck på Anteckningar/listor.
  2. Under Välj tjänst för anteckningar och listor väljer du Google Keep.
Tips! För att välja Google Keep som tjänst för anteckningar och listor behöver användare av Google Workspace få tillstånd från Workspace-administratören.
Hur vet jag när mina uppgifter flyttas?
Googles inköpslista omdirigerar till Google Keep. Du kan kontrollera om du har migrerats genom att besöka sidan Inköpslista. Sidan uppdateras och informerar dig så snart migreringen slutförts.
Varför visas inte anteckningar eller listor på sidan Google Takeout?
Om all din data har flyttats till Google Keep kanske du inte ser inköpslistor eller anteckningar och listor för assistenten i Google Takeout. Om du är en användare av Google Workspace kanske Workspace-administratören har inaktiverat Google Takeout för inköpslistor eller anteckningar och listor för assistenten.