Få oversettelseshjelp på Pixel 8 med Google-assistenten

Viktig: Disse funksjonene er bare tilgjengelige på enkelte språk på Pixel 8 og Pixel 8 Pro.

Du kan oversette innhold fra bilder og meldinger samt annet innhold med Google-assistenten.

Høytlesing og oversetting av innhold

Viktig: Foreløpig er høytlesing og oversetting tilgjengelig i Google Chrome, Google-appen og Google Nyheter. Dette kan brukes hvis språket for assistenten er stilt til engelsk, hindi, portugisisk, spansk eller tysk. Du kan oversette innhold til ett av de over 50 tilgjengelige lydspråkene.

Slik bruker du Google-assistenten til høytlesing og oversetting av tekst på skjermen:

1. Åpne innholdet du vil at Google-assistenten skal lese høyt.
  2. Si «Hey Google, les dette», eller trykk på Les høyt.
    • Google-assistenten laster inn en medieavspiller og spiller av innholdet.
  3. For å stoppe høytlesingen, trykk på X for å lukke avspilleren.

Tips: Du kan bruke medieavspilleren på skjermen til å sette på pause og gjenoppta, hoppe forover og bakover og endre språket Google-assistenten leser høyt.

Hvis du får en feilmelding når du prøver å få innhold lest høyt og oversatt, må du forsikre deg om at Google-assistenten kan bruke informasjon på enhetsskjermen.

Sjekk at «Bruk tekst fra skjermen» og «Bruk skjermdump» er slått på:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Apper og så Standardapper og så Digital assistent-app.
  3. Sørg for at Bruk tekst fra skjermen og Bruk skjermdump er slått på.

Oversett tekst på skjermen

Viktig: Foreløpig er visuell oversetting bare tilgjengelig på Android-telefoner og -nettbrett.

Be Google-assistenten om å oversette det som er på skjermen, i apper, på nettsteder og i meldinger, samt annet innhold.

Slik får du oversatt innhold på skjermen:

1. Åpne innholdet du vil at Google-assistenten skal oversette.
  2. Si «Hey Google, oversett dette» eller «Hey Google, oversett det», eller trykk på Oversett Se informasjon.
    • Teksten på skjermen velges og oversettes med Google Lens. Du kan bruke språkvelgerne på skjermen til å justere alternativene for oversettelse.
  3. For å lukke oversettelsen, trykk på Tilbake Back.

Hvis du får en feilmelding når du oversetter tekst på skjermen, må du forsikre deg om at Google-assistenten kan bruke informasjon på enhetsskjermen.

Slik sjekker du at «Bruk tekst fra skjermen» og «Bruk skjermdump» er slått på:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Apper og så Standardapper og så Digital assistent-app.
  3. Sørg for at Bruk tekst fra skjermen og Bruk skjermdump er slått på.